Ribkarbonades in champignonroomsaus
hoofdgerecht voor 4 personen 4 ribkarbonades zout
peper 50 gram boter of margarine 2 sjalotten, grof gesnipperd 4 grote champignons, in stukken gesneden 1 dl witte wijn 1 dl bouillon 1 el bloem 1/8 liter crème fraîche
Bestrooi de karbonades met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.
Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.
Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|