Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
28-01-2006
Recept
Tosti met pepercervelaat en mosterd
Ingrediënten voor 2 personen
8 plakjes pepercervelaat
4 sneetjes casinobrood
boter om te smeren
4 plakjes jongbelegen Goudse kaas
2 theel. mosterd
2 eetl. flinterdunne preiringetjes
Bereidingstijd: 0-20 minuten Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.
Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.
Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.
Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.
Wij hebben nog eens bezoek gehad. Het waren mensen van Hooglede. Het was heel aangenaam. Die man is bezig met het maken van een stamboom. Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet. Het was de moeite waard. Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt. Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken. Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn. Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.
Een man met een lelijke eend rijdt op de snelweg en krijgt opeens pech, waardoor hij niet meer verder kan.
Stopt er opeens een grote mercedes bij hem en de bestuurder vraagt of hij kan helpen.
"Nou", zegt de man, "ik zou het heel erg fijn vinden als u mij naar het dichtst bijzijnde tankstation zou kunnen rijden, zodat ik daar even kan bellen."
De bestuurder van de mercedes heeft hier geen enkel probleem mee en knoopt de lelijke eend achter zijn mercedes.
Ze rijden vervolgens een tijdje totdat ze opeens worden ingehaald door een dikke BMW.
De bestuurder van de mercedes kan dit niet hebben en trapt vervolgens het gas dieper in.
De BMW rijdt vervolgens ook steeds harder en dat gaat zo een hele tijd door, waardoor de bestuurder van de mercedes helemaal vergeet om bij het tankstation te stoppen.
De man van de lelijke eend drukt op de claxon van zijn auto om aan te geven dat ze bijna bij het tankstation zijn, maar de mercedes racet gewoon door en rijdt inderdaad het tankstation voorbij.
De eigenaar van het tankstation ziet het drietal met grote verbazing voorbij razen en besluit het voorval te melden bij een vriend van hem.
Hij belt hem op en zegt:"Wat ik net toch mee maak.
Rijden een dure mercedes en BMW aan mijn tankstation voorbij met een gang van 220 km/h rijdt daarachter een lelijke eend te claxonneren dat-ie er voorbij wil."
De knolselderij wassen, schillen, in staafjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De staafjes in een magnetronschaal leggen, op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout; bevochtigen met een weinig water, afdekken en drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar laten worden.
De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselderij schikken.
De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal.
Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen.
Afdekken en zeven minuten laten garen bij 850 W.
De helft van de tomaatjes halveren, uitlepelen, opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en een minuut in de magnetron bij 850 W verhitten.
De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
De reepjes tomaat door de saus van de rode poon mengen en nog even opwarmen.
Op warme borden een bedje maken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon schikken en een lepeltje saus er rond gieten.
Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie.
Bereiden: Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).
Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.
Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.
borrelhapje voor 10 personen 1 casinobrood 100 gram roomboter, op kamertemperatuur 1 bosje dille 300 gram gerookte zalm
Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.
Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.
Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.
Besmeer de broodrondjes met de boter. Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.
peper 50 gram boter of margarine 2 sjalotten, grof gesnipperd 4 grote champignons, in stukken gesneden 1 dl witte wijn 1 dl bouillon 1 el bloem 1/8 liter crème fraîche
Bestrooi de karbonades met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.
Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.
Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik heb de vraag gehad of het zou mogen om de recepten van mijn blog uit te printen. Alleen uitprinten? Al wie dat wenst mag alles wat hier staat ook gebruiken voor zijn/haar blog. Ik plaats hier alles met veel plezier en deel dit graag met iedereen. Zodus, zie je iets wat je zelf ook kan gebruiken, neem het dan maar gerust over, het staat hier niet voor niets. Het voornaamste is dat iedereen het maar leuk vind.
Ingrediënten: 200 gram zachte (room) boter 200 gram fijne kristalsuiker mespunt zout 2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen) 4 eieren 100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel cakevorm van 2 liter
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175°C Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.
Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa.
Roer er één voor één de eieren door.
Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen.
Klop het deeg nog verder luchtig.
Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door.
Het deeg moet in punten van de lepel vallen. Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg.
Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg. Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel.
Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is.
Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog.
Dan is de cake gaar. Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen.
Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan.
Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen. Eet smakelijk.
Los de bouillontabletten op in 8 dl water. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en de knoflook heel zachtjes tot glazig.
Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze allemaal glanzen.
Doe de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg de oregano en de bouillon toe.
Breng alles aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
Regelmatig goed roeren.
Het vocht wordt bijna geheel opgenomen door de rijst. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons op hoog vuur bruin.
Roer de paddestoelen, boter en peterselie door de risotto en bestrooi de risotto voor het opdienen met de geraspte kaas.
Bereidingstijd: 30-60 minuten Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).
Snijd de worst in 4 gelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.
Leg de worstenbroodjes op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.
Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.