Risotto met kastanjechampignons xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 ui 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde oregano 300 gram risottorijst 1 ½ dl witte wijn 2 kruidenbouillontabletten 250 gram kastanjechampignons 50 gram vers geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 eetlepels roomboter
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
Maak de kastanjechampignons schoon.
Snij de paddestoelen in plakjes.
Los de bouillontabletten op in 8 dl water. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en de knoflook heel zachtjes tot glazig.
Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze allemaal glanzen.
Doe de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg de oregano en de bouillon toe.
Breng alles aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
Regelmatig goed roeren.
Het vocht wordt bijna geheel opgenomen door de rijst. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons op hoog vuur bruin.
Roer de paddestoelen, boter en peterselie door de risotto en bestrooi de risotto voor het opdienen met de geraspte kaas.
|