Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
26-01-2006
Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus
Ingrediënten voor 4 personen
1 rookworst
1 blik croissantdeeg
1 ei, losgeklopt
Voor de saus:
2 eetl. mayonaise
2 eetl. crème fraîche
1-2 eetl. Mosterd
Bereidingstijd: 30-60 minuten Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).
Snijd de worst in 4 gelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.
Leg de worstenbroodjes op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.
Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.
Rolletjes: Snijd de aubergine en de courgette in 8 lange plakken.
Blancheer de courgetteplakken ongeveer 4 minuten in lichtgezouten water.
Leg de aubergineplakken op een ingevette bakplaat, bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C tot de aubergine gaar is maar niet te bruin geworden is.
Neem de aubergineplakken uit de oven. Leg op elke plak een courgetteplak en verdeel hierover de tapenade.
Leg op de tapenade de tonijnplakjes die je besprenkelt met limoenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
Vorm rolletjes en leg deze op de bakplaat, plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.
Ontvel de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Leg een tomatenpartje op het auberginerolletje en verwarm nog 5 minuten in de oven.
Risotto: Snipper de sjalotten en pers het knoflookteentje uit, verhit de olijfolie en laat beide hierin uitzweten.
Voeg de (ongewassen) rijst toe en roer even door.
Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (zacht van binnen en nog een beetje knappend aan de buitenkant).
Borstel de champignons, snijd ze in vier, stoof ze gaar en kruid met peper en zout.
Voeg de champignons bij de risotto alsook het snufje saffraan voor de kleur.
Paprikacoulis: Snipper de sjalotten, snij het knoflookteentje in plakjes en de paprika in stukjes.
Doe alle ingrediënten bij elkaar, kruid met peper en zout en laat op een laag vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.
Pureer de saus met een staafmixer en haal door een puntzeef.
Voeg aan de coulis eventueel een scheutje olijfolie toe.
Bordschikking: Leg een auberginerolletje op een bedje van champignonrisotto (al dan niet in een metalen ring gedrukt).
Schep de paprikacoulis om het rolletje en garneer met een basilicumblaadje.
De tonijnmedaillons kort blancheren in gezouten water met het citroensap.
Laten uitlekken, droogdeppen en in de helft van de olijfolie langs beide kanten aanbakken.
De fijngehakte ui en knoflook in de rest van de olijfolie fruiten.
De tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden en samen met de suiker bij de ui voegen. Verder op smaak brengen met peper en zout en enkele minuten laten stoven.
De witte wijn en het water erbij gieten en de tonijnmedaillons hierin 20 minuten op een zacht vuur pocheren.
Indien nodig nog wat water bijvoegen.
De tonijnmedaillons opdienen in de ingekookte saus en afwerken met zwarte olijven, kappertjes en peterselie.
Sorbet van Campari en passievruchten
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg passievruchten 1 dl Campari 10 dl water 500 g suiker 250 g glucose 8 blaadjes munt
Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.
Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.
Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.
Draai tot het een gladde, bevroren massa is.
Bewaar het ijs in de vriezer.
Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.
Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.
Ze zijn hier goed met ons voeten aan het spelen. Eerst krijgen wij niets anders dan foutmeldingen als wij proberen er een plaatje op te zetten en nu blijkt dat die er toch allemaal op staan. We zullen ze maar laten staan nu. Zo moet het zeker en vast wel een fijne dag worden. Zo meteen komt het menu van de dag er aan.
Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesaus
Ingrediënten voor 4-6 personen.
200 gram gesneden ossentong 7 eieren
50 gram boter
2 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper
kappertjes om te garneren
3 augurkjes
1/2 krop sla Voor de ravigottesaus:
4 eetl. mayonaise
1 hardgekookt ei
1 theel. (dragon)mosterd
1 eetl. kappertjes
2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook 2 eetl. fijngehakte peterselie
desgewenst een scheutje (koffie)room
Bereidingstijd: 30-60 minuten Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Houd een ei apart en hak dat fijn. Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit. Prak de eierdooiers fijn.
Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.
Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes. Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.
Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.
Snijd de resterende ossentong in reepjes.
Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal. Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.
Geef de ravigottesaus apart. Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.
Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken. Maarre... hier pakt dat geen verf hoor. Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf. Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte. Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.
bijgerecht voor 4 personen 50 gram boter en 50 gram bloem 500 ml melk, bij voorkeur volle melk zout en peper
In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter smelten.
Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux).
2-3 min zachtjes bakken, flink roeren zodat roux niet verkleurt.
Al roerend melk, scheut voor scheut, in pan schenken tot saus telkens kookt en licht gebonden is.
Op laagste pit zetten, bechamel brandt snel aan.
Saus nog 5-10 min laten sudderen zodat bloem kan garen (anders blijven stroeve korreltjes bloem in saus te proeven).
Af en toe goed doorroeren.
Eindresultaat: dikke, glanzende saus zonder klontjes.
Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.
Vanuit deze basissaus kan eindeloos gevarieerd worden.
Voeg naar smaak ingrediënten als geraspte kaas, verse kruiden, spekjes, garnalen, mosterd ed. toe en geef de saus bij pasta-, groenten-, vlees-, kip- of visgerechten.
Bovendien is de saus uitermate geschikt om gerechten mee te gratineren.
Het zal weer druk zijn deze namiddag. Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen. Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen. Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging. Verder zit ik hier ook nog met een probleempje. Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier. Die gaat werk hebben. Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet. Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt. Maar wat is nu in hemelsnaam chippen. We zullen maar afwachten zeker? Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt. Zij willen ergens duidelijkheid over hebben. Ja, over wat dan? Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje. Wat een onzin!!! Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker. Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!! Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel. Een prettige dag nog en tot later.
En dat is welgemeend. Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen. Ik heb nog een mooie foto staan voor een button. Ik zal hem doorsturen. Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar. Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.
Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat. En die persoon heeft groot gelijk. "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt". Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout. Nu hebben wij hier een probleem. Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link. Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn. Wij zouden zeer dankbaar zijn. Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet. Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden. Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.
1 bosje peterselie ½ el marjolein 2 el tomatenpuree boter
bloem zwarte peper uit de molen & zout
- Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm. - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.
Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin. - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden. - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.
Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie. - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.
Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie
3 eieren 500g zelfrijzende bloem 50g amandelen 250g suiker de schil van ½ citroen, geraspt olijfolie
- Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.
Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar. - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.
Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg. - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen. - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.