| Boeuf bourguignonxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />   Ingrediënten voor 4 personen: 1200g rundstoofvlees1 bussel verse pijpajuin
 4 teentjes knoflook
 350g verse champignons
 2 dikke plakken ongezouten spek
 5 dl rundbouillon
 5 dl rode wijn2 takjes tijm
 2 laurierblaadjes 1 bosje peterselie½ el marjolein
 2 el tomatenpuree
 boter
 bloemzwarte peper uit de molen & zout
   - Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm.- Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.
 Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin.- Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden.
 - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.
 Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie.- Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.
 Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie 
 |