Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
1 bosje peterselie ½ el marjolein 2 el tomatenpuree boter
bloem zwarte peper uit de molen & zout
- Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm. - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.
Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin. - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden. - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.
Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie. - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.
Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie
3 eieren 500g zelfrijzende bloem 50g amandelen 250g suiker de schil van ½ citroen, geraspt olijfolie
- Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.
Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar. - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.
Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg. - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen. - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.
hoofdgerecht voor 2 personen 2 zalm- of kabeljauwfilets 2 dl koksroom 0,5 dl water 2-3 el grove Limburgse mosterd peper & zout
Leg de visfilets op een ingevette bakplaat, bestrooi met peper & zout en bak ze in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C. in circa 15-20 minuten gaar.
Meng in de tussentijd de mosterd met de room en verwarm op laag vuur.
Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed.
Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door.
Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.
Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur.
Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.
Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.
Wat was het druk vandaag. Dennis had twee vriendjes uitgenodigd om te komen spelen. Naar de avond toe zei hij plotseling tegen hen dat ze mochten blijven eten. Eerst werd er nog getwijfeld maar het mocht dan toch. Het waren frieten met steak. Ook ik en Jako mochten een fritje meeproeven. Voor ze naar huis gingen mochten ze nog even meedoen terwijl wij speelden. Wij hebben ons goed geamuseerd. Zo'n dagje wil ik nog wel beleven.
250 gram cervelaat, in plakken van circa 3/4 cm dik
4 struikjes witlof
1 bosje rucola
2 handsinaasappelen
1 eetl. citroensap of blanke azijn
1 theel. suiker
4 eetl. zure room
zout en versgemalen peper
Totale bereidingstijd: circa 20 minuten. Snijd de schoongemaakte witlofstruikjes in stukken van circa 1 cm breed en verwijder de harde kern.
Zet het witlof in koud water met een ijsblokje, om hem knapperig te laten worden.
Sla de schoongemaakte en gewassen rucola droog.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in halve plakken.
Vang het uitlopende sap op.
Snijd de worst in blokjes en bak ze in een koekenpan met een antiaanbaklaag op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer het opgevangen sinaasappelsap, een eetlepel citroensap of azijn, de suiker en de zure room door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
Schep het goed uitgelekte witlof, de rucola, de sinaasappelplakjes en de worst in een grote kom door elkaar.
Een man en zijn vrouw beslissen om "een code" te gebruiken om aan te geven dat ze de liefde willen bedrijven zonder dat hun kinderen iets te weten komen. Ze beslissen om het woord "schrijfmachine" te gebruiken.
Op een dag zegt de man tegen zijn zoon van 5: "Ga tegen mama zeggen dat papa dringend de schrijfmachine nodig heeft." Het kind doet wat hem gevraagd wordt.
"Mama, mama, papa heeft de schrijfmachine nodig.
Het is dringend." Mama zegt: "Zeg tegen papa dat hij de schrijfmachine niet kan gebruiken want dat het lint met rode inkt in gebruik is...."
De kleine brengt de boodschap over.
Enkele dagen later roept mama de zoon: "Zeg tegen papa dat wanneer hij een brief wil typen, de schrijfmachine beschikbaar is. De jongen brengt de boodschap over en komt terug naar zijn moeder, zeggende: "Papa zegt dat hij de schrijfmachine niet meer nodig heeft, hij heeft de brief al met de hand geschreven....."
150 gram gekookte worst aan een stukje 1 grote ui 20 gram boter 200 gram voorgekookte krieltjes 1 klein potje of blikje bruine bonen 1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij 2 eetlepels paneermeel
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontvel de worst en snij deze in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Doe de bruine bonen in een zeef en spoel deze goed af.
Verhit de helft van de boter en fruit hierin de uisnippers lichtbruin.
Bak de blokjes worst even mee.
Doe de voorgekookte aardappelschijfjes, uitgelekte bruine bonen, peterselie, selderij en de gebakken worst en ui in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar. Beboter een ovenschaal.
Doe het bonenmengsel hierin en bestrooi met paneermeel.
Verdeel hierover de rest boter in kleine stukjes.
Bak het geheel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
200 g st.-jakobsvruchten peper zout 2 cl olijfolie (extra vierge) 100 g schorseneren 150 g tomaten (gedroogd) 3 sjalotten 1 dl wijn (wit/droog) 2 citroenen 1 dl visfumet 100 g boter (roomboter) 1 dl room 10 sprietjes bieslook 25 g bloem
Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.
Bewaar de schelpen.
Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.
Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.
Voeg de room toe en bind met de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.
Bewaar enkele takjes als decoratie.
Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.
Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.
Presenteer in schelpen.
Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.
Giet daarop een beetje saus.
Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.
Serveer de rest van de saus apart.
Koolvis met Belgische harde kaas
Ingrediënten voor 4 personen
800 g koolvisfilet 250 g kaas 400 g spinazie 100 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 5 dl wijn (wit/droog) 5 dl water 4 peperkorrels (zwart) 1 citroen 25 g paneermeel nootmuskaat 1 blaadje laurier zout
De spinazie koken, mixen en kruiden.
Het water en de wijn aan de kook brengen met de peperbolletjes, de laurier en enkele schijven citroen.
Daarin de vis ongeveer 10 minuten laten pocheren.
Daarna goed laten uitlekken en op de spinazie schikken in een vuurvaste schotel.
Het pocheervocht zeven.
Een blonde roux maken met de boter en de bloem en er de helft van het pocheervocht bijvoegen.
Daarna de geraspte kaas toevoegen.
De saus over de filets gieten, bestrooien met paneermeel en besprenkelen met een beetje gesmolten boter.
Gedurende 15 minuten laten gratineren in de oven.
Serveren met aardappelpuree of gepersileerde aardappeltjes.
Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
Ingrediënten voor 4 personen
180 g pistachenoten (gepeld) 4 bananen 1 eetlepel poedersuiker 500 g frambozen 4 eetlepels honing (vloeibaar)
Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.
Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).
Houd ze warm.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.
Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.