Vis in zoetzure saus (ang sio hie) xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
175 gram kabeljauwfilet peper, zout bloem olie om te bakken saus 25 gram suiker 1 eetlepel witte azijn ½ dl water 1/2 kleine winterpeen 2 gemberbolletjes scheutje ketjap 1 kleine prei 2 theelepels maïzena sambal peper
zout 2 plakken rauwe ham
Snij de vis in dunne plakken.
Wrijf de vis in met zout en peper en haal ze door de bloem.
Bak de vis gaar en goudbruin in olie en laat de vis goed uitlekken op keukenpapier.
Schil de winterpeen en snij deze in dunne kleine reepjes.
Snipper de gemberbolletjes fijn.
Snij het wit en lichtbruin van de prei in dunne ringetjes en was deze goed.
Laat uitlekken. Breng de suiker met het water en de azijn aan de kook.
Los de suiker volledig op.
Voeg de wortel, prei en gember bij de saus.
Bind de saus met de maïzena.
Maak de saus op smaak met peper, zout en sambal.
Snij de ham in dunne reepjes. Leg de vis op een schotel, schenk de saus erover.
Garneer de vis met de reepjes rauwe ham. Lekker met rijst!
|