Appelbeignets of Appelflappenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 4 appels (goudrenetten) 125 gram bloem 1,25 deciliter bier 1 eierdooier 80 gram basterdsuiker snufje zout snufje nootmuskaat 1 theelepel olie 1 eiwit frituurolie poedersuiker vermengd met kaneel
Bereiding:
Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en eventueel met citroensap besprenkelen, zodat de appel niet bruin kleurt.
Een beslag roeren van bloem, bier, ei, suiker, zout, olie en nootmuskaat.
Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en spatel het luchtig door het beslag.
Verhit de olie tot 175 ºC haal de appelschijven door het beslag en frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten.
Controleer de gaarheid van de flap en pas eventueel de baktijd aan.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met het suiker-kaneel mengsel. Eet smakelijk.
|