Tomaten uit de ovenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 10 stuks
200 gram rauwe ham, iets dikker gesneden
10 middelgrote trostomaten
4 eieren
2 eetl. kookroom of crème fraîche
zout en versgemalen peper
2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook
scheutje olijfolie
bosje basilicum
Bereidingstijd: 0-20 minuten Snijd aan de kant van de steelaanzet een kapje van de tomaten.
Hol de tomaten met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze uit te laten lekken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de helft van de ham in reepjes.
Klop de eieren met de room en wat zout en peper los in een kom en roer de ham en het bieslook erdoor.
Giet een scheut olijfolie in een hand en haal de tomaten aan de buitenkant door de olie, zodat ze met een dun laagje worden bedekt.
Voorzie de blaadjes basilicum op dezelfde manier van een olielaagje en leg ze zo in de tomaten dat de punten van de blaadjes boven de rand uitsteken.
Vul de tomaten tot iets onder de rand met het eimengsel.
Leg op elke tomaat een opgerold plakje ham en zet de tomaten vast tegen elkaar in een lage ovenschaal.
Schuif ze circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold en de ham knapperig is geworden.
Serveer ze warm met geroosterd brood.
|