Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
22-01-2006
Dennis zijn vriendjes
Wat was het druk vandaag. Dennis had twee vriendjes uitgenodigd om te komen spelen. Naar de avond toe zei hij plotseling tegen hen dat ze mochten blijven eten. Eerst werd er nog getwijfeld maar het mocht dan toch. Het waren frieten met steak. Ook ik en Jako mochten een fritje meeproeven. Voor ze naar huis gingen mochten ze nog even meedoen terwijl wij speelden. Wij hebben ons goed geamuseerd. Zo'n dagje wil ik nog wel beleven.
250 gram cervelaat, in plakken van circa 3/4 cm dik
4 struikjes witlof
1 bosje rucola
2 handsinaasappelen
1 eetl. citroensap of blanke azijn
1 theel. suiker
4 eetl. zure room
zout en versgemalen peper
Totale bereidingstijd: circa 20 minuten. Snijd de schoongemaakte witlofstruikjes in stukken van circa 1 cm breed en verwijder de harde kern.
Zet het witlof in koud water met een ijsblokje, om hem knapperig te laten worden.
Sla de schoongemaakte en gewassen rucola droog.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in halve plakken.
Vang het uitlopende sap op.
Snijd de worst in blokjes en bak ze in een koekenpan met een antiaanbaklaag op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer het opgevangen sinaasappelsap, een eetlepel citroensap of azijn, de suiker en de zure room door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
Schep het goed uitgelekte witlof, de rucola, de sinaasappelplakjes en de worst in een grote kom door elkaar.
Een man en zijn vrouw beslissen om "een code" te gebruiken om aan te geven dat ze de liefde willen bedrijven zonder dat hun kinderen iets te weten komen. Ze beslissen om het woord "schrijfmachine" te gebruiken.
Op een dag zegt de man tegen zijn zoon van 5: "Ga tegen mama zeggen dat papa dringend de schrijfmachine nodig heeft." Het kind doet wat hem gevraagd wordt.
"Mama, mama, papa heeft de schrijfmachine nodig.
Het is dringend." Mama zegt: "Zeg tegen papa dat hij de schrijfmachine niet kan gebruiken want dat het lint met rode inkt in gebruik is...."
De kleine brengt de boodschap over.
Enkele dagen later roept mama de zoon: "Zeg tegen papa dat wanneer hij een brief wil typen, de schrijfmachine beschikbaar is. De jongen brengt de boodschap over en komt terug naar zijn moeder, zeggende: "Papa zegt dat hij de schrijfmachine niet meer nodig heeft, hij heeft de brief al met de hand geschreven....."
150 gram gekookte worst aan een stukje 1 grote ui 20 gram boter 200 gram voorgekookte krieltjes 1 klein potje of blikje bruine bonen 1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij 2 eetlepels paneermeel
Verwarm de oven voor op 200°C. Ontvel de worst en snij deze in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui.
Doe de bruine bonen in een zeef en spoel deze goed af.
Verhit de helft van de boter en fruit hierin de uisnippers lichtbruin.
Bak de blokjes worst even mee.
Doe de voorgekookte aardappelschijfjes, uitgelekte bruine bonen, peterselie, selderij en de gebakken worst en ui in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar. Beboter een ovenschaal.
Doe het bonenmengsel hierin en bestrooi met paneermeel.
Verdeel hierover de rest boter in kleine stukjes.
Bak het geheel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
200 g st.-jakobsvruchten peper zout 2 cl olijfolie (extra vierge) 100 g schorseneren 150 g tomaten (gedroogd) 3 sjalotten 1 dl wijn (wit/droog) 2 citroenen 1 dl visfumet 100 g boter (roomboter) 1 dl room 10 sprietjes bieslook 25 g bloem
Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.
Bewaar de schelpen.
Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.
Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.
Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.
Voeg de room toe en bind met de boter.
Breng op smaak met peper en zout.
Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.
Bewaar enkele takjes als decoratie.
Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.
Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.
Presenteer in schelpen.
Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.
Giet daarop een beetje saus.
Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.
Serveer de rest van de saus apart.
Koolvis met Belgische harde kaas
Ingrediënten voor 4 personen
800 g koolvisfilet 250 g kaas 400 g spinazie 100 g boter (bakboter) 100 g bloem (tarwebloem) 5 dl wijn (wit/droog) 5 dl water 4 peperkorrels (zwart) 1 citroen 25 g paneermeel nootmuskaat 1 blaadje laurier zout
De spinazie koken, mixen en kruiden.
Het water en de wijn aan de kook brengen met de peperbolletjes, de laurier en enkele schijven citroen.
Daarin de vis ongeveer 10 minuten laten pocheren.
Daarna goed laten uitlekken en op de spinazie schikken in een vuurvaste schotel.
Het pocheervocht zeven.
Een blonde roux maken met de boter en de bloem en er de helft van het pocheervocht bijvoegen.
Daarna de geraspte kaas toevoegen.
De saus over de filets gieten, bestrooien met paneermeel en besprenkelen met een beetje gesmolten boter.
Gedurende 15 minuten laten gratineren in de oven.
Serveren met aardappelpuree of gepersileerde aardappeltjes.
Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis
Ingrediënten voor 4 personen
180 g pistachenoten (gepeld) 4 bananen 1 eetlepel poedersuiker 500 g frambozen 4 eetlepels honing (vloeibaar)
Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.
Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.
Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.
Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).
Houd ze warm.
Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.
Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.
Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.
hoofdgerecht voor 2 personen 500 gram gnocchi 6 plakken rauwe ham, in grove stukken 1/4 stronk broccoli, in kleine roosjes 1/2 rode ui, fijngesnipperd 50 ml witte wijn 1/8 lt room zout & peper bloem olijfolie & boter vers geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm 1 el olijfolie en fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren.
Voeg de ham toe en bak kort mee.
Besprenkel met witte wijn en laat op middel vuur verdampen.
Voeg de room toe, kook gedurende 1 minuut en bind de saus tot de gewenste dikte met bloem (losgeroerd in water).
Breng op smaak met peper & zout. Doe voldoende water in een ruime pan en kook de broccoli met een mespuntje zout en een scheutje olijfolie gaar.
Laat goed uitlekken en schep de broccoli door de saus.
Kook in hetzelfde water de gnocchi gaar, ze zijn gaar als ze boven komen drijven (vrij snel, na circa 3 minuten).
Giet ze direct af, voeg een klontje boter en 1 el geraspte kaas toe en schep door.
Serveer de saus over de gnocchi en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
Broccolistamppot samen met spekjes en groenten in tomatensaus
Ingrediënten voor 2 personen 400 gram aardappelen,
Broccoli
Knoflook
2 uien
1 halve prei
2 tomaten
30+ kaas
1 rode paprika
Kleine gerookte spekjes
Tomatenpuree
Stampot: Aardappelen koken (25min), broccoli koken (7 min). Dit samen prakken met 2 teentjes geperste knoflook, en hier de kaas doorheen raspen naar smaak.
Saus: De uien, prei, tomaten, rode paprika en knoflook fruiten. Spekjes vervolgens toevoegen en 2 eetlepels tomatenpuree toevoegen. Dit alles nog even op een laag pitje en klaar!
Deze saus gecombineerd met de stampot is heerlijk! Ziet er ook zeer kleurrijk uit. (Gifgroene stampot met knalrode saus)
Een eend gaat naar een computerzaak en vraagt aan de bediende: "Heeft u ook eendenvoer?" "Nee, dit is een computerzaak. Ga weg!" zegt de bediende. Daarna komt de eend elke dag.
De bediende wordt er gek van. Als de eend op vrijdag weer binnenkomt zegt hij: "Als je weer vraagt om eendenvoer dan spijker ik je zwemvliezen aan de vloer!" Daarna ziet hij de eend drie dagen niet maar. Maar na 3 dagen komt ze weer naar de computerzaak en vraagt: "Heeft u ook spijkers?" "Nee", zegt de bediende. Zegt de eend: "Oh heeft u ook eendenvoer?"
4 eieren 100 g ham 100 g kaas 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 0.2 dl room 25 g boter (bakboter) peper
De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.
Kruiden met flink wat peper.
De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.
Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.
Wolf uit de zee
Ingrediënten voor 4 personen
600 g zeewolffilet 100 g Noordzeegarnalen (gepeld) 1 wortel 1 courgette 4 stengels bleekselderij 4 blaadjes munt 2 dl visfumet 2 dl room 50 g boter (bakboter) 80 g kaas 1 theelepel maïszetmeel 4 bladerdeegpasteitjes peper zout
De zeewolffilets spoelen onder koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.
De groenten wassen, schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
De groenteblokjes aanstoven in wat boter, op smaak brengen met peper en zout en bevochtigen met de visfumet en de room.
Aan de kook brengen en even laten sudderen.
De zeewolfblokjes toevoegen en een minuutje laten meesudderen.
Dan de garnalen toevoegen en de pasteivulling binden met een weinig maïsmeel, op smaak brengen met peper en zout en er een nootje boter doorroeren.
De pasteivulling warm houden, maar niet meer laten koken.
De pasteitjes wat opwarmen in een matig warme oven, de pasteivulling erin scheppen, bestrooien met gemalen kaas en lichtjes gratineren onder de grill.
Serveren op warme borden, garneren met wat ketchup en een muntblaadje.
Opdienen met aardappelpuree, frietjes of kroketjes.
Meringues
Ingrediënten voor 4 personen
5 eiwitten 0.5 theelepel zout 160 g suiker 160 g poedersuiker 2 theelepels vanille-extract
De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.
Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.
Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.
Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.
Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.
Bak ze 1 uur.
Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
Voor het opdienen:
Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.
Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.