Kaasomeletxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
4 eieren 100 g ham 100 g kaas 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 0.2 dl room 25 g boter (bakboter) peper
De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.
Kruiden met flink wat peper.
De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.
Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.
Wolf uit de zee
Ingrediënten voor 4 personen
600 g zeewolffilet 100 g Noordzeegarnalen (gepeld) 1 wortel 1 courgette 4 stengels bleekselderij 4 blaadjes munt 2 dl visfumet 2 dl room 50 g boter (bakboter) 80 g kaas 1 theelepel maïszetmeel 4 bladerdeegpasteitjes peper zout
De zeewolffilets spoelen onder koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.
De groenten wassen, schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.
De groenteblokjes aanstoven in wat boter, op smaak brengen met peper en zout en bevochtigen met de visfumet en de room.
Aan de kook brengen en even laten sudderen.
De zeewolfblokjes toevoegen en een minuutje laten meesudderen.
Dan de garnalen toevoegen en de pasteivulling binden met een weinig maïsmeel, op smaak brengen met peper en zout en er een nootje boter doorroeren.
De pasteivulling warm houden, maar niet meer laten koken.
De pasteitjes wat opwarmen in een matig warme oven, de pasteivulling erin scheppen, bestrooien met gemalen kaas en lichtjes gratineren onder de grill.
Serveren op warme borden, garneren met wat ketchup en een muntblaadje.
Opdienen met aardappelpuree, frietjes of kroketjes.
Meringues
Ingrediënten voor 4 personen
5 eiwitten 0.5 theelepel zout 160 g suiker 160 g poedersuiker 2 theelepels vanille-extract
De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.
Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.
Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.
Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.
Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.
Bak ze 1 uur.
Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.
Voor het opdienen:
Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.
Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.
Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.
|