Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roodbaars met bleekselderij, room & kaas uit de oven

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 roodbaarsfilets
    2 stengels bleekselderij
    1 el grove mosterd
    1 dl room
    100 gram geraspte kaas
    zout & peper

    Verwarm de oven voor tot 200 graden C.

    Maak de bleekselderij schoon, snijd de stengels in de lengte 2-4 keer door (afhankelijk van de dikte) en snipper ze fijn.

    Verdeel de bleekselderij over de bodem van een ovenschaal.

    Dep de vis droog en leg deze hierop.

    Meng de room, mosterd en helft van de kaas.

    Breng op smaak met zout & peper en schenk over de vis.

    Strooi de rest van de kaas erover.

    Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot de vis gaar is en mooi goudbruin gegratineerd.

     

    20-01-2006 om 12:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bramenmuffins (± 10 stuks)


    Ingrediënten

    250 gr cakemeel
    snufje zout
    75 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 eieren
    1 ½ dl volle melk
    4 eetlepels gesmolten boter
    ± 250 gram bramen
    10 papieren cakevormpjes of een muffinvorm
    poedersuiker

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Cakemeel zeven.

    Zout, suiker en vanillesuiker toevoegen.

    Eieren loskloppen met de melk en de gesmolten boter.

    Dit door het bloemmengsel roeren en samen ± 5 minuten kloppen.

    Het wordt een vrij stevig deeg!

    Deeg over 10 papieren verdelen en overal een paar bramen indrukken.

    In het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar en bruin bakken.

    Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

    20-01-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    20-01-2006 om 09:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Slimme eend

     

    Een eend gaat naar een computerzaak en vraagt aan de bediende: "Heeft u ook eendenvoer?"
    "Nee, dit is een computerzaak. Ga weg!" zegt de bediende.
    Daarna komt de eend elke dag.

    De bediende wordt er gek van.
    Als de eend op vrijdag weer binnenkomt zegt hij: "Als je weer vraagt om eendenvoer dan spijker ik je zwemvliezen aan de vloer!"
    Daarna ziet hij de eend drie dagen niet maar.
    Maar na 3 dagen komt ze weer naar de computerzaak en vraagt: "Heeft u ook spijkers?"
    "Nee", zegt de bediende.
    Zegt de eend: "Oh heeft u ook eendenvoer?"

    20-01-2006 om 09:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasomelet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    100 g ham
    100 g kaas
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.2 dl room
    25 g boter (bakboter)
    peper

     

    De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.

    Kruiden met flink wat peper.

    De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.

    Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.

     

     

    Wolf uit de zee

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zeewolffilet
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 wortel
    1 courgette
    4 stengels bleekselderij
    4 blaadjes munt
    2 dl visfumet
    2 dl room
    50 g boter (bakboter)
    80 g kaas
    1 theelepel maïszetmeel
    4 bladerdeegpasteitjes
    peper
    zout

     

    De zeewolffilets spoelen onder koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.

    De groenten wassen, schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.

    De groenteblokjes aanstoven in wat boter, op smaak brengen met peper en zout en bevochtigen met de visfumet en de room.

    Aan de kook brengen en even laten sudderen.

    De zeewolfblokjes toevoegen en een minuutje laten meesudderen.

    Dan de garnalen toevoegen en de pasteivulling binden met een weinig maïsmeel, op smaak brengen met peper en zout en er een nootje boter doorroeren.

    De pasteivulling warm houden, maar niet meer laten koken.

    De pasteitjes wat opwarmen in een matig warme oven, de pasteivulling erin scheppen, bestrooien met gemalen kaas en lichtjes gratineren onder de grill.

    Serveren op warme borden, garneren met wat ketchup en een muntblaadje.

    Opdienen met aardappelpuree, frietjes of kroketjes.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

    Voor het opdienen:

    Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

     

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     

     

    20-01-2006 om 09:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Scholrolletjes met salie


    Ingrediënten

    12 scholfilets
    12 plakjes bacon
    sap van 1 citroen
    1 eetlepel olie
    1 ui
    1 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
    2 eetlepels fijngesneden peterselie

    Pel en snipper de ui fijn.

    Maak een marinade van het citroensap, olie, ui, peterselie en salie.

    Rol de scholfilets op en leg dit ± 1 ½ uur in de marinade (af en toe keren).
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Wikkel elk rolletje vis in een plakje bacon.

    Zet de rolletjes in een vuurvaste schaal en schenk de marinade erover.

    Bak de scholrolletjes ± 20 minuten onder af en toe bedruipen met de marinade.
    Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

     

    19-01-2006 om 18:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met courgette, tomaat en gehakt


    Ingrediënten

    ± 75 gram tagliatelle
    1/2 kleine courgette
    1 sjalotje
    1 teentje knoflook
    1 vleestomaat
    1 eetlepel olie
    75 gram gehakt
    zout, peper
    2 theelepels paprikapoeder
    1 eetlepel fijngehakte basilicum
    1 theelepel gedroogde oregano

    Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
    Was de courgette en snij deze in heel dunne reepjes.

    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snipper deze fijn.
    Verhit de olie en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.

    Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het rul en gaar is.

    Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes.

    Snij de tomaat in kleine blokjes.
    Laat de tagliatelle goed uitlekken.

    Roer het gehaktmengsel, de tomaatblokjes, basilicum en oregano door de tagliatelle.

    Even proeven: en smullen maar!

     

    19-01-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boterkoek

     

    Ingrediënten:
    Voor een vorm met een doorsnee van (Ø 24 cm)
    250 gram bloem
    200 gram lichtbruine suiker
    mespunt zout
    225 gram roomboter
    1 ei om te bestrijken

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 240°C
    Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom.

    Doe er de in blokjes gesneden boter bij en kneed het snel tot een samenhangend deeg.

    Vorm er een afgeplatte bal van en leg die in de vorm.

    Druk het deeg met een vochtend gemaakte hand in de vorm en druk de bovenkant glad.

    Trek met een vork een ruitjes patroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de bovenkant daarna met losgeklopt eiwit.

    Bak de koek in ongeveer 15 minuten bruin en net gaar.

    Laat de koek in de vorm afkoelen.
    Eet smakelijk

     

    19-01-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-01-2006 om 08:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Monumenten

     

    Een Amerikaan, een Italiaan en een Belg zitten in een vliegtuig.

    Ze vliegen over Amerika als ze het Empire State Building over vliegen.

    'Kijk,' zegt die Yank, 'het Empire State Building, door de Amerikanen gebouwd in één maand!'

    Een tijdje later vliegen ze over de toren van Pisa.
    'Kijk,' zegt die Mario, 'de toren van Pisa, door de Italianen gebouwd in één week!"

    Als ze over het Atomium vliegen, roept die Belg plots: 'Hé, dat stond er gisteren nog niet!'

    19-01-2006 om 08:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boter (roomboter)
    10 stronkjes witloof
    1 preiwit
    2 aardappelen (Bintje)
    1 ui
    1 dl room
    20 dl bouillon
    peper
    zout

     

    Het witloof, het preiwit, de ui en de aardappelen schoonmaken en grof snijden.

    Lichtjes stoven in de helft van de boter.

    Enkele stronkjes witloof apart houden.

    Overgieten met de bouillon en gaarkoken.

    De soep mixen.

    Het overgebleven witloof fijnsnijden en stoven in de rest van de boter.

    De room door de soep roeren, ze nog eens laten doorkoken en van het vuur nemen.

    Serveren met pimpernel of marjolein.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Wortelcake

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 wortelen
    75 g amandelpoeder
    75 g hazelnoten (gemalen)
    50 g walnoten (gemalen)
    7 eieren
    300 g suiker
    zout
    kaneelpoeder
    50 g paneermeel
    50 g bloem (tarwebloem)
    7 g bakpoeder
    10 g boter (bakboter)
    20 g poedersuiker
    50 g amandelschilfers

     

    De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.

    De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.

    Alles door de eierdooiers roeren.

    De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.

    In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.

    Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.

    Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.

     

    Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.

    De taart hiermee bestrijken en laten afkoelen.

     

    19-01-2006 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met courgette en boursin


    Ingrediënten

    100 gram tagliatelle
    peper, zout
    ± 150 gram courgette
    1 sjalotje
    1 vleestomaat
    1 teentje knoflook
    ± 6 champignons
    40 gram boursin of andere kruidenkaas
    1 eetlepel olie
    1 eetlepel fijngesneden peterselie

    Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op het pad.

    Was de courgette en snij deze in kleine blokjes.

    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snij deze fijn.

    Verwijder het vel van de tomaat (even in kokend water en dan schrikken onder koud water). Verwijder de pitjes en snij de tomaat in blokjes.
    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
    Verhit de olie.

    Bak hierin de sjalot, en knoflook glazig.

    Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en bak deze even mee.

    Doe de blokjes tomaat en de boursin erbij en laat de kaas al roeren smelten.
    Roer de "beetgare" tagliatelle door de saus en strooi er (eventueel) nog wat peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas over.

     

    18-01-2006 om 19:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruinenbonensoep

     

    Ingrediënten
    500 gram bruine bonen
    3 kleine winterpenen in kleine stukjes gesneden
    3 grote uien gesnipperd
    1 grote groene paprika gesnipperd
    3 knoflookteentjes gesnipperd
    125 gram cajuinspekreepjes (Dekamarkt)
    1 (magere) rookworst
    zout
    ½ theelepel zwarte peper
    ½ theelepel chilipeper
    1 eetlepel gedroogde peterselie (grote pot Aldi)
    beetje gemberpoeder
    scheutje ketjap manis

     

    Week de bonen een nacht in 2 liter water en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
    Giet het bonennat af in een schaal en bewaar dit en stamp de bruine bonen met een pureestamper fijn, voeg dan het bonennat weer toe tot er een smeuïge massa ontstaat.
    Doe er dan de penen, paprika, knoflooksnippers, peterselie, worstje, zout en specerijen toe en breng de soep al roerend aan de kook en zet het vuur lager en kook de groenten (beet) gaar.
    Blijf wel de soep regelmatig roeren om aanbranden op de bodem te voorkomen.
    Bak ondertussen de cajuinspekreepjes aan en voeg deze aan de bonensoep toe.
    Bak daarna in het spekvet (voeg eventueel een klein beetje olie toe) de uien lichtbruin en voeg deze ook aan de bonensoep toe.
    Schep een paar eetlepels water in de koekenpan en roer het aanbaksel los en voeg dit ook aan de bonensoep toe.
    Als de groenten (beet)gaar is gekookt (ongeveer 15- 20) haal je het worstje uit de pan en voeg zout naar smaak aan de soep minuten toe en een scheutje ketjap.
    Snijd het worstje in dunne plakjes en doe dit weer al roerend terug in de pan.

     

    Tip: Kun je niet aan cajuinspekreepjes komen neem dan de gewone spekreepjes roer daar een theelepel cajuinkruiden doorheen en een eetlepel olie en laat dit een paar uur in de koelkast staan om te marineren.

     

    Met kleine kinderen kun je beter wat minder specerijen gebruiken en hou je van pittig dan naar smaak meer specerijen toevoegen.

     

    18-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalmtaart met ananas

    lunchgerecht of hoofdgerecht voor circa 4 personen
    5 plakken bladerdeeg, ontdooid
    200 gram verse of blikzalm
    200 gram geraspte oude kaas
    125 ml crème fraiche
    3 eieren
    1 blikje ananas, schijven of blokjes
    1/2 bosje peterselie

    Bestrijk een quichevorm met boter en vul met het uitgerolde bladerdeeg, leg hierop een vel bakpapier.

    Vul met blindbakvulling en bak het bladerdeeg in een oven van 200 graden C. gedurende 10-15 minuten.

    Verdeel de gesneden zalm, ananas en gehakte peterselie (kort voor het afbakken ivm vocht dat dan in de bodem trekt) over de bodem.

    Meng de crème fraiche met de eieren en helft van de kaas en klop met een garde los.

    Giet dit mengsel over de taart en bestrooi met de resterende kaas.

    Bak de taart af in een oven van 175 graden C. gedurende circa 10-15 minuten.
    Deze hartige taart valt door de ananas bij kinderen goed in de smaak!

     

    18-01-2006 om 13:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-01-2006 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en mozzarella


    Een hoofdgerecht voor 4 personen en kost je ± 20 minuten bereidingstijd en dan nog ± 30 minuten in de oven.

    Kun je heel goed voorbereiden
    750 gram aubergines
    zout

    peper
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    2 blikjes tomatenblokjes `a 400 gram
    2 theelepels suiker
    ½ eetlepel oregano
    2 eetlepels gehakte basilicum
    225 gram mozzarella (in dobbelsteentjes gesneden)
    3 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas
    vuurvaste ovenschaal

    Laat de tomatenblokjes goed uitlekken in een zeef.
    Was de aubergines en snij deze in de lengte in vingerdikke plakken.
    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie.

    Voeg hieraan de uitgelekte tomatenblokjes, suiker, oregano toe.

    Laat dit alles inkoken tot een dikke saus ontstaat.

    Snij de mozzarella in blokjes.
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Smeer de aubergine plakken in met de rest van de olijfolie en bak of grill deze aan beide kanten bruin.
    Leg aubergines in de vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi het geheel met de geraspte (Parmezaanse) kaas.
    Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lekker bruin.
    Heerlijk met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes of gewoon met een stukje ciabatta.

    18-01-2006 om 11:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Haringsla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 haringfilets (zuur)
    2 appelen (Jonagold)
    2 aardappelen (Charlotte)
    2 uien (rood)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 rode biet
    1 eetlepel kappertjes
    peper (zwarte peper)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    5 g suiker
    2 dl room
    2 eieren (hardgekookt)

     

    Alles in kleine stukjes snijden en in een kom scheppen.

    Azijn, kappertjes, suiker en gemalen peper bij de room voegen, eventjes opkloppen.

    Alles grondig mengen en 1 uur op een koele plaats zetten.

    Daarna de kom versieren met partjes hardgekookt ei.

     

     

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g stoofvlees
    30 lente-uitjes
    4 teentjes knoflook
    300 g champignons
    40 g boter (geklaard)
    8 sneetjes spek (gezouten)
    20 g bloem (tarwebloem)
    5 dl wijn (rood)
    5 dl vleesbouillon
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    1 bosje peterselie
    peper
    zout

     

    De uitjes en de knoflook schillen.

    De champignons reinigen.

    Het spek in reepjes snijden.

    Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

    De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

    Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus.

    Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillon en de wijn.

    De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen.

    Nu en dan het schuim verwijderen.

    Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken.

    Het vlees met de saus in een flinke terrine overscheppen en bestrooien met peterselie.

    Zeer warm opdienen.

     

     

    Vruchtenslaatje met munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kiwi's
    200 g druiven (wit)
    3 appelen (Jonagold)
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 dl druivensap (zuur)
    8 blaadjes munt

     

    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.

    Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.

    Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.

    Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.

    Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

     

    18-01-2006 om 10:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Veldsla met spekjes


    Ingrediënten

    75 gram veldsla
    50 gram magere spekreepjes
    1 kleine ui
    3 eetlepels olijfolie
    1 ½ eetlepel witte azijn
    Peper

    Zout
    1 eetlepel honing (of wat suiker)

    Indien nodig de veldsla wassen en goed drogen en in een platte schaal leggen.

    Olie verhitten en hierin de spekreepjes op lage warmtebron bruin en knapperig bakken.

    Ui pellen en snipperen.

    Spek uit de pan scheppen en de gesnipperde ui in het overgebleven vet heel zacht bakken. Niet bruin laten worden!

    Vet afblussen met de azijn.

    Honing (of suiker), peper en zout naar smaak toevoegen.

    Spek en warme dressing over de veldsla verdelen.
    Heel erg lekker met bietjes en een knapperig gebakken speklapje.

    17-01-2006 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met room en gerookte zalm

    hoofdgerecht voor 2 personen
    200 gram verse tagliatelle
    2 dl koksroom
    dille, vers of uit diepvries
    zout & peper uit de molen
    75 gram gerookte zalmsnippers
    Parmezaanse kaas

    Breng ruim water met zout aan de kook om de pasta te koken.

    Zet tegelijkertijd een andere pan op vuur, liefst met een antiaanbaklaag.

    Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden (niet koken!).

    Kook de tagliatelle in de tussentijd beetgaar (zie verpakking voor tijd, meestal circa 2-3 minuten).

    Als de koksroom warm begint te worden en de tagliatelle beetgaar is, de tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en direct aan de pan met koksroom toevoegen.

    Tagliatelle en room snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomen is door de tagliatelle.

    Tagliatelle neemt heel snel room tot zich.

    Peper uit de molen en dille naar smaak toevoegen, pasta op de borden scheppen en de gerookte zalmsnippers erover verdelen.

    Garneer naar wens met vers geraspte Parmezaanse kaas.

     

    17-01-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en kaas


    Ingrediënten

    1 kleine aubergines
    zout

    Peper
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    1/2 blikje tomatenblokjes
    1/2 theelepel suiker
    1 theelepel oregano
    1 eetlepel gehakte basilicum
    75 gram mozzarella
    1 eetlepel geraspte oude kaas
    vuurvaste schaal

    Was de aubergine en snij deze in plakken van ± 1 centimeter.

    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de knoflook 1 minuut.

    Voeg de tomatenblokjes, peper, zout, suiker en oregano toe.

    Laat alles inkoken tot een dikke saus ontstaat (pas op met zout en peper, voeg in eerste instantie niet teveel toe, want na het inkoken kan het te heftig zijn!).
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bak de aubergineplakken goudbruin in olie of grill ze (dat is wat minder vet).

    Snij de mozzarella in kleine blokjes.
    Doe de aubergineplakjes in een vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi met geraspte kaas.

    Bak ±15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    17-01-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!