Tagliatelle met courgette en boursin xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
100 gram tagliatelle peper, zout ± 150 gram courgette 1 sjalotje 1 vleestomaat 1 teentje knoflook ± 6 champignons 40 gram boursin of andere kruidenkaas 1 eetlepel olie 1 eetlepel fijngesneden peterselie
Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op het pad.
Was de courgette en snij deze in kleine blokjes.
Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snij deze fijn.
Verwijder het vel van de tomaat (even in kokend water en dan schrikken onder koud water). Verwijder de pitjes en snij de tomaat in blokjes. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Verhit de olie.
Bak hierin de sjalot, en knoflook glazig.
Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en bak deze even mee.
Doe de blokjes tomaat en de boursin erbij en laat de kaas al roeren smelten. Roer de "beetgare" tagliatelle door de saus en strooi er (eventueel) nog wat peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas over.
|