Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    18-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met courgette en boursin


    Ingrediënten

    100 gram tagliatelle
    peper, zout
    ± 150 gram courgette
    1 sjalotje
    1 vleestomaat
    1 teentje knoflook
    ± 6 champignons
    40 gram boursin of andere kruidenkaas
    1 eetlepel olie
    1 eetlepel fijngesneden peterselie

    Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op het pad.

    Was de courgette en snij deze in kleine blokjes.

    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snij deze fijn.

    Verwijder het vel van de tomaat (even in kokend water en dan schrikken onder koud water). Verwijder de pitjes en snij de tomaat in blokjes.
    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
    Verhit de olie.

    Bak hierin de sjalot, en knoflook glazig.

    Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en bak deze even mee.

    Doe de blokjes tomaat en de boursin erbij en laat de kaas al roeren smelten.
    Roer de "beetgare" tagliatelle door de saus en strooi er (eventueel) nog wat peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas over.

     

    18-01-2006 om 19:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruinenbonensoep

     

    Ingrediënten
    500 gram bruine bonen
    3 kleine winterpenen in kleine stukjes gesneden
    3 grote uien gesnipperd
    1 grote groene paprika gesnipperd
    3 knoflookteentjes gesnipperd
    125 gram cajuinspekreepjes (Dekamarkt)
    1 (magere) rookworst
    zout
    ½ theelepel zwarte peper
    ½ theelepel chilipeper
    1 eetlepel gedroogde peterselie (grote pot Aldi)
    beetje gemberpoeder
    scheutje ketjap manis

     

    Week de bonen een nacht in 2 liter water en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
    Giet het bonennat af in een schaal en bewaar dit en stamp de bruine bonen met een pureestamper fijn, voeg dan het bonennat weer toe tot er een smeuïge massa ontstaat.
    Doe er dan de penen, paprika, knoflooksnippers, peterselie, worstje, zout en specerijen toe en breng de soep al roerend aan de kook en zet het vuur lager en kook de groenten (beet) gaar.
    Blijf wel de soep regelmatig roeren om aanbranden op de bodem te voorkomen.
    Bak ondertussen de cajuinspekreepjes aan en voeg deze aan de bonensoep toe.
    Bak daarna in het spekvet (voeg eventueel een klein beetje olie toe) de uien lichtbruin en voeg deze ook aan de bonensoep toe.
    Schep een paar eetlepels water in de koekenpan en roer het aanbaksel los en voeg dit ook aan de bonensoep toe.
    Als de groenten (beet)gaar is gekookt (ongeveer 15- 20) haal je het worstje uit de pan en voeg zout naar smaak aan de soep minuten toe en een scheutje ketjap.
    Snijd het worstje in dunne plakjes en doe dit weer al roerend terug in de pan.

     

    Tip: Kun je niet aan cajuinspekreepjes komen neem dan de gewone spekreepjes roer daar een theelepel cajuinkruiden doorheen en een eetlepel olie en laat dit een paar uur in de koelkast staan om te marineren.

     

    Met kleine kinderen kun je beter wat minder specerijen gebruiken en hou je van pittig dan naar smaak meer specerijen toevoegen.

     

    18-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalmtaart met ananas

    lunchgerecht of hoofdgerecht voor circa 4 personen
    5 plakken bladerdeeg, ontdooid
    200 gram verse of blikzalm
    200 gram geraspte oude kaas
    125 ml crème fraiche
    3 eieren
    1 blikje ananas, schijven of blokjes
    1/2 bosje peterselie

    Bestrijk een quichevorm met boter en vul met het uitgerolde bladerdeeg, leg hierop een vel bakpapier.

    Vul met blindbakvulling en bak het bladerdeeg in een oven van 200 graden C. gedurende 10-15 minuten.

    Verdeel de gesneden zalm, ananas en gehakte peterselie (kort voor het afbakken ivm vocht dat dan in de bodem trekt) over de bodem.

    Meng de crème fraiche met de eieren en helft van de kaas en klop met een garde los.

    Giet dit mengsel over de taart en bestrooi met de resterende kaas.

    Bak de taart af in een oven van 175 graden C. gedurende circa 10-15 minuten.
    Deze hartige taart valt door de ananas bij kinderen goed in de smaak!

     

    18-01-2006 om 13:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-01-2006 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en mozzarella


    Een hoofdgerecht voor 4 personen en kost je ± 20 minuten bereidingstijd en dan nog ± 30 minuten in de oven.

    Kun je heel goed voorbereiden
    750 gram aubergines
    zout

    peper
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    2 blikjes tomatenblokjes `a 400 gram
    2 theelepels suiker
    ½ eetlepel oregano
    2 eetlepels gehakte basilicum
    225 gram mozzarella (in dobbelsteentjes gesneden)
    3 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas
    vuurvaste ovenschaal

    Laat de tomatenblokjes goed uitlekken in een zeef.
    Was de aubergines en snij deze in de lengte in vingerdikke plakken.
    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie.

    Voeg hieraan de uitgelekte tomatenblokjes, suiker, oregano toe.

    Laat dit alles inkoken tot een dikke saus ontstaat.

    Snij de mozzarella in blokjes.
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Smeer de aubergine plakken in met de rest van de olijfolie en bak of grill deze aan beide kanten bruin.
    Leg aubergines in de vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi het geheel met de geraspte (Parmezaanse) kaas.
    Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lekker bruin.
    Heerlijk met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes of gewoon met een stukje ciabatta.

    18-01-2006 om 11:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Haringsla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 haringfilets (zuur)
    2 appelen (Jonagold)
    2 aardappelen (Charlotte)
    2 uien (rood)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 rode biet
    1 eetlepel kappertjes
    peper (zwarte peper)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    5 g suiker
    2 dl room
    2 eieren (hardgekookt)

     

    Alles in kleine stukjes snijden en in een kom scheppen.

    Azijn, kappertjes, suiker en gemalen peper bij de room voegen, eventjes opkloppen.

    Alles grondig mengen en 1 uur op een koele plaats zetten.

    Daarna de kom versieren met partjes hardgekookt ei.

     

     

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g stoofvlees
    30 lente-uitjes
    4 teentjes knoflook
    300 g champignons
    40 g boter (geklaard)
    8 sneetjes spek (gezouten)
    20 g bloem (tarwebloem)
    5 dl wijn (rood)
    5 dl vleesbouillon
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    1 bosje peterselie
    peper
    zout

     

    De uitjes en de knoflook schillen.

    De champignons reinigen.

    Het spek in reepjes snijden.

    Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

    De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

    Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus.

    Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillon en de wijn.

    De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen.

    Nu en dan het schuim verwijderen.

    Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken.

    Het vlees met de saus in een flinke terrine overscheppen en bestrooien met peterselie.

    Zeer warm opdienen.

     

     

    Vruchtenslaatje met munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kiwi's
    200 g druiven (wit)
    3 appelen (Jonagold)
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 dl druivensap (zuur)
    8 blaadjes munt

     

    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.

    Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.

    Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.

    Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.

    Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

     

    18-01-2006 om 10:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Veldsla met spekjes


    Ingrediënten

    75 gram veldsla
    50 gram magere spekreepjes
    1 kleine ui
    3 eetlepels olijfolie
    1 ½ eetlepel witte azijn
    Peper

    Zout
    1 eetlepel honing (of wat suiker)

    Indien nodig de veldsla wassen en goed drogen en in een platte schaal leggen.

    Olie verhitten en hierin de spekreepjes op lage warmtebron bruin en knapperig bakken.

    Ui pellen en snipperen.

    Spek uit de pan scheppen en de gesnipperde ui in het overgebleven vet heel zacht bakken. Niet bruin laten worden!

    Vet afblussen met de azijn.

    Honing (of suiker), peper en zout naar smaak toevoegen.

    Spek en warme dressing over de veldsla verdelen.
    Heel erg lekker met bietjes en een knapperig gebakken speklapje.

    17-01-2006 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met room en gerookte zalm

    hoofdgerecht voor 2 personen
    200 gram verse tagliatelle
    2 dl koksroom
    dille, vers of uit diepvries
    zout & peper uit de molen
    75 gram gerookte zalmsnippers
    Parmezaanse kaas

    Breng ruim water met zout aan de kook om de pasta te koken.

    Zet tegelijkertijd een andere pan op vuur, liefst met een antiaanbaklaag.

    Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden (niet koken!).

    Kook de tagliatelle in de tussentijd beetgaar (zie verpakking voor tijd, meestal circa 2-3 minuten).

    Als de koksroom warm begint te worden en de tagliatelle beetgaar is, de tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en direct aan de pan met koksroom toevoegen.

    Tagliatelle en room snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomen is door de tagliatelle.

    Tagliatelle neemt heel snel room tot zich.

    Peper uit de molen en dille naar smaak toevoegen, pasta op de borden scheppen en de gerookte zalmsnippers erover verdelen.

    Garneer naar wens met vers geraspte Parmezaanse kaas.

     

    17-01-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en kaas


    Ingrediënten

    1 kleine aubergines
    zout

    Peper
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    1/2 blikje tomatenblokjes
    1/2 theelepel suiker
    1 theelepel oregano
    1 eetlepel gehakte basilicum
    75 gram mozzarella
    1 eetlepel geraspte oude kaas
    vuurvaste schaal

    Was de aubergine en snij deze in plakken van ± 1 centimeter.

    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de knoflook 1 minuut.

    Voeg de tomatenblokjes, peper, zout, suiker en oregano toe.

    Laat alles inkoken tot een dikke saus ontstaat (pas op met zout en peper, voeg in eerste instantie niet teveel toe, want na het inkoken kan het te heftig zijn!).
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bak de aubergineplakken goudbruin in olie of grill ze (dat is wat minder vet).

    Snij de mozzarella in kleine blokjes.
    Doe de aubergineplakjes in een vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi met geraspte kaas.

    Bak ±15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    17-01-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-01-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastaartjes van de Hognevallei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 knolselder
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    1 dl room
    40 g boter (bakboter)
    peper

     

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    Hiermee de taartvormpjes vullen en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.

     

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.

     

     

    Bulgur met prei en groene ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bulgur
    3 preiwitten
    6 lente-uitjes
    250 g seitan
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Breng de bulgur aan de kook in water.

    Neem anderhalve keer het volume van de bulgur.

    Laat enkele minuten koken en laat daarna 10 tot 15 minuten zwellen op een zacht vuur.

    Snij de gewassen prei in zeer dunne ringen.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Snipper de pijpui.

    Verhit de olijfolie en bak de prei ongeveer 5 minuten.

    Voeg de seitan en de pijpui toe en bak nog enkele minuten.

    Roer groenten en seitan door de gare bulgur.

    Bestrooi met bieslook.

    Breng verder op smaak.

     

     

    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g aardbeien
    150 g rode bessen
    150 g blauwbessen
    150 g frambozen
    150 g braambessen
    5 dl water
    500 g suiker
    5 cl bessenlikeur
    4 bolletjes vanille-ijs
    4 blaadjes munt

     

    Een suikersiroop maken met water en suiker.

    De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.

    De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.

    Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.

    Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.

    In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.

    Afwerken met een muntblaadje.

     

    17-01-2006 om 09:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensvlees met een Hongaars tintje.

    Ingrediënten:
    400-600 gram hamlappen
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    2 laurierblaadjes
    3-4 dl. groentebouillon
    peper
    zout paprikapoeder
    1/8 liter zure room
    laurierblaadjes

    Bereiding:
    Betrooi de hamlappen met de peper.
    Pel en snipper de uien.
    Fruit de uien en de knoflook in wat boter totdat ze glazig zijn.
    Voeg de hamlappen toe en bak aan allebei de kanten bruin.

    Doe nu de laurierblaadjes erbij en de bouillon (eventueel eerst overtollig braadvet afgieten).
    Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
    Haal de hamlappen uit de bouillon en houd ze warm.
    Zet het vuur hoog en laat de bouillon ca. 5-10 minuten inkoken.
    Draai het vuur weer laag en roer de zure room en flink wat paprikapoeder erdoor.

    Niet meer laten koken.
    Haal de laurierblaadjes uit de saus en maak op smaak af met zout en peper.

    Giet de saus over de hamlappen.

     

    16-01-2006 om 18:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Lady X
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook jou, Lady X, nodigen wij graag uit om uw ervaringen te vertellen over onze soortgenoot.
    Hoe meer volk, hoe meer vreugde.

    16-01-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Auberginecurry met varkensvlees


    Ingrediënten voor 6 personen, bereiding 25-30 minuten
    2 aubergines
    250 gram sperziebonen
    2 Spaanse pepers
    120 gram gesneden bamboescheuten (verkrijgbaar bij een Toko of grote supermarkt)
    600 gram speklapjes (zonder zwoerd)
    2 el olie
    2 el rode curry pasta
    ½ liter water
    2 el Thaise vissaus (verkrijgbaar bij een Toko of een grote supermarkt)
    1 el citroensap
    1 tl bruine suiker
    5 takjes basilicum

    Was de aubergines, snij de groene steelaanzet er af en snij de aubergine in blokjes.
    Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes.
    Was de Spaanse pepers.

    Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snij deze in heel kleine stukjes.
    Snij de speklapjes in kleine blokjes.
    Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de rode curry pasta ± 2 à 3 minuten.

    Voeg het vlees toe en bak dit 5 à 7 minuten omscheppend mee.

    Stukjes Spaanse peper toevoegen en heel even - ± 1 minuut - meebakken.
    Water toevoegen en alles aan de kook brengen.

    Warmtebron laag zetten.
    Bamboescheuten goed laten uitlekken.

    Aubergineblokjes en sperziebonen erbij.

    Alles weer aan de kook brengen en ± 10 minuten zacht laten koken.

    Controleer even of de sperziebonen beetgaar zijn.

    Op smaak maken met vissaus, citroensap en suiker.

    Basilicumblaadjes fijn snijden en toevoegen.
    Direct serveren met (Thaise) rijst.

    16-01-2006 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Boke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zou het mogelijk zijn om uw ervaringen met een grijze roodstaart te vertellen op ons blog.
    Ik, Paulie word over 3 dagen 10 maanden en kan toch al enkele woordjes praten.
    Zoals Paulie spelen, mama, Jako, poesje, koekoek en nog enkele andere woordjes.
    Jako die tatert er lustig op los.
    Maar ja, die is dan ook al ongeveer 20 jaar oud.

    16-01-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkenshaasje met rozemarijnroomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 varkenshaasjes
    boter en/of olijfolie
    1 takje rozemarijn
    1 dl witte wijn
    125 ml room
    peper & zout

    Braad het vlees op hoog vuur in de boter en/of olijfolie aan.

    Bestrooi met peper en zout en laat 15-20 minuten op matig vuur garen.

    Haal uit de pan en houd warm.

    Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en voeg aan het braadvet toe.

    Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten goed inkoken.

    Zet het vuur laag en voeg de room toe.

    Maak de saus op smaak met zout & peper.

    Leg het vlees in de saus en laat op laag vuur met deksel nog 10 minuten doorwarmen maar laat niet meer koken.

     

    16-01-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Amandeltaart


    Voor een springvorm van 26 cm. doorsnede

    Deeg:
    2 eieren
    120 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    mespunt zout
    100 gram gesmolten boter
    150 gram gezeefde bloem
    1 volle theelepel bakpoeder
    (in plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)

    Amandelvulling:
    50 gram boter
    80 gram suiker
    3 eetlepels room
    1 eetlepel gezeefde bloem
    200 gram geschaafde amandelen

    Oven voorverwarmen op 200°C.


    Deeg:
    Eieren schuimig kloppen.

    Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen.

    Giet de gesmolten boter erbij.

    Voeg de gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe.

    Kloppen tot glad deeg ontstaat.

    In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
    Amandelvulling:
    Boter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen.

    Van het vuur af gezeefde bloem en amandelen er goed door roeren.
    Deze massa over de nog hete koek verdelen en weer terugzetten in de oven.

    Bakken tot amandelen goudbruin zijn (± 20 minuten)

     

    16-01-2006 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-01-2006 om 10:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Zij: "Vroeger was je vol romantiek, kuste je m'n hand en beet dan heel ondeugend in m'n oorlelletje... kun je dat nog?"
    Hij: "Ja hoor, even m'n gebitje halen."

    16-01-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rozet van jong konijntje met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g konijnenfilet
    4 stronkjes witloof
    0.25 krop krulsla
    4 eetlepels mayonaise
    0.1 dl room
    1 eetlepel mosterd (graanmosterd)
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook
    1 bakje tuinkers

     

    De konijnenfilets gaarstomen.

    Laten afkoelen en in schijfjes snijden.

    Het witloof en de slablaadjes in fijne reepjes snijden.

    De room en de mosterd door de mayonaise roeren en het witloof-sla-mengsel binden met een weinig saus.

    De tomaten pellen, één ervan in reepjes snijden en de andere vergruizen.

    Per persoon een vrij grote keukenring nemen en hierin op een bord een bodem van witloof-sla-mengsel scheppen.

    De schijfjes konijnenfilet hierop schikken in de vorm van een rozet.

    In het hart wat stukjes witloof leggen en een beetje vergruisde tomaat.

    De ring zorgvuldig wegnemen en het bord versieren met bieslook, reepjes tomaat, een lepel saus en een pluksel tuinkers.

     

     

    Kalfsrollade met kervel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kalfsgebraad
    750 g gehakt (kalfsgehakt)
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    100 g kervel
    1 blaadje laurier
    peper
    zout
    10 lente-uitjes
    30 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)

     

    De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bijvoorbeeld 20 op 30 centimeter).

    Het vlees goed plat kloppen zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.

    Het vlees openvouwen op een met bloem bestrooide werkplank en kruiden met peper en zout.

    Het gehakt mengen met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.

    De vulling op het vlees strijken, dichtklappen en opbinden met keukengaren.

    Twee vellen aluminiumfolie op elkaar leggen en het bovenste vel beboteren.

    Het vlees in het midden leggen en er de gepelde uitjes en de laurier omheen schikken. Bedekken met enkele nootjes boter en de folie hermetisch sluiten.

    De oven voorverwarmen op 225 graden.

    Vervolgens op 175-200 graden zetten en hierin het vlees gedurende een uur laten bakken.

     

     

    Perentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (tarwebloem)
    80 g suiker
    1 ei
    60 g boter (roomboter)
    6 peren (Conférence)
    40 cl crème de cassis
    500 g passievruchten
    3 dl room
    25 g poedersuiker
    1 sinaasappel
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Schil 24 uur vooraf de harde groene conferenceperen.

    Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

    Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.

    Overgiet met de cassis en breng aan de kook.

    Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Laat de peren in het kookvocht afkoelen.

    Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.

    Breek het ei op de suiker in het kuiltje.

    Snijd de boter in kleine blokjes.

    Schik de boterblokjes rond het kuiltje.

    Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.

    Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.

    Maak er een bal van en wikkel in folie.

    Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.

    Bestrijk de taartvorm met boter.

    Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.

    Snijd de randjes gelijk.

    Doorprik de deegbodem met een vork.

    Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.

    Haal uit de oven en ontvorm.

    Laat op een taartrooster afkoelen.

    Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.

    Maak de passievruchten leeg.

    Haal het sap door een zeef.

    Breng het sap met de suiker aan de kook.

    Laat afkoelen.

    Klop de room op.

    Meng de helft van het passievruchtensap met de room.

    Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.

    Leg de gepocheerde peren erop.

    Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.

    Overgiet hiermee de taart.

    Werk af met sinaasappelschillen en poedersuiker.

     

    16-01-2006 om 10:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!