Auberginecurry met varkensvlees xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 6 personen, bereiding 25-30 minuten 2 aubergines 250 gram sperziebonen 2 Spaanse pepers 120 gram gesneden bamboescheuten (verkrijgbaar bij een Toko of grote supermarkt) 600 gram speklapjes (zonder zwoerd) 2 el olie 2 el rode curry pasta ½ liter water 2 el Thaise vissaus (verkrijgbaar bij een Toko of een grote supermarkt) 1 el citroensap 1 tl bruine suiker 5 takjes basilicum
Was de aubergines, snij de groene steelaanzet er af en snij de aubergine in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes. Was de Spaanse pepers.
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snij deze in heel kleine stukjes. Snij de speklapjes in kleine blokjes. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de rode curry pasta ± 2 à 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak dit 5 à 7 minuten omscheppend mee.
Stukjes Spaanse peper toevoegen en heel even - ± 1 minuut - meebakken. Water toevoegen en alles aan de kook brengen.
Warmtebron laag zetten. Bamboescheuten goed laten uitlekken.
Aubergineblokjes en sperziebonen erbij.
Alles weer aan de kook brengen en ± 10 minuten zacht laten koken.
Controleer even of de sperziebonen beetgaar zijn.
Op smaak maken met vissaus, citroensap en suiker.
Basilicumblaadjes fijn snijden en toevoegen. Direct serveren met (Thaise) rijst.
|