Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastaartjes van de Hognevallei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 knolselder
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    1 dl room
    40 g boter (bakboter)
    peper

     

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    Hiermee de taartvormpjes vullen en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.

     

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.

     

     

    Bulgur met prei en groene ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bulgur
    3 preiwitten
    6 lente-uitjes
    250 g seitan
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Breng de bulgur aan de kook in water.

    Neem anderhalve keer het volume van de bulgur.

    Laat enkele minuten koken en laat daarna 10 tot 15 minuten zwellen op een zacht vuur.

    Snij de gewassen prei in zeer dunne ringen.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Snipper de pijpui.

    Verhit de olijfolie en bak de prei ongeveer 5 minuten.

    Voeg de seitan en de pijpui toe en bak nog enkele minuten.

    Roer groenten en seitan door de gare bulgur.

    Bestrooi met bieslook.

    Breng verder op smaak.

     

     

    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g aardbeien
    150 g rode bessen
    150 g blauwbessen
    150 g frambozen
    150 g braambessen
    5 dl water
    500 g suiker
    5 cl bessenlikeur
    4 bolletjes vanille-ijs
    4 blaadjes munt

     

    Een suikersiroop maken met water en suiker.

    De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.

    De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.

    Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.

    Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.

    In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.

    Afwerken met een muntblaadje.

     

    17-01-2006 om 09:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensvlees met een Hongaars tintje.

    Ingrediënten:
    400-600 gram hamlappen
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    2 laurierblaadjes
    3-4 dl. groentebouillon
    peper
    zout paprikapoeder
    1/8 liter zure room
    laurierblaadjes

    Bereiding:
    Betrooi de hamlappen met de peper.
    Pel en snipper de uien.
    Fruit de uien en de knoflook in wat boter totdat ze glazig zijn.
    Voeg de hamlappen toe en bak aan allebei de kanten bruin.

    Doe nu de laurierblaadjes erbij en de bouillon (eventueel eerst overtollig braadvet afgieten).
    Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
    Haal de hamlappen uit de bouillon en houd ze warm.
    Zet het vuur hoog en laat de bouillon ca. 5-10 minuten inkoken.
    Draai het vuur weer laag en roer de zure room en flink wat paprikapoeder erdoor.

    Niet meer laten koken.
    Haal de laurierblaadjes uit de saus en maak op smaak af met zout en peper.

    Giet de saus over de hamlappen.

     

    16-01-2006 om 18:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Lady X
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook jou, Lady X, nodigen wij graag uit om uw ervaringen te vertellen over onze soortgenoot.
    Hoe meer volk, hoe meer vreugde.

    16-01-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Auberginecurry met varkensvlees


    Ingrediënten voor 6 personen, bereiding 25-30 minuten
    2 aubergines
    250 gram sperziebonen
    2 Spaanse pepers
    120 gram gesneden bamboescheuten (verkrijgbaar bij een Toko of grote supermarkt)
    600 gram speklapjes (zonder zwoerd)
    2 el olie
    2 el rode curry pasta
    ½ liter water
    2 el Thaise vissaus (verkrijgbaar bij een Toko of een grote supermarkt)
    1 el citroensap
    1 tl bruine suiker
    5 takjes basilicum

    Was de aubergines, snij de groene steelaanzet er af en snij de aubergine in blokjes.
    Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes.
    Was de Spaanse pepers.

    Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snij deze in heel kleine stukjes.
    Snij de speklapjes in kleine blokjes.
    Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de rode curry pasta ± 2 à 3 minuten.

    Voeg het vlees toe en bak dit 5 à 7 minuten omscheppend mee.

    Stukjes Spaanse peper toevoegen en heel even - ± 1 minuut - meebakken.
    Water toevoegen en alles aan de kook brengen.

    Warmtebron laag zetten.
    Bamboescheuten goed laten uitlekken.

    Aubergineblokjes en sperziebonen erbij.

    Alles weer aan de kook brengen en ± 10 minuten zacht laten koken.

    Controleer even of de sperziebonen beetgaar zijn.

    Op smaak maken met vissaus, citroensap en suiker.

    Basilicumblaadjes fijn snijden en toevoegen.
    Direct serveren met (Thaise) rijst.

    16-01-2006 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Boke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zou het mogelijk zijn om uw ervaringen met een grijze roodstaart te vertellen op ons blog.
    Ik, Paulie word over 3 dagen 10 maanden en kan toch al enkele woordjes praten.
    Zoals Paulie spelen, mama, Jako, poesje, koekoek en nog enkele andere woordjes.
    Jako die tatert er lustig op los.
    Maar ja, die is dan ook al ongeveer 20 jaar oud.

    16-01-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkenshaasje met rozemarijnroomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 varkenshaasjes
    boter en/of olijfolie
    1 takje rozemarijn
    1 dl witte wijn
    125 ml room
    peper & zout

    Braad het vlees op hoog vuur in de boter en/of olijfolie aan.

    Bestrooi met peper en zout en laat 15-20 minuten op matig vuur garen.

    Haal uit de pan en houd warm.

    Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en voeg aan het braadvet toe.

    Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten goed inkoken.

    Zet het vuur laag en voeg de room toe.

    Maak de saus op smaak met zout & peper.

    Leg het vlees in de saus en laat op laag vuur met deksel nog 10 minuten doorwarmen maar laat niet meer koken.

     

    16-01-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Amandeltaart


    Voor een springvorm van 26 cm. doorsnede

    Deeg:
    2 eieren
    120 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    mespunt zout
    100 gram gesmolten boter
    150 gram gezeefde bloem
    1 volle theelepel bakpoeder
    (in plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)

    Amandelvulling:
    50 gram boter
    80 gram suiker
    3 eetlepels room
    1 eetlepel gezeefde bloem
    200 gram geschaafde amandelen

    Oven voorverwarmen op 200°C.


    Deeg:
    Eieren schuimig kloppen.

    Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen.

    Giet de gesmolten boter erbij.

    Voeg de gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe.

    Kloppen tot glad deeg ontstaat.

    In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
    Amandelvulling:
    Boter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen.

    Van het vuur af gezeefde bloem en amandelen er goed door roeren.
    Deze massa over de nog hete koek verdelen en weer terugzetten in de oven.

    Bakken tot amandelen goudbruin zijn (± 20 minuten)

     

    16-01-2006 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-01-2006 om 10:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Zij: "Vroeger was je vol romantiek, kuste je m'n hand en beet dan heel ondeugend in m'n oorlelletje... kun je dat nog?"
    Hij: "Ja hoor, even m'n gebitje halen."

    16-01-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rozet van jong konijntje met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g konijnenfilet
    4 stronkjes witloof
    0.25 krop krulsla
    4 eetlepels mayonaise
    0.1 dl room
    1 eetlepel mosterd (graanmosterd)
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook
    1 bakje tuinkers

     

    De konijnenfilets gaarstomen.

    Laten afkoelen en in schijfjes snijden.

    Het witloof en de slablaadjes in fijne reepjes snijden.

    De room en de mosterd door de mayonaise roeren en het witloof-sla-mengsel binden met een weinig saus.

    De tomaten pellen, één ervan in reepjes snijden en de andere vergruizen.

    Per persoon een vrij grote keukenring nemen en hierin op een bord een bodem van witloof-sla-mengsel scheppen.

    De schijfjes konijnenfilet hierop schikken in de vorm van een rozet.

    In het hart wat stukjes witloof leggen en een beetje vergruisde tomaat.

    De ring zorgvuldig wegnemen en het bord versieren met bieslook, reepjes tomaat, een lepel saus en een pluksel tuinkers.

     

     

    Kalfsrollade met kervel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kalfsgebraad
    750 g gehakt (kalfsgehakt)
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    100 g kervel
    1 blaadje laurier
    peper
    zout
    10 lente-uitjes
    30 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)

     

    De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bijvoorbeeld 20 op 30 centimeter).

    Het vlees goed plat kloppen zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.

    Het vlees openvouwen op een met bloem bestrooide werkplank en kruiden met peper en zout.

    Het gehakt mengen met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.

    De vulling op het vlees strijken, dichtklappen en opbinden met keukengaren.

    Twee vellen aluminiumfolie op elkaar leggen en het bovenste vel beboteren.

    Het vlees in het midden leggen en er de gepelde uitjes en de laurier omheen schikken. Bedekken met enkele nootjes boter en de folie hermetisch sluiten.

    De oven voorverwarmen op 225 graden.

    Vervolgens op 175-200 graden zetten en hierin het vlees gedurende een uur laten bakken.

     

     

    Perentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (tarwebloem)
    80 g suiker
    1 ei
    60 g boter (roomboter)
    6 peren (Conférence)
    40 cl crème de cassis
    500 g passievruchten
    3 dl room
    25 g poedersuiker
    1 sinaasappel
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Schil 24 uur vooraf de harde groene conferenceperen.

    Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

    Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.

    Overgiet met de cassis en breng aan de kook.

    Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Laat de peren in het kookvocht afkoelen.

    Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.

    Breek het ei op de suiker in het kuiltje.

    Snijd de boter in kleine blokjes.

    Schik de boterblokjes rond het kuiltje.

    Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.

    Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.

    Maak er een bal van en wikkel in folie.

    Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.

    Bestrijk de taartvorm met boter.

    Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.

    Snijd de randjes gelijk.

    Doorprik de deegbodem met een vork.

    Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.

    Haal uit de oven en ontvorm.

    Laat op een taartrooster afkoelen.

    Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.

    Maak de passievruchten leeg.

    Haal het sap door een zeef.

    Breng het sap met de suiker aan de kook.

    Laat afkoelen.

    Klop de room op.

    Meng de helft van het passievruchtensap met de room.

    Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.

    Leg de gepocheerde peren erop.

    Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.

    Overgiet hiermee de taart.

    Werk af met sinaasappelschillen en poedersuiker.

     

    16-01-2006 om 10:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalm in dilleroom uit de oven

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 zalmfilets
    200 ml room
    125 ml crème fraiche
    royaal verse dille
    peper uit de molen

    Vet een ovenschaal in en leg de zalm erin.

    Meng de room, crème fraiche en dille en breng op smaak met peper.

    Schenk dit over de zalm.

    Zet de schotel in een oven van 180 graden C. en laat de zalm in circa 20 minuten gaar worden.

    15-01-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardbeien Vruchtentaartjes

     

    Ingrediënten:
    4  plakjes bladerdeeg uit de diepvries 

    Voor de vulling:
    2 blaadjes gelatine
    1/8 l slagroom
    2 eetlepels suiker
    1 borrelglas Amaretto (amandellikeur)
    3 eetlepels aardbeienjam
    250 gram aardbeien

    Tip U kunt de aardbeien ook vervangen door andere vruchten.

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in.

    Vouw ze open.

    Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

    Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.

    Week ondertussen de gelatine een paar minuten in ruimkoud water. 
    Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water.
    Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door.
    Verhit de frambozenjam met een scheutje water.

    Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeeg bakjes met een deel van de jam.

    Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de aardbeien.

    Bedruppel de aardbeien met de resterende jam.
    Eet smakelijk.

    15-01-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    15-01-2006 om 13:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortellini met ham en courgetteroomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    250 gram verse tortellini met ham
    1 courgette
    olijfolie
    verse tijm
    2 teentjes knoflook
    200 ml slagroom
    peper en zout
    verse Parmezaanse kaas

    Courgette wassen en in reepjes snijden.

    Olijfolie verhitten en courgettereepjes bakken tot ze zacht zijn zonder te kleuren.

    Verse tijm, knoflook en slagroom toevoegen en op laag vuur verwarmen.

    Op smaak maken met peper & zout en nog circa 5 minuten inkoken.

    De tortellini in ruim kokend water met zout koken volgens de tijd op de verpakking.

    Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer royaal met vers geschaafde Parmezaanse kaas.

     

    15-01-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wiskunde op leeftijd

     

    Een professor in de wiskunde stuurt een fax naar zijn vrouw met het volgende: "Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen, maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven.

    Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent.

    Wees dus niet boos, wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt, ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente.

    Ik zal vóór middernacht thuis zijn.

    Je man.”

    Wanneer hij in het hotel aankomt, is er al antwoord terug van zijn vrouw met het volgende: "Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Paradise Hotel zijn met de 18-jarige zwembadjongen.

    En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan dan 54 in 18!!!!!!!

    Je hoeft niet op te blijven.... Je vrouw.”

    15-01-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Langoustines in vanillesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 langoustines
    1 appel (Jonagold)
    1 tomaat
    0.5 courgette
    1 dl room
    10 g boter (bakboter)
    0.5 stokje vanille
    peper
    zout

     

    In een sauspannetje de room, peper, zout en het overlangs doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen, al roerend 1 minuut inkoken en deze vanillesaus laten afkoelen.

    De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen.

    De koppen schoonmaken, spoelen, droogdeppen en opzij houden voor de garnituur.

    In een pannetje de boter laten smelten, de langoustinestaarten kruiden met peper en zout en in hete boter kort bakken.

    Uit de pan halen, droogdeppen met keukenpapier en laten afkoelen.

    De courgette wassen en ongeschild in kleine blokjes snijden.

    De appels schillen en in kleine blokjes snijden. De tomaten halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De blokjes groenten en fruit op de bodem van kleine glaasjes schikken, de afgekoelde langoustinestaarten erop plaatsen en overgieten met de vanillesaus.

    Garneren met de langoustinekoppen.

     

     

    Wijting bercy

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 wijtingen
    4 sjalotten
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    60 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen.

    De sjalot fijnsnipperen.

    Een vuurvaste schotel inwrijven met boter.

    De vissen insnijden aan de rugzijde, opdat ze gelijkmatig zouden gaar worden.

    Kruiden met zout en peper.

    De vissen samen met de gesnipperde sjalot in de schotel leggen.

    Bevochtigen met de visfumet en de wijn.

    In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten gedurende ongeveer 10 minuten.

    Tijdens dit bereidingsproces driemaal het bakvocht over de vis scheppen.

    De schotel uit de oven halen, de vis met citroensap besprenkelen en even onder de grill zetten om te glaceren.

    Bestrooien met de peterselie.

    De vissen fileren en op voorverwarmde borden schikken.

    Overgieten met het bakvocht.

     

     

    Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g chocolade (puur)
    1 dl room
    120 g chocolade (witte chocolade)
    8 bolletjes vanille-ijs
    50 g rozijntjes
    2 cl rum
    4 eetlepels frambozencoulis
    20 g frambozen

     

    Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.

    Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.

    Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.

    Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën.

    Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.

    Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.

     

    15-01-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met kabeljauw in tomatenroom

    hoofdgerecht voor 2 personen

    250 gram tagliatelle
    2 kabeljauwfilets
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook
    1 blikje tomatenpuree
    125 ml room
    olijfolie
    peper & zout

    Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie zonder te kleuren.

    Voeg de kabeljauw toe en bak los in grove stukken.

    Voeg de tomatenpuree en room toe en roer tot een egale saus.

    Verwarm de saus op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de lintpasta in ruim water met zout beetgaar.

    Schep op de borden en verdeel de saus erover.

     

    14-01-2006 om 18:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-01-2006 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortillarolletjes gevuld met kruidenkaas en rauwe ham


    Ingrediënten

    4 kleine wrap tortilla´s
    150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of AH)
    1 eetlepel melk
    200 gram rauwe Ardenner ham

    Tortilla´s volgens de gebruiksaanwijzing even in de oven of magnetron.

    Kaas losroeren met melk.

    Wraps besmeren met roomkaas.

    Plakken ham erover verdelen.

    Wraps oprollen en in stukjes snijden.

    Vastzetten met een cocktailprikker

    14-01-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Familie kwestie

     

    Zoon: "Mam, pap, ik heb een vriendin!

    Morgen komt ze hier eten!
    Oké?!

    Dan kunnen jullie haar leren kennen enz.!"
    Mama: "Oh gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Wie is het?"
    Zoon: "Jasmine van der Naat!"
    Papa: "Zoon, jongen; ik geloof dat wij eens moeten praten!"
    Zoon: "Oh maar pap, ik weet alles van 'de bloemetjes en de bijtjes hoor!"
    Papa: "Nou daar wil ik het even over hebben.

    Je kunt niks met haar beginnen.
    Kijk; vroeger had ik veel vriendinnen en ja.. er waren geen condooms he!

    Nou ja.. uuhh je weet wel.
    Maar Jasmine van der Naat is dus eigenlijk je halfzus.

    Het kan dus helaas niet."

    Een paar maanden daar na:
    Zoon: "Mam, pap, ik heb weer een vriendin!

    Ze komt morgen eten!"
    Mama: "Fantastisch jongen! En.. wie is de gelukkige?!"
    Zoon: "Ik heb het met de buurmeid!

    Die Karin Loeve!"
    Papa: "Uuuhm!

    Zoon, jongen.

    Kunnen we misschien even praten."
    Zoon: "Je wou toch niet zeggen dat dat ook m'n halfzus is he!"
    Papa: "Ahum... eigenlijk wel... Sorry!"

    Even later:
    Mama: "Goh wat kijk je bedroefd.

    Is er iets?"
    Zoon: "Ja; telkens als ik een vriendin heb blijkt het weer dat het een halfzus van me is"
    Mama: "Wie zegt dat?!?!?"
    Zoon: "Dat zegt papa!"
    Mama: "Ooooh; maar wie zegt dat dat jouw ECHTE vader is!?"

     

    Deze mop is gebaseerd op de hitsingle “Shame And Scandal In The Family” van “SHAWN ELLIOTT”

    14-01-2006 om 13:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!