Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Zij: "Vroeger was je vol romantiek, kuste je m'n hand en beet dan heel ondeugend in m'n oorlelletje... kun je dat nog?"
    Hij: "Ja hoor, even m'n gebitje halen."

    16-01-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rozet van jong konijntje met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g konijnenfilet
    4 stronkjes witloof
    0.25 krop krulsla
    4 eetlepels mayonaise
    0.1 dl room
    1 eetlepel mosterd (graanmosterd)
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook
    1 bakje tuinkers

     

    De konijnenfilets gaarstomen.

    Laten afkoelen en in schijfjes snijden.

    Het witloof en de slablaadjes in fijne reepjes snijden.

    De room en de mosterd door de mayonaise roeren en het witloof-sla-mengsel binden met een weinig saus.

    De tomaten pellen, één ervan in reepjes snijden en de andere vergruizen.

    Per persoon een vrij grote keukenring nemen en hierin op een bord een bodem van witloof-sla-mengsel scheppen.

    De schijfjes konijnenfilet hierop schikken in de vorm van een rozet.

    In het hart wat stukjes witloof leggen en een beetje vergruisde tomaat.

    De ring zorgvuldig wegnemen en het bord versieren met bieslook, reepjes tomaat, een lepel saus en een pluksel tuinkers.

     

     

    Kalfsrollade met kervel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kalfsgebraad
    750 g gehakt (kalfsgehakt)
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    100 g kervel
    1 blaadje laurier
    peper
    zout
    10 lente-uitjes
    30 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)

     

    De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bijvoorbeeld 20 op 30 centimeter).

    Het vlees goed plat kloppen zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.

    Het vlees openvouwen op een met bloem bestrooide werkplank en kruiden met peper en zout.

    Het gehakt mengen met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.

    De vulling op het vlees strijken, dichtklappen en opbinden met keukengaren.

    Twee vellen aluminiumfolie op elkaar leggen en het bovenste vel beboteren.

    Het vlees in het midden leggen en er de gepelde uitjes en de laurier omheen schikken. Bedekken met enkele nootjes boter en de folie hermetisch sluiten.

    De oven voorverwarmen op 225 graden.

    Vervolgens op 175-200 graden zetten en hierin het vlees gedurende een uur laten bakken.

     

     

    Perentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (tarwebloem)
    80 g suiker
    1 ei
    60 g boter (roomboter)
    6 peren (Conférence)
    40 cl crème de cassis
    500 g passievruchten
    3 dl room
    25 g poedersuiker
    1 sinaasappel
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Schil 24 uur vooraf de harde groene conferenceperen.

    Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

    Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.

    Overgiet met de cassis en breng aan de kook.

    Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Laat de peren in het kookvocht afkoelen.

    Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.

    Breek het ei op de suiker in het kuiltje.

    Snijd de boter in kleine blokjes.

    Schik de boterblokjes rond het kuiltje.

    Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.

    Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.

    Maak er een bal van en wikkel in folie.

    Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.

    Bestrijk de taartvorm met boter.

    Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.

    Snijd de randjes gelijk.

    Doorprik de deegbodem met een vork.

    Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.

    Haal uit de oven en ontvorm.

    Laat op een taartrooster afkoelen.

    Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.

    Maak de passievruchten leeg.

    Haal het sap door een zeef.

    Breng het sap met de suiker aan de kook.

    Laat afkoelen.

    Klop de room op.

    Meng de helft van het passievruchtensap met de room.

    Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.

    Leg de gepocheerde peren erop.

    Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.

    Overgiet hiermee de taart.

    Werk af met sinaasappelschillen en poedersuiker.

     

    16-01-2006 om 10:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalm in dilleroom uit de oven

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 zalmfilets
    200 ml room
    125 ml crème fraiche
    royaal verse dille
    peper uit de molen

    Vet een ovenschaal in en leg de zalm erin.

    Meng de room, crème fraiche en dille en breng op smaak met peper.

    Schenk dit over de zalm.

    Zet de schotel in een oven van 180 graden C. en laat de zalm in circa 20 minuten gaar worden.

    15-01-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardbeien Vruchtentaartjes

     

    Ingrediënten:
    4  plakjes bladerdeeg uit de diepvries 

    Voor de vulling:
    2 blaadjes gelatine
    1/8 l slagroom
    2 eetlepels suiker
    1 borrelglas Amaretto (amandellikeur)
    3 eetlepels aardbeienjam
    250 gram aardbeien

    Tip U kunt de aardbeien ook vervangen door andere vruchten.

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in.

    Vouw ze open.

    Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

    Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.

    Week ondertussen de gelatine een paar minuten in ruimkoud water. 
    Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water.
    Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door.
    Verhit de frambozenjam met een scheutje water.

    Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeeg bakjes met een deel van de jam.

    Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de aardbeien.

    Bedruppel de aardbeien met de resterende jam.
    Eet smakelijk.

    15-01-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    15-01-2006 om 13:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortellini met ham en courgetteroomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    250 gram verse tortellini met ham
    1 courgette
    olijfolie
    verse tijm
    2 teentjes knoflook
    200 ml slagroom
    peper en zout
    verse Parmezaanse kaas

    Courgette wassen en in reepjes snijden.

    Olijfolie verhitten en courgettereepjes bakken tot ze zacht zijn zonder te kleuren.

    Verse tijm, knoflook en slagroom toevoegen en op laag vuur verwarmen.

    Op smaak maken met peper & zout en nog circa 5 minuten inkoken.

    De tortellini in ruim kokend water met zout koken volgens de tijd op de verpakking.

    Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer royaal met vers geschaafde Parmezaanse kaas.

     

    15-01-2006 om 13:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wiskunde op leeftijd

     

    Een professor in de wiskunde stuurt een fax naar zijn vrouw met het volgende: "Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen, maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven.

    Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent.

    Wees dus niet boos, wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt, ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente.

    Ik zal vóór middernacht thuis zijn.

    Je man.”

    Wanneer hij in het hotel aankomt, is er al antwoord terug van zijn vrouw met het volgende: "Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Paradise Hotel zijn met de 18-jarige zwembadjongen.

    En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan dan 54 in 18!!!!!!!

    Je hoeft niet op te blijven.... Je vrouw.”

    15-01-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Langoustines in vanillesaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 langoustines
    1 appel (Jonagold)
    1 tomaat
    0.5 courgette
    1 dl room
    10 g boter (bakboter)
    0.5 stokje vanille
    peper
    zout

     

    In een sauspannetje de room, peper, zout en het overlangs doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen, al roerend 1 minuut inkoken en deze vanillesaus laten afkoelen.

    De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen.

    De koppen schoonmaken, spoelen, droogdeppen en opzij houden voor de garnituur.

    In een pannetje de boter laten smelten, de langoustinestaarten kruiden met peper en zout en in hete boter kort bakken.

    Uit de pan halen, droogdeppen met keukenpapier en laten afkoelen.

    De courgette wassen en ongeschild in kleine blokjes snijden.

    De appels schillen en in kleine blokjes snijden. De tomaten halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De blokjes groenten en fruit op de bodem van kleine glaasjes schikken, de afgekoelde langoustinestaarten erop plaatsen en overgieten met de vanillesaus.

    Garneren met de langoustinekoppen.

     

     

    Wijting bercy

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 wijtingen
    4 sjalotten
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    60 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen.

    De sjalot fijnsnipperen.

    Een vuurvaste schotel inwrijven met boter.

    De vissen insnijden aan de rugzijde, opdat ze gelijkmatig zouden gaar worden.

    Kruiden met zout en peper.

    De vissen samen met de gesnipperde sjalot in de schotel leggen.

    Bevochtigen met de visfumet en de wijn.

    In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten gedurende ongeveer 10 minuten.

    Tijdens dit bereidingsproces driemaal het bakvocht over de vis scheppen.

    De schotel uit de oven halen, de vis met citroensap besprenkelen en even onder de grill zetten om te glaceren.

    Bestrooien met de peterselie.

    De vissen fileren en op voorverwarmde borden schikken.

    Overgieten met het bakvocht.

     

     

    Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g chocolade (puur)
    1 dl room
    120 g chocolade (witte chocolade)
    8 bolletjes vanille-ijs
    50 g rozijntjes
    2 cl rum
    4 eetlepels frambozencoulis
    20 g frambozen

     

    Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.

    Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.

    Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.

    Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën.

    Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.

    Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.

     

    15-01-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met kabeljauw in tomatenroom

    hoofdgerecht voor 2 personen

    250 gram tagliatelle
    2 kabeljauwfilets
    1 ui, gesnipperd
    1 teentje knoflook
    1 blikje tomatenpuree
    125 ml room
    olijfolie
    peper & zout

    Fruit de gesnipperde ui en knoflook in de olie zonder te kleuren.

    Voeg de kabeljauw toe en bak los in grove stukken.

    Voeg de tomatenpuree en room toe en roer tot een egale saus.

    Verwarm de saus op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de lintpasta in ruim water met zout beetgaar.

    Schep op de borden en verdeel de saus erover.

     

    14-01-2006 om 18:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-01-2006 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortillarolletjes gevuld met kruidenkaas en rauwe ham


    Ingrediënten

    4 kleine wrap tortilla´s
    150 gram roomkaas met kruiden en knoflook (bijv. boursin of AH)
    1 eetlepel melk
    200 gram rauwe Ardenner ham

    Tortilla´s volgens de gebruiksaanwijzing even in de oven of magnetron.

    Kaas losroeren met melk.

    Wraps besmeren met roomkaas.

    Plakken ham erover verdelen.

    Wraps oprollen en in stukjes snijden.

    Vastzetten met een cocktailprikker

    14-01-2006 om 13:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Familie kwestie

     

    Zoon: "Mam, pap, ik heb een vriendin!

    Morgen komt ze hier eten!
    Oké?!

    Dan kunnen jullie haar leren kennen enz.!"
    Mama: "Oh gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Wie is het?"
    Zoon: "Jasmine van der Naat!"
    Papa: "Zoon, jongen; ik geloof dat wij eens moeten praten!"
    Zoon: "Oh maar pap, ik weet alles van 'de bloemetjes en de bijtjes hoor!"
    Papa: "Nou daar wil ik het even over hebben.

    Je kunt niks met haar beginnen.
    Kijk; vroeger had ik veel vriendinnen en ja.. er waren geen condooms he!

    Nou ja.. uuhh je weet wel.
    Maar Jasmine van der Naat is dus eigenlijk je halfzus.

    Het kan dus helaas niet."

    Een paar maanden daar na:
    Zoon: "Mam, pap, ik heb weer een vriendin!

    Ze komt morgen eten!"
    Mama: "Fantastisch jongen! En.. wie is de gelukkige?!"
    Zoon: "Ik heb het met de buurmeid!

    Die Karin Loeve!"
    Papa: "Uuuhm!

    Zoon, jongen.

    Kunnen we misschien even praten."
    Zoon: "Je wou toch niet zeggen dat dat ook m'n halfzus is he!"
    Papa: "Ahum... eigenlijk wel... Sorry!"

    Even later:
    Mama: "Goh wat kijk je bedroefd.

    Is er iets?"
    Zoon: "Ja; telkens als ik een vriendin heb blijkt het weer dat het een halfzus van me is"
    Mama: "Wie zegt dat?!?!?"
    Zoon: "Dat zegt papa!"
    Mama: "Ooooh; maar wie zegt dat dat jouw ECHTE vader is!?"

     

    Deze mop is gebaseerd op de hitsingle “Shame And Scandal In The Family” van “SHAWN ELLIOTT”

    14-01-2006 om 13:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Geroosterde zonnevisfilet met twee mosterdsoorten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers
    1 citroen
    1 dl room
    peper
    zout
    1 eetlepel mosterd (mosterd van Dijon)
    olijfolie om te bakken
    1 bakje waterkers

     

    Strijk de zonnevisfilets in met olijfolie en rooster ze gedurende vijf minuten.

    Maak de mousselinesaus: laat de boter smelten.

    Klop in een steelpan de eierdooiers los met citroensap.

    Klop op een zacht vuur schuimig.

    Neem van het vuur en voeg de boter toe.

    Klop de room half op en voeg bij de saus.

    Verdeel de saus in twee.

    Meng de ene helft van de mousselinesaus met de mosterd van Meaux en de andere helft met de mosterd van Dijon.

    Maak de waterkers schoon.

    Schik de filets met een weinig waterkers op het bord.

    Serveer aan de ene kant de Meaux-mosterdsaus en aan de andere kant de Dijon-mosterdsaus.

     

     

    Scharrolletjes met zeevruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 scharren (van 400 g)
    1 kg mosselen
    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g champignons
    5 dl court-bouillon
    2 dl room
    2 eierdooiers
    peper
    zout
    25 g boter (bakboter)

     

    De scharren (laten) fileren, de filets oprollen en pocheren in de court-bouillon.

    De champignons in partjes snijden en even stoven in boter.

    Voor de saus de helft van het pocheervocht tot nogeens de helft inkoken, de room toevoegen, nogmaals inkoken en kruiden met peper en zout.

    De garnalen, mosselen en champignons toevoegen en van het vuur de eierdooiers erdoor roeren.

    De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort onder de voorverwarmde grill zetten.

     

     

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

    14-01-2006 om 13:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bloggers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is nu ruim twee maanden lang dat wij met ons blog bezig zijn.
    In die twee maanden hebben wij ieder blog bezocht die eens een bezoekje kwamen brengen aan ons.
    Wij moeten  eerlijk zeggen, ieder blog is de moeite waard.
    Iedereen geeft het beste van zichzelf en doet wat hij of zij kan.
    Wij hebben al die blogs bij onze favorieten gezet op de pc.
    Het is dus iedere dag meer dan de moeite waard voor ons om overal eens langs te gaan en zien wat er is bijgekomen.
    Ons blogje hier is nog eenvoudig en simpel maar wij zijn nog aan het uitvissen hoe men meerdere foto's tegelijk kan plaatsen in een bericht en hoe het blog nog verder aan te vullen.
    Ik moet eerlijk zeggen papa Ronny doet hard zijn best.
    Hij doet het meerendeel van het huishouden en ook voor ons (Paulie en Jako) voorziet hij de nodige aandacht en verzorging.
    Daarom beste bloggers, al staat er van ons hier niet altijd iets in het gastenboek, toch komen wij iedere dag langs.
    Het bloggerswereldje kunnen wij niet meer missen want het is een wereld van mensen met een warm hart.
    Zo, dat wilden wij even vertellen en dan is het nu tijd voor onze speeltijd.

    13-01-2006 om 19:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Uientaart met spek en Zwitserse kaas


    Een hoofdgerecht voor 4 personen.

    Voorbereidingstijd ± 20 minuten.

    Baktijd ± 20-25 minuten.

    Kun je vooraf nog even lekker genieten van een glaasje wijn.

    Ingrediënten

    ± 6 plakjes diepvries bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm)
    150 gram reepjes mager rookspek in reepjes
    4 grote uien
    125 gram geraspte Emmentaler kaas
    125 gram geraspte Gruyère kaas
    1/8 liter zure room
    1/8 liter melk
    2 eieren
    2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd)
    zout en peper
    1 theelepel paprikapoeder
    1 mespuntje nootmuskaat
    1 theelepel gedroogde of verse tijm
    Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm.

    Bladerdeeg ontdooien.

    Uien pellen, in vier partjes snijden en hiervan dunne plakjes snijden.

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Spek in een grote droge koekenpan zachtjes goudbruin en knapperig bakken.

    Uien toevoegen en al omscheppend goudbruin meebakken.

    Alles even af laten koelen.
    Ondertussen de bakvorm invetten en bestrooien met bloem en bekleden met het bladerdeeg. Bladerdeeg met een vork op diverse plekjes inprikken.

    Kaassoorten door elkaar mengen en ½ van de kaas over het bladerdeeg strooien.

    Spek-uienmengsel over de taart verdelen.

    Eieren loskloppen en vermengen met het gezeefde bloem, de zure room, de melk en de kruiden.

    Eimengsel over de taart verdelen.

    Taart in het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken.
    Warm of lauwwarm opdienen met een lekkere “groene” salade.

    13-01-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rode linzensoep.

    Nodig:
    500 gram rode linzen
    1 ui
    1 dikke prei
    groente bouillon
    tamari
    zout

    Peper

    Was de linzen en kook ze in 25 minuten gaar en voeg aan het eind pas de bouillon toe.

    Smoor intussen de ui en prei, voeg dit daarna toe.

    Op smaak brengen met zout/peper en tamari.

    Serveer er stokbrood bij.

    13-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bleekselderijschotel op zijn Zwitsers


    Ingrediënten

    4 stengels bleekselderij
    100 gram plakjes ham
    1 ei
    2 eetlepels melk
    nootmuskaat
    peper, zout
    citroensap
    50 gram geraspte belegen kaas

    Was de bleekselderij en snij deze in stukjes van ± 2 cm.

    Kook de bleekselderij beetgaar in water met zout (± 8 minuten).

    Laat de bleekselderij goed uitlekken.

    Snij de plakjes ham in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Vermeng de bleekselderij met de ham en doe dit in de vuurvaste schaal.

    Klop het ei los met de melk en breng dit mengsel op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat.

    Giet dit over de bleekselderij.

    Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
    Zet de schotel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Lekker met gebakken aardappeltjes.

     

    13-01-2006 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-01-2006 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    “Wat zou er gebeuren als ik u uw linkeroor afsneed?” vroeg de psychiater aan een patiënt. "Dan zou ik niet goed meer kunnen horen."

    "En als ik uw rechteroor ook afsneed?"

    "Dan zou ik niets meer kunnen zien."

    "Hoezo?"

    "Omdat mijn bril dan van mijn neus zou vallen."

     

    13-01-2006 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Terrine van tarbot en gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g tarbotfilet
    8 plakjes zalm (gerookt)
    1 dl visfumet
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    4 dl room
    100 g spinazie
    1 komkommer
    6 eetlepels yoghurt (vol)
    2 limoenen
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    2 eetlepels zalmforeleitjes

     

    Voor de saus de komkommer zeer fijn raspen en er de yoghurt, het limoensap en de dille doorroeren.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de visfumet.

    Tweederde van de tarbotfilets pocheren en vervolgens met de keukenmachine pureren.

    Er de gegeleerde visfumet doorroeren en vervolgens de half opgeklopte room.

    De resterende tarbotfilets in reepjes snijden en pocheren.

    De spinazie blancheren en afspoelen onder koud stromend water.

    De bladeren uitspreiden op een theedoek zodanig dat ze elkaar iets overlappen.

    De tarbotreepjes in de spinaziebladeren rollen en deze op hun beurt in dun gesneden zalmplakjes wikkelen.

    Een terrine bekleden met plakjes zalm tot over de rand.

    Deze voor de helft vullen met de farce.

    De rol erin leggen en de rest van de farce erop verdelen.

    Goed aandrukken en de overhangende plakjes zalm erover vouwen.

    De terrine ruim 1 uur koel zetten.

    De gestorte terrine in plakken snijden en er de saus rondom gieten.

    Garneren met zalmforeleitjes.

     

     

    Oostends vispannetje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g zalmfilet
    200 g Noordzeetongfilet
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 dl visfumet
    75 g boter (bakboter)
    75 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    4 dl room
    125 g champignons
    150 g kaas
    peper
    zout

     

    De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.

    De vis uit het kookvocht halen.

    De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux.

    De ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen.

    De champignons stoven in een beetje boter en het kookvocht bij de saus voegen.

    Vervolgens de witte wijn en de room erbij doen.

    Opnieuw tot de helft laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur halen en er de gemalen kaas en de garnalen doorroeren.

    De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus.

    Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Afwerken met wat gehakte peterselie.

    Serveren met stokbrood of puree.

     

     

    Schmarrn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    1.5 dl melk (halfvol)
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    50 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    2 appelen (Jonagold)
    30 g rozijntjes
    10 g poedersuiker

     

    Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.

    De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.

    Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.

    De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.

    De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.

    De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.

    Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.

    Bestrooien met poedersuiker.

     

    13-01-2006 om 09:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!