Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
16-01-2006
mop
Zij: "Vroeger was je vol romantiek, kuste je m'n hand en beet dan heel ondeugend in m'n oorlelletje... kun je dat nog?" Hij: "Ja hoor, even m'n gebitje halen."
Het witloof en de slablaadjes in fijne reepjes snijden.
De room en de mosterd door de mayonaise roeren en het witloof-sla-mengsel binden met een weinig saus.
De tomaten pellen, één ervan in reepjes snijden en de andere vergruizen.
Per persoon een vrij grote keukenring nemen en hierin op een bord een bodem van witloof-sla-mengsel scheppen.
De schijfjes konijnenfilet hierop schikken in de vorm van een rozet.
In het hart wat stukjes witloof leggen en een beetje vergruisde tomaat.
De ring zorgvuldig wegnemen en het bord versieren met bieslook, reepjes tomaat, een lepel saus en een pluksel tuinkers.
Kalfsrollade met kervel
Ingrediënten voor 4 personen
800 g kalfsgebraad 750 g gehakt (kalfsgehakt) 3 eetlepels peterselie (fijngehakt) 2 sjalotten 100 g kervel 1 blaadje laurier peper zout 10 lente-uitjes 30 g bloem (tarwebloem) 30 g boter (bakboter)
De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bijvoorbeeld 20 op 30 centimeter).
Het vlees goed plat kloppen zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.
Het vlees openvouwen op een met bloem bestrooide werkplank en kruiden met peper en zout.
Het gehakt mengen met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.
De vulling op het vlees strijken, dichtklappen en opbinden met keukengaren.
Twee vellen aluminiumfolie op elkaar leggen en het bovenste vel beboteren.
Het vlees in het midden leggen en er de gepelde uitjes en de laurier omheen schikken. Bedekken met enkele nootjes boter en de folie hermetisch sluiten.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Vervolgens op 175-200 graden zetten en hierin het vlees gedurende een uur laten bakken.
Perentaart
Ingrediënten voor 4 personen
100 g bloem (tarwebloem) 80 g suiker 1 ei 60 g boter (roomboter) 6 peren (Conférence) 40 cl crème de cassis 500 g passievruchten 3 dl room 25 g poedersuiker 1 sinaasappel 2 theelepels maïszetmeel
Schil 24 uur vooraf de harde groene conferenceperen.
Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.
Overgiet met de cassis en breng aan de kook.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Laat de peren in het kookvocht afkoelen.
Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.
Breek het ei op de suiker in het kuiltje.
Snijd de boter in kleine blokjes.
Schik de boterblokjes rond het kuiltje.
Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.
Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.
Maak er een bal van en wikkel in folie.
Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.
Bestrijk de taartvorm met boter.
Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.
Snijd de randjes gelijk.
Doorprik de deegbodem met een vork.
Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.
Haal uit de oven en ontvorm.
Laat op een taartrooster afkoelen.
Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.
Maak de passievruchten leeg.
Haal het sap door een zeef.
Breng het sap met de suiker aan de kook.
Laat afkoelen.
Klop de room op.
Meng de helft van het passievruchtensap met de room.
Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.
Leg de gepocheerde peren erop.
Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.
Ingrediënten: 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
Voor de vulling: 2 blaadjes gelatine 1/8 l slagroom 2 eetlepels suiker 1 borrelglas Amaretto (amandellikeur) 3 eetlepels aardbeienjam 250 gram aardbeien
Tip U kunt de aardbeien ook vervangen door andere vruchten.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in.
Vouw ze open.
Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.
Week ondertussen de gelatine een paar minuten in ruimkoud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water. Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door. Verhit de frambozenjam met een scheutje water.
Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeeg bakjes met een deel van de jam.
Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de aardbeien.
Bedruppel de aardbeien met de resterende jam. Eet smakelijk.
hoofdgerecht voor 2 personen 250 gram verse tortellini met ham 1 courgette olijfolie verse tijm 2 teentjes knoflook 200 ml slagroom peper en zout verse Parmezaanse kaas
Courgette wassen en in reepjes snijden.
Olijfolie verhitten en courgettereepjes bakken tot ze zacht zijn zonder te kleuren.
Verse tijm, knoflook en slagroom toevoegen en op laag vuur verwarmen.
Op smaak maken met peper & zout en nog circa 5 minuten inkoken.
De tortellini in ruim kokend water met zout koken volgens de tijd op de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer royaal met vers geschaafde Parmezaanse kaas.
Een professor in de wiskunde stuurt een fax naar zijn vrouw met het volgende: "Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen, maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven.
Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent.
Wees dus niet boos, wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt, ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente.
Ik zal vóór middernacht thuis zijn.
Je man.
Wanneer hij in het hotel aankomt, is er al antwoord terug van zijn vrouw met het volgende: "Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Paradise Hotel zijn met de 18-jarige zwembadjongen.
En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan dan 54 in 18!!!!!!!
In een sauspannetje de room, peper, zout en het overlangs doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen, al roerend 1 minuut inkoken en deze vanillesaus laten afkoelen.
De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen.
De koppen schoonmaken, spoelen, droogdeppen en opzij houden voor de garnituur.
In een pannetje de boter laten smelten, de langoustinestaarten kruiden met peper en zout en in hete boter kort bakken.
Uit de pan halen, droogdeppen met keukenpapier en laten afkoelen.
De courgette wassen en ongeschild in kleine blokjes snijden.
De appels schillen en in kleine blokjes snijden. De tomaten halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De blokjes groenten en fruit op de bodem van kleine glaasjes schikken, de afgekoelde langoustinestaarten erop plaatsen en overgieten met de vanillesaus.
De vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen.
De sjalot fijnsnipperen.
Een vuurvaste schotel inwrijven met boter.
De vissen insnijden aan de rugzijde, opdat ze gelijkmatig zouden gaar worden.
Kruiden met zout en peper.
De vissen samen met de gesnipperde sjalot in de schotel leggen.
Bevochtigen met de visfumet en de wijn.
In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten gedurende ongeveer 10 minuten.
Tijdens dit bereidingsproces driemaal het bakvocht over de vis scheppen.
De schotel uit de oven halen, de vis met citroensap besprenkelen en even onder de grill zetten om te glaceren.
Bestrooien met de peterselie.
De vissen fileren en op voorverwarmde borden schikken.
Overgieten met het bakvocht.
Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum
Ingrediënten voor 4 personen
120 g chocolade (puur) 1 dl room 120 g chocolade (witte chocolade) 8 bolletjes vanille-ijs 50 g rozijntjes 2 cl rum 4 eetlepels frambozencoulis 20 g frambozen
Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.
Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.
Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.
Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën.
Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.
Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.
Dan kunnen jullie haar leren kennen enz.!" Mama: "Oh gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Wie is het?" Zoon: "Jasmine van der Naat!" Papa: "Zoon, jongen; ik geloof dat wij eens moeten praten!" Zoon: "Oh maar pap, ik weet alles van 'de bloemetjes en de bijtjes hoor!" Papa: "Nou daar wil ik het even over hebben.
Je kunt niks met haar beginnen. Kijk; vroeger had ik veel vriendinnen en ja.. er waren geen condooms he!
Nou ja.. uuhh je weet wel. Maar Jasmine van der Naat is dus eigenlijk je halfzus.
Het kan dus helaas niet."
Een paar maanden daar na: Zoon: "Mam, pap, ik heb weer een vriendin!
Ze komt morgen eten!" Mama: "Fantastisch jongen! En.. wie is de gelukkige?!" Zoon: "Ik heb het met de buurmeid!
Die Karin Loeve!" Papa: "Uuuhm!
Zoon, jongen.
Kunnen we misschien even praten." Zoon: "Je wou toch niet zeggen dat dat ook m'n halfzus is he!" Papa: "Ahum... eigenlijk wel... Sorry!"
Even later: Mama: "Goh wat kijk je bedroefd.
Is er iets?" Zoon: "Ja; telkens als ik een vriendin heb blijkt het weer dat het een halfzus van me is" Mama: "Wie zegt dat?!?!?" Zoon: "Dat zegt papa!" Mama: "Ooooh; maar wie zegt dat dat jouw ECHTE vader is!?"
Deze mop is gebaseerd op de hitsingle Shame And Scandal In The Family van SHAWN ELLIOTT
Het is nu ruim twee maanden lang dat wij met ons blog bezig zijn. In die twee maanden hebben wij ieder blog bezocht die eens een bezoekje kwamen brengen aan ons. Wij moeten eerlijk zeggen, ieder blog is de moeite waard. Iedereen geeft het beste van zichzelf en doet wat hij of zij kan. Wij hebben al die blogs bij onze favorieten gezet op de pc. Het is dus iedere dag meer dan de moeite waard voor ons om overal eens langs te gaan en zien wat er is bijgekomen. Ons blogje hier is nog eenvoudig en simpel maar wij zijn nog aan het uitvissen hoe men meerdere foto's tegelijk kan plaatsen in een bericht en hoe het blog nog verder aan te vullen. Ik moet eerlijk zeggen papa Ronny doet hard zijn best. Hij doet het meerendeel van het huishouden en ook voor ons (Paulie en Jako) voorziet hij de nodige aandacht en verzorging. Daarom beste bloggers, al staat er van ons hier niet altijd iets in het gastenboek, toch komen wij iedere dag langs. Het bloggerswereldje kunnen wij niet meer missen want het is een wereld van mensen met een warm hart. Zo, dat wilden wij even vertellen en dan is het nu tijd voor onze speeltijd.
Kun je vooraf nog even lekker genieten van een glaasje wijn.
Ingrediënten
± 6 plakjes diepvries bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm) 150 gram reepjes mager rookspek in reepjes 4 grote uien 125 gram geraspte Emmentaler kaas 125 gram geraspte Gruyère kaas 1/8 liter zure room 1/8 liter melk 2 eieren 2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd) zout en peper 1 theelepel paprikapoeder 1 mespuntje nootmuskaat 1 theelepel gedroogde of verse tijm Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm.
Bladerdeeg ontdooien.
Uien pellen, in vier partjes snijden en hiervan dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Spek in een grote droge koekenpan zachtjes goudbruin en knapperig bakken.
Uien toevoegen en al omscheppend goudbruin meebakken.
Alles even af laten koelen. Ondertussen de bakvorm invetten en bestrooien met bloem en bekleden met het bladerdeeg. Bladerdeeg met een vork op diverse plekjes inprikken.
Kaassoorten door elkaar mengen en ½ van de kaas over het bladerdeeg strooien.
Spek-uienmengsel over de taart verdelen.
Eieren loskloppen en vermengen met het gezeefde bloem, de zure room, de melk en de kruiden.
Eimengsel over de taart verdelen.
Taart in het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken. Warm of lauwwarm opdienen met een lekkere groene salade.