Uientaart met spek en Zwitserse kaasxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Een hoofdgerecht voor 4 personen.
Voorbereidingstijd ± 20 minuten.
Baktijd ± 20-25 minuten.
Kun je vooraf nog even lekker genieten van een glaasje wijn.
Ingrediënten
± 6 plakjes diepvries bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm) 150 gram reepjes mager rookspek in reepjes 4 grote uien 125 gram geraspte Emmentaler kaas 125 gram geraspte Gruyère kaas 1/8 liter zure room 1/8 liter melk 2 eieren 2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd) zout en peper 1 theelepel paprikapoeder 1 mespuntje nootmuskaat 1 theelepel gedroogde of verse tijm Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm.
Bladerdeeg ontdooien.
Uien pellen, in vier partjes snijden en hiervan dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Spek in een grote droge koekenpan zachtjes goudbruin en knapperig bakken.
Uien toevoegen en al omscheppend goudbruin meebakken.
Alles even af laten koelen. Ondertussen de bakvorm invetten en bestrooien met bloem en bekleden met het bladerdeeg. Bladerdeeg met een vork op diverse plekjes inprikken.
Kaassoorten door elkaar mengen en ½ van de kaas over het bladerdeeg strooien.
Spek-uienmengsel over de taart verdelen.
Eieren loskloppen en vermengen met het gezeefde bloem, de zure room, de melk en de kruiden.
Eimengsel over de taart verdelen.
Taart in het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken. Warm of lauwwarm opdienen met een lekkere groene salade.
|