Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Nu hoeven wij geen ruzie meer te maken over wie er op de standaard mag zitten. Vandaag is er een tweede bijgekomen. Ook is er al een beetje voorbereiding genomen voor een nieuw broertje of zusje dit jaar. Er zijn al extra eet en drinkkommetjes bijgekomen. Eind volgende week zijn er dan misschien ook nog twee nieuwe stenen zitstokken. Eentje voor Jako en eentje voor de toekomstige nieuweling.
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op.
Snijd de perziken in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken.
Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.
75 gram rijst 100 gr shoarmavlees 1/2 rode paprika 1 kleine prei 50 gram geraspte belegen kaas 1 ei 1 dl melk zout, peper 1 eetlepel olie vuurvaste schaal
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.
Snij de prei in smalle ringetjes en was deze. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.
Bak de paprika en de prei even mee (± 3 minuten).
Schep de gare rijst erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.
Doe de rijst in een vuurvaste schaal.
Giet het roommengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas. Zet ± 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een bruin korstje heeft.
De juffrouw van de 1ste klas had problemen met een van haar leerlingen.
De juf vroeg hem, "Pietje wat is jouw probleem?".
Pietje antwoordde: "Ik ben veel te knap voor de 1ste klas.
Mijn zusje zit in de derde klas maar ik weet veel meer dan zij en dus moet ik ook eigenlijk naar de 3e klas".
De juffrouw vond dat een moeilijke kwestie en zij sprak erover met de directeur.
Terwijl Pietje buiten het kantoor van de directeur moest wachten legde de juffrouw het probleem aan hem uit.
Laat hem maar binnenkomen, dan zal ik hem even persoonlijk testen", zei de directeur.
Als hij ook maar een vraag niet kan beantwoorden dan blijft hij gewoon in de 1ste klas.
De juffrouw ging hiermee akkoord en Pietje mocht binnenkomen en hem werd duidelijk gemaakt wat de bedoeling van die test was. De directeur: "Hoeveel is 3 x 3?"
Pietje: "9".
Directeur: "Hoeveel is 6 x 6?"
Pietjes: "36".
En zo beantwoordde Pietje alle vragen die eigenlijk een derde klasser pas behoorde te weten. De directeur keek de juffrouw aan en zei: "Ik denk dat Pietje eigenlijk wel naar de 3de klas kan gaan".
Maar de juffrouw twijfelde nog steeds en vroeg of ze ook nog een paar vragen mocht stellen. De directeur ging hiermee akkoord en de juffrouw stelde haar eerste vraag: "Waarvan heeft een koe er vier, terwijl ik er maar twee heb?"
Pietje: "Benen".
De juffrouw: "Wat heb jij in je broek en ik niet?".
Pietje: "zakken".
De juffrouw: "Wat begint met een K en eindigt met een T, is behaard, ovaal en smakelijk? Pietje: "een kokosnoot".
Intussen zakte de mond van de directeur ver open van verbazing.
De juffrouw vervolgde met: "Wat gaat er hard en stijf naar binnen en komt er zacht en slap uit?".
Pietje: "kauwgum".
De juffrouw: "Wat doet een man rechtopstaand, een vrouw zittend en een hond op drie poten?"
Pietje: "een hand geven".
De juffrouw: "Noem een Engels woord dat begint met een F en eindigt met een CK".
Pietje: "Firetruck".
De directeur zuchtte heel diep en zei: "Laat hem maar naar de vijfde klas gaan, want die laatste zes vragen had ik al allemaal fout!!!!!
Ingrediënten voor 2 personen: 1 middelgrote eend 2 grote flessen whisky single malt spekreepjes olijfolie peper en zout
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.
Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en twee glaven vullen met whisky. De glaven opdrinken en de scherven ven het eerste glav oplaapen. Nog een half glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uul de hoven opedoen en deent sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.
Deent opraape en met nen nantdoek de blantwondezalf van deent veege. Deent nognns oprape en dove opedoen.
De twiedde fles biski pedoen en overeinzette, opstaan van de floer en vettspek ondrde kas vege.
Nogis opstaan van de floer entochma blijve sitte.
De bles op de grondzette, uide bles drinke wande glave sijn of op of abot.
4 eiwitten 200 g kippenfilet 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 90 g boter (roomboter) 3 cl sherry (droog) zout 2 theelepels maïszetmeel 1 ei (hardgekookt) 8 sprietjes bieslook
De stukjes kip in een vorm persen en halfgaar bakken of stomen.
Intussen een mix maken van gemalen garnalen, boter, sherry en maïszetmeel en het mengsel ook in de vorm leggen.
Verder bakken of stomen.
Ten slotte in elk vormpje voldoende losgeklopt eiwit doen om alles te bedekken.
Volledig gaar bakken of stomen met het deksel op de pan.
Elk vleesruitje ontvormen en versieren met bieslook en verkruimeld ei.
Vleesbrood
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g gemengd gehakt 3 sneetjes wit brood 2 uien 50 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) peper zout nootmuskaat 1 teentje knoflook 1 ei
Het brood in melk laten weken en vervolgens lichtjes uitknijpen.
De uien fijnhakken en goudgeel fruiten in de boter.
Het broodkruim, de fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toevoegen.
Even laten fruiten.
De pan van het vuur nemen en er het losgeklopte ei doorroeren.
Dit mengsel door het gehakt kneden tot een homogene massa en er een enigszins langwerpig brood mee vormen.
Het gehaktbrood in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met een klontje gesmolten boter.
In een niet-voorverwarmde oven schuiven en de temperatuur op 200 graden instellen. Wanneer deze temperatuur bereikt is een half uur laten bakken en vervolgens de temperatuur verminderen tot 150 graden en nog een half uur verder laten garen.
Tip: door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak.
Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.
Kabouterpannenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
75 g bloem 20 g bakpoeder zout 250 g boekweitmeel esdoornstroop 50 g boter (roomboter) 1 ei 4 bananen 7 dl water
Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.
Roer er scheutsgewijs het water door.
Smelt de boter.
Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.
Klop het ei los en voeg toe.
Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.
Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.
Van de warmtebron halen en dan één voor één de eieren en de Parmezaanse kaas toevoegen. In kleine bergjes op de bakplaat leggen (± 25 stuks) en ± 25 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Vulling: Slagroom stijfkloppen met een mespuntje zout.
Roomkaas losroeren.
Walnoten, 2 eetlepels bieslook, roomkaas en geraspte kaas door de slagroom scheppen. Soesjes openknippen en vullen met de walnotencrème.
Het zat er al een paar weken aan te komen. Ik begon me steeds meer te irriteren. En gisteren kon ik me echt niet meer inhouden... ... en heb er eens eventjes eentje flink afgetuigd...