Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Terrine van tarbot en gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g tarbotfilet
    8 plakjes zalm (gerookt)
    1 dl visfumet
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    4 dl room
    100 g spinazie
    1 komkommer
    6 eetlepels yoghurt (vol)
    2 limoenen
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    2 eetlepels zalmforeleitjes

     

    Voor de saus de komkommer zeer fijn raspen en er de yoghurt, het limoensap en de dille doorroeren.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de visfumet.

    Tweederde van de tarbotfilets pocheren en vervolgens met de keukenmachine pureren.

    Er de gegeleerde visfumet doorroeren en vervolgens de half opgeklopte room.

    De resterende tarbotfilets in reepjes snijden en pocheren.

    De spinazie blancheren en afspoelen onder koud stromend water.

    De bladeren uitspreiden op een theedoek zodanig dat ze elkaar iets overlappen.

    De tarbotreepjes in de spinaziebladeren rollen en deze op hun beurt in dun gesneden zalmplakjes wikkelen.

    Een terrine bekleden met plakjes zalm tot over de rand.

    Deze voor de helft vullen met de farce.

    De rol erin leggen en de rest van de farce erop verdelen.

    Goed aandrukken en de overhangende plakjes zalm erover vouwen.

    De terrine ruim 1 uur koel zetten.

    De gestorte terrine in plakken snijden en er de saus rondom gieten.

    Garneren met zalmforeleitjes.

     

     

    Oostends vispannetje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g zalmfilet
    200 g Noordzeetongfilet
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 dl visfumet
    75 g boter (bakboter)
    75 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    4 dl room
    125 g champignons
    150 g kaas
    peper
    zout

     

    De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.

    De vis uit het kookvocht halen.

    De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux.

    De ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen.

    De champignons stoven in een beetje boter en het kookvocht bij de saus voegen.

    Vervolgens de witte wijn en de room erbij doen.

    Opnieuw tot de helft laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur halen en er de gemalen kaas en de garnalen doorroeren.

    De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus.

    Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Afwerken met wat gehakte peterselie.

    Serveren met stokbrood of puree.

     

     

    Schmarrn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    1.5 dl melk (halfvol)
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    50 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    2 appelen (Jonagold)
    30 g rozijntjes
    10 g poedersuiker

     

    Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.

    De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.

    Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.

    De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.

    De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.

    De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.

    Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.

    Bestrooien met poedersuiker.

     

    13-01-2006 om 09:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu hoeven wij geen ruzie meer te maken over wie er op de standaard mag zitten.
    Vandaag is er een tweede bijgekomen.
    Ook is er al een beetje voorbereiding genomen voor een nieuw broertje of zusje dit jaar.
    Er zijn al extra eet en drinkkommetjes bijgekomen.
    Eind volgende week zijn er dan misschien ook nog twee nieuwe stenen zitstokken.
    Eentje voor Jako en eentje voor de toekomstige nieuweling.

    12-01-2006 om 23:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijst met perziken

     

    Ingrediënten

    750 gr. varkenslappen

    Peper en zout

    5 uien

    1 blik perziken (1 lt.)

    2 blikjes tomatenpuree

    4 el ketjap

    3 teentjes knoflook

    2 tl sambal

    Olie 

    Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.

    Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.

    Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.

    Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op.

    Snijd de perziken in stukjes.

    Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.

    Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken.

    Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.

     

    12-01-2006 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijst met shoarma (gegratineerd)


    Ingrediënten

    75 gram rijst
    100 gr shoarmavlees
    1/2 rode paprika
    1 kleine prei
    50 gram geraspte belegen kaas
    1 ei
    1 dl melk
    zout, peper
    1 eetlepel olie
    vuurvaste schaal

    Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.

    Snij de prei in smalle ringetjes en was deze.
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.

    Bak de paprika en de prei even mee (± 3 minuten).

    Schep de gare rijst erdoor.

    Breng op smaak met zout en peper.

    Haal de pan van het vuur.
    Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.

    Doe de rijst in een vuurvaste schaal.

    Giet het roommengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas.
    Zet ± 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een bruin korstje heeft.

     

    12-01-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Lana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Betreffende uw vraag over de witloofsoep.
    Het witbier kan je niet vervangen door cola.
    Dat zou echt niet smaken.

    12-01-2006 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Biefstuk tartaar

     

    Ingrediënten

    4 tartaartjes

    Peper

    Zout

    50 gr. margarine

    6 el piccalilly

    2 el koffiemelk

     

    Bestrooi 4 tartaartjes met peper en zout.

    Bak ze in 50 gr. margarine in 7 minuten bruin.

    Leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Schep 6 el piccalilly en 2 el koffiemelk in de pan en warm dit goed door.

    Schep de saus op het vlees.

     

    12-01-2006 om 10:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Slimme Pietje

     

    De juffrouw van de 1ste klas had problemen met een van haar leerlingen.

    De juf vroeg hem, "Pietje wat is jouw probleem?".

    Pietje antwoordde: "Ik ben veel te knap voor de 1ste klas.

    Mijn zusje zit in de derde klas maar ik weet veel meer dan zij en dus moet ik ook eigenlijk naar de 3e klas".

    De juffrouw vond dat een moeilijke kwestie en zij sprak erover met de directeur.

    Terwijl Pietje buiten het kantoor van de directeur moest wachten legde de juffrouw het probleem aan hem uit.

    “Laat hem maar binnenkomen, dan zal ik hem even persoonlijk testen", zei de directeur.

    “Als hij ook maar een vraag niet kan beantwoorden dan blijft hij gewoon in de 1ste klas.”

    De juffrouw ging hiermee akkoord en Pietje mocht binnenkomen en hem werd duidelijk gemaakt wat de bedoeling van die test was.
    De directeur: "Hoeveel is 3 x 3?"

    Pietje: "9".

    Directeur: "Hoeveel is 6 x 6?" 

    Pietjes: "36". 

    En zo beantwoordde Pietje alle vragen die eigenlijk een derde klasser pas behoorde te weten. De directeur keek de juffrouw aan en zei: "Ik denk dat Pietje eigenlijk wel naar de 3de klas kan gaan".

    Maar de juffrouw twijfelde nog steeds en vroeg of ze ook nog een paar vragen mocht stellen. De directeur ging hiermee akkoord en de juffrouw stelde haar eerste vraag: "Waarvan heeft een koe er vier, terwijl ik er maar twee heb?"

    Pietje: "Benen".

    De juffrouw: "Wat heb jij in je broek en ik niet?".

    Pietje: "zakken".

    De juffrouw: "Wat begint met een K en eindigt met een T, is behaard, ovaal en smakelijk? Pietje: "een kokosnoot".

    Intussen zakte de mond van de directeur ver open van verbazing.

    De juffrouw vervolgde met: "Wat gaat er hard en stijf naar binnen en komt er zacht en slap uit?".

    Pietje: "kauwgum".

    De juffrouw: "Wat doet een man rechtopstaand, een vrouw zittend en een hond op drie poten?"

    Pietje: "een hand geven".

    De juffrouw: "Noem een Engels woord dat begint met een F en eindigt met een CK".

    Pietje: "Firetruck".

    De directeur zuchtte heel diep en zei: "Laat hem maar naar de vijfde klas gaan, want die laatste zes vragen had ik al allemaal fout!!!!!

    12-01-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gegratineerde witloofsoep met witbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 stronkjes witloof
    12.5 cl witbier
    8 dl gevogeltefond
    4 sneetjes wit brood
    50 g kaas
    40 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en de groente fijnsnijden.

    Het witloof goudgeel fruiten in boter en blussen met het bier en het gevogeltefond.

    Kruiden en 15 minuten op een zacht vuurtje laten koken.

    Geregeld afschuimen.

    De soep verdelen over vuurvaste kommetjes, in elk kommetje een sneetje geroosterd brood leggen, bestrooien met kaas en laten gratineren.

     

     

    Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 wortelen
    1 venkelknol
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1000 g kabeljauwfilet
    2 uien
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    peper
    zout
    8 aardappelen (Bintje)
    75 g boter (roomboter)
    2.5 dl melk (halfvol)
    50 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    1 sjalot
    2.5 dl room
    nootmuskaat

     

    De wortelen en de venkel schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.

    De tuinkruiden fijnhakken.

    Een vel aluminium insmeren met een scheutje olie en de visfilet erop leggen.

    De groenten toevoegen.

    De uien fijnhakken en ze met de garnalen over de vis strooien.

    Kruiden met peper en zout en er een scheutje olie over gieten.

    De folie afsluiten en de vis 40 minuten in een op 120 graden voorverwarmde oven laten garen.

    Ondertussen de geschilde aardappelen gaarkoken met een beetje zout, afgieten en fijnstampen met roomboter en verwarmde melk.

    De puree warm houden en terwijl de saus maken.

    De rest van de boter laten smelten in een pannetje.

    De bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor roeren.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de room erdoor roeren.

    De saus nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen onder af en toe roeren.

    De visfilet verdelen en de groenten over verwarmde borden verdelen en serveren met aardappelpuree en kervelsaus.

     

     

    Rijstpap met appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (halfvol)
    125 g rijst
    2 eierdooiers
    1 stokje vanille
    100 g suiker
    6 appelen (Boskoop)
    5 dl water
    250 g suiker
    6 cocktailkersen

     

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.

    Een pot spoelen met wat water.

    De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.

    Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.

    Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.

    Afwerken met de eierdooiers.

    De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.

    Verder afwerken met een cocktailkersje.

    Warm of koud opdienen.

     

    12-01-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roergebakken kalkoenfilet met groenten en rijst


    Ingrediënten

    ± 60 gram rijst
    1 kleine ui
    1 teentje knoflook
    150 gram broccoliroosjes
    50 gram peultjes
    100 gr kalkoenfilet
    2 eetlepels olie
    zout, peper
    1 theelepel sambal oelek
    scheutje ketjap manis
    1 eetlepel gezouten cashewnoten

    Rijst koken volgens de aanwijzingen op het pak.
    Ui en knoflook pellen en snipperen.

    Broccoli wassen en in kleine roosjes snijden. Peultjes wassen schoonmaken en in stukjes snijden.

    Kalkoenfilet in blokjes snijden.
    Olie verhitten

    Ui en knoflook hierin bakken.

    Sambal even meebakken.

    Kalkoen toevoegen en in ± 3 minuten rondom bruin bakken.

    Broccoli en peultjes toevoegen en ± 3 minuten al roerend meebakken.

    Gare rijst toevoegen, alles goed door elkaar roeren en op smaak brengen met ketjap, zout en peper.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met cashewnoten.

     

    11-01-2006 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rundervink met kersensaus

     

    Ingrediënten:
    2 uien, 50 gr. boter
    4 slavinken
    2 pakken groenteschotel (diepvries)
    1 dl kriekbier 
    1 pot kersen zonder pit op (siroop)
    1 eetlepel aardappelmeel.                  
    Zout en peper.

     

    Bereiding:
    Uien pellen en snipperen.

    In pan boter verhitten en uien ca. 3 minuten bakken, vuur temperen en in ca. 15 minuten gaar bakken.

    Groenteschotel verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.

    Vinken uit de pan halen en warm houden.

    Aanbaksel losroeren met kriekbier.

    Kersen laten uitlekken en toevoegen aan saus.

    Saus licht binden met aardappelmeel en op smaak brengen met zout en peper.

    Vinken reserveren met saus en groenteschotel. 
    Eet smakelijk 

    11-01-2006 om 12:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardappel-uienschotel met rozemarijn


    Ingrediënten

    1 kilo aardappelen
    500 gram uiten
    zout
    versgemalen zwarte peper
    3 theelepels goed fijngehakte rozemarijn
    75 gram boter
    1 ½ dl melk

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Schil de aardappelen en snij deze in dunne schrijven.

    Pel de uien en snij deze ook in dunne schijven.

    Beboter een vuurvaste schaal en leg de aardappelen en de uien hier laag om laag in.

    Bestrooi elke laag met zout en peper en wat fijngehakte rozemarijn.

    Leg er wat klontjes boter op.

    De bovenste laag moet uit aardappelschijven bestaan.

    Giet de melk eroverheen en dek de schaal af.

    Zet de schaal ± 1 ½ uur in het midden van de voorverwarmde oven.

    Haal het laatste halfuur het deksel van de schaal om de aardappelen een bruin korstje te geven.
    Heerlijk bij lamsvlees.

     

    11-01-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-01-2006 om 09:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Menutip:

    Ingrediënten voor 2 personen:
    1 middelgrote eend
    2 grote flessen whisky single malt
    spekreepjes
    olijfolie
    peper en zout

    De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

    De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.

    Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

    De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen
    van de oven.

    De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whisky inschenken.

    Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.

    Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en twee glaven vullen met whisky.
    De glaven opdrinken en de scherven ven het eerste glav oplaapen.
    Nog een half glav insjenke en opdlinke.

    Na een halff uul de hoven opedoen en deent sjekkn.

    Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.

    Deent opraape en met nen nantdoek de blantwondezalf van deent veege.
    Deent nognns oprape en dove opedoen.

    De twiedde fles biski pedoen en overeinzette, opstaan van de floer en vettspek ondrde kas vege.

    Nogis opstaan van de floer entochma blijve sitte.

    De bles op de grondzette, uide bles drinke wande glave sijn of op of abot.

    Denove aftette, dooge sluite en omfalle.

     

    11-01-2006 om 09:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vleesruitjes met eiwit

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    200 g kippenfilet
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    90 g boter (roomboter)
    3 cl sherry (droog)
    zout
    2 theelepels maïszetmeel
    1 ei (hardgekookt)
    8 sprietjes bieslook

     

    De stukjes kip in een vorm persen en halfgaar bakken of stomen.

    Intussen een mix maken van gemalen garnalen, boter, sherry en maïszetmeel en het mengsel ook in de vorm leggen.

    Verder bakken of stomen.

    Ten slotte in elk vormpje voldoende losgeklopt eiwit doen om alles te bedekken.

    Volledig gaar bakken of stomen met het deksel op de pan.

    Elk vleesruitje ontvormen en versieren met bieslook en verkruimeld ei.

     

     

    Vleesbrood

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g gemengd gehakt
    3 sneetjes wit brood
    2 uien
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 teentje knoflook
    1 ei

     

    Het brood in melk laten weken en vervolgens lichtjes uitknijpen.

    De uien fijnhakken en goudgeel fruiten in de boter.

    Het broodkruim, de fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toevoegen.

    Even laten fruiten.

    De pan van het vuur nemen en er het losgeklopte ei doorroeren.

    Dit mengsel door het gehakt kneden tot een homogene massa en er een enigszins langwerpig brood mee vormen.

    Het gehaktbrood in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met een klontje gesmolten boter.

    In een niet-voorverwarmde oven schuiven en de temperatuur op 200 graden instellen. Wanneer deze temperatuur bereikt is een half uur laten bakken en vervolgens de temperatuur verminderen tot 150 graden en nog een half uur verder laten garen.

     

    Tip: door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak.

    Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

     

    11-01-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Soesjes met walnotenkaascrème (± 25 stuks)


    Ingrediënten

    Soesjesdeeg:
    1 dl water
    50 gram boter
    mespunt zout en peper
    60 gram bloem
    3 kleine eieren
    30 gram geraspte Parmezaanse kaas


    Vulling:
    60 gram fijngehakte walnoten
    75 gram geraspte belegen kaas
    2 eetlepels fijngehakte bieslook
    125 ml crème fraîche
    100 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
    mespunt zout

    Soesjes:
    Oven voorverwarmen op 225°C.

    Water, boter en kruiden aan de kook brengen.

    Bloem in één keer toevoegen.

    Goed roeren.

    Van de warmtebron halen en dan één voor één de eieren en de Parmezaanse kaas toevoegen. In kleine bergjes op de bakplaat leggen (± 25 stuks) en ± 25 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.


    Vulling:
    Slagroom stijfkloppen met een mespuntje zout.

    Roomkaas losroeren.

    Walnoten, 2 eetlepels bieslook, roomkaas en geraspte kaas door de slagroom scheppen.
    Soesjes openknippen en vullen met de walnotencrème.

    Bestrooien met wat fijngehakte bieslook.

    10-01-2006 om 20:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stoofvlees

     

    Ingrediënten

    500 gr. stoofvlees

    Peper

    Zout

    1 teentje knoflook

    Bloem

    60 gr. margarine

    1/2 citroen

    2 el ketjap

    2 dl bouillon

     

    Bestrooi 500 gr. stoofvlees met peper, zout, 1 teentje uitgeperste knoflook en wat bloem.

    Bak het vlees in 60 gr. margarine bruin.

    Voeg het sap van 1/2 citroen, 2 el ketjap en 2 dl bouillon toe.

    Stoof het vlees in 2 1/2 uur gaar.

     

    10-01-2006 om 12:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines op Siciliaanse wijze

     

    Ingrediënten:
    2 aubergines
    4 eieren (hardgekookt)
    40 gram boter 
    40 gram bloem 
    4 dl melk 
    1 dl room
    200 gram geraspte kaas 
    zout
    peper
    nootmuskaat
    150 gram ham

     

    Bereiding:
    De aubergines wassen, in schijfjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem.

    De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur nemen en de room er doorroeren, samen met de helft van de geraspte kaas.

    De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

    De ham in reepjes snijden.

    Een vuurvaste schotel invetten met boter en er laag voor laag aubergines, eieren, ham en een deel van de resterende kaas in schikken.

    Overgieten met de helft van de kaassaus.

    Hierop weer aubergines, eieren en ham schikken.

    De rest van de saus over het geheel gieten en bestrooien met de overblijvende geraspte kaas. Laten gratineren en onmiddellijk serveren.

    Geef er een frisse salade bij en stokbrood.
    Eet smakelijk.

     

    10-01-2006 om 12:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Het zat er al een paar weken aan te komen.
    Ik begon me steeds meer te irriteren.
    En gisteren kon ik me echt niet meer inhouden...
    ... en heb er eens eventjes eentje flink afgetuigd...




    Die kerstboom!

     

    10-01-2006 om 12:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rood witloofhapjes met Château d'Arville

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 stronkjes witloof (rood)
    240 g Château d'Arville
    40 g boter (roomboter)
    4 bosjes radijsjes
    100 g walnoten
    12 sprietjes bieslook
    2 eetlepels pijnboompitten

     

    De korst van de kaas snijden en de kaas en de zachte boter mengen tot een gladde en smeuïge pasta.

    Het rood witloof voorzichtig in blaadjes verdelen en in elk blaadje een lepeltje kaaspasta scheppen.

    De gevulde blaadjes op een bord schikken in de vorm van een ster.

    Versieren met rondjes radijs en steeltjes bieslook.

    Op ieder hapje een walnoot leggen en in het midden van de ster de pijnappelpitten scheppen, die eerst eventjes geroosterd werden onder de ovengrill.

     

     

    Couscous met 7 groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kikkererwten
    10 dl groentebouillon
    2 uien
    1 stokje kaneel
    1 mespuntje gemberpoeder
    pimentpoeder
    1 g saffraandraadjes
    paprikapoeder
    peper (zwarte peper)
    2 aubergines
    zout
    250 g couscous
    4 wortelen
    200 g pompoen
    2 raapjes
    2 courgetten
    40 g rozijntjes
    4 tomaten
    2 takjes koriander
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Spoel de kikkererwten af en laat ze in ruim koud water 12 uur weken.

    Gebruik per 4 koppen couscous 1 liter bouillon.

    Breng de bouillon onderin een couscouspan aan de kook met de kikkererwten, de fijngesneden uien en de specerijen.

    Laat 1 uur op een laag vuur pruttelen.

    Was ondertussen de aubergines en snij ze in plakjes.

    Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet uitzweten.

    Meng de couscous met de olijfolie en water in een kom en laat 30 minuten zwellen.

    Spoel de aubergines af en dep ze droog.

    Snij de wortelen in plakjes en de pompoen in blokjes.

    Snij ook de raapjes in blokjes.

    Voeg de aubergines samen met de wortelen, de pompoenblokjes en de raapjes bij de bouillon. Doe de couscous in de pan.

    Wrijf met de vingers los en besprenkel ze weer met water.

    Snij de courgettes in plakjes en de tomaten in stukjes.

    Voeg na 20 minuten de courgettes, de rozijnen, de tomaten, de peterselie en de koriander bij de bouillon.

    Laat nog 10 minuten meestoven.

    Schep de couscous in een grote platte schaal en maak een kuil in het midden.

    Schep daarin de groenten met wat bouillon.

    Serveer de rest van de bouillon apart.

     

    Tip: u kunt een speciale couscouspan kopen of u kan een rijststoompan gebruiken.

    Het is ook mogelijk een zeef in een pan te hangen, hou dan wel het deksel op de pan.

     

     

    Macaronigebak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g macaroni
    10 dl melk (halfvol)
    125 g rozijntjes
    3 eieren
    75 g suiker
    1 zakje vanillesuiker

     

    Een kookpan omspoelen met koud water.

    Daarin de melk gieten en aan de kook brengen.

    De macaroni, de afgespoelde rozijnen, de suiker en de vanillesuiker bijvoegen.

    Goed roeren om aanbranden te voorkomen.

    Van het vuur nemen.

    De eieren luchtig door elkaar kloppen en ze bij de macaronimelk voegen.

    Goed roeren.

    Een vuurvaste schaal insmeren met boter.

    Hierin de bereiding gieten.

    Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden.

    Laten afkoelen alvorens te serveren.

     

    10-01-2006 om 11:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkenslapjes met Pas de Bleu

     

    Kaas: Pas de Bleu

     

    Ingrediënten:

    4 varkenslapjes

    200 g Pas de Bleu (of andere blauwschimmelkaas naar smaak)

    2 dl droge witte wijn

    Vers gemalen zwarte peper

    Zout

    100 g boter

     

    Bereiding:

    Verhit de boter in een braadpan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren.

    Kruid met peper en zout en bak gaar.

    Neem het vlees uit de pan en hou warm.

    Deglaceer de braadjus met de witte wijn en laat even verdampen.

    Roer vervolgens de helft van de blauwe kaas door de wijn en laat smelten tot een mooi smeuïg mengsel.

    Schik de varkenslapjes op warme borden en overgiet met de saus.

    Garneer bovenop met een stukje van de resterende blauwe kaas en serveer met luchtige aardappelpuree en gestoofd witloof.

     

    09-01-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!