Aardappel-uienschotel met rozemarijn
Ingrediënten
1 kilo aardappelen 500 gram uiten zout versgemalen zwarte peper 3 theelepels goed fijngehakte rozemarijn 75 gram boter 1 ½ dl melk
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij deze in dunne schrijven.
Pel de uien en snij deze ook in dunne schijven.
Beboter een vuurvaste schaal en leg de aardappelen en de uien hier laag om laag in.
Bestrooi elke laag met zout en peper en wat fijngehakte rozemarijn.
Leg er wat klontjes boter op.
De bovenste laag moet uit aardappelschijven bestaan.
Giet de melk eroverheen en dek de schaal af.
Zet de schaal ± 1 ½ uur in het midden van de voorverwarmde oven.
Haal het laatste halfuur het deksel van de schaal om de aardappelen een bruin korstje te geven. Heerlijk bij lamsvlees.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|