Aubergines op Siciliaanse wijzexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 2 aubergines 4 eieren (hardgekookt) 40 gram boter 40 gram bloem 4 dl melk 1 dl room 200 gram geraspte kaas zout peper nootmuskaat 150 gram ham
Bereiding: De aubergines wassen, in schijfjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.
Een roux maken met gesmolten boter en bloem.
De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Van het vuur nemen en de room er doorroeren, samen met de helft van de geraspte kaas.
De hardgekookte eieren in plakjes snijden.
De ham in reepjes snijden.
Een vuurvaste schotel invetten met boter en er laag voor laag aubergines, eieren, ham en een deel van de resterende kaas in schikken.
Overgieten met de helft van de kaassaus.
Hierop weer aubergines, eieren en ham schikken.
De rest van de saus over het geheel gieten en bestrooien met de overblijvende geraspte kaas. Laten gratineren en onmiddellijk serveren.
Geef er een frisse salade bij en stokbrood. Eet smakelijk.
|