Rijst met shoarma (gegratineerd)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
75 gram rijst 100 gr shoarmavlees 1/2 rode paprika 1 kleine prei 50 gram geraspte belegen kaas 1 ei 1 dl melk zout, peper 1 eetlepel olie vuurvaste schaal
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.
Snij de prei in smalle ringetjes en was deze. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.
Bak de paprika en de prei even mee (± 3 minuten).
Schep de gare rijst erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.
Doe de rijst in een vuurvaste schaal.
Giet het roommengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas. Zet ± 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een bruin korstje heeft.
|