Roergebakken kalkoenfilet met groenten en rijst xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
± 60 gram rijst 1 kleine ui 1 teentje knoflook 150 gram broccoliroosjes 50 gram peultjes 100 gr kalkoenfilet 2 eetlepels olie zout, peper 1 theelepel sambal oelek scheutje ketjap manis 1 eetlepel gezouten cashewnoten
Rijst koken volgens de aanwijzingen op het pak. Ui en knoflook pellen en snipperen.
Broccoli wassen en in kleine roosjes snijden. Peultjes wassen schoonmaken en in stukjes snijden.
Kalkoenfilet in blokjes snijden. Olie verhitten
Ui en knoflook hierin bakken.
Sambal even meebakken.
Kalkoen toevoegen en in ± 3 minuten rondom bruin bakken.
Broccoli en peultjes toevoegen en ± 3 minuten al roerend meebakken.
Gare rijst toevoegen, alles goed door elkaar roeren en op smaak brengen met ketjap, zout en peper.
Vlak voor het opdienen bestrooien met cashewnoten.
|