Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Menutip:

    Ingrediënten voor 2 personen:
    1 middelgrote eend
    2 grote flessen whisky single malt
    spekreepjes
    olijfolie
    peper en zout

    De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.

    De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.

    Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.

    De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen
    van de oven.

    De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whisky inschenken.

    Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.

    Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en twee glaven vullen met whisky.
    De glaven opdrinken en de scherven ven het eerste glav oplaapen.
    Nog een half glav insjenke en opdlinke.

    Na een halff uul de hoven opedoen en deent sjekkn.

    Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.

    Deent opraape en met nen nantdoek de blantwondezalf van deent veege.
    Deent nognns oprape en dove opedoen.

    De twiedde fles biski pedoen en overeinzette, opstaan van de floer en vettspek ondrde kas vege.

    Nogis opstaan van de floer entochma blijve sitte.

    De bles op de grondzette, uide bles drinke wande glave sijn of op of abot.

    Denove aftette, dooge sluite en omfalle.

     

    11-01-2006 om 09:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vleesruitjes met eiwit

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    200 g kippenfilet
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    90 g boter (roomboter)
    3 cl sherry (droog)
    zout
    2 theelepels maïszetmeel
    1 ei (hardgekookt)
    8 sprietjes bieslook

     

    De stukjes kip in een vorm persen en halfgaar bakken of stomen.

    Intussen een mix maken van gemalen garnalen, boter, sherry en maïszetmeel en het mengsel ook in de vorm leggen.

    Verder bakken of stomen.

    Ten slotte in elk vormpje voldoende losgeklopt eiwit doen om alles te bedekken.

    Volledig gaar bakken of stomen met het deksel op de pan.

    Elk vleesruitje ontvormen en versieren met bieslook en verkruimeld ei.

     

     

    Vleesbrood

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g gemengd gehakt
    3 sneetjes wit brood
    2 uien
    50 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 teentje knoflook
    1 ei

     

    Het brood in melk laten weken en vervolgens lichtjes uitknijpen.

    De uien fijnhakken en goudgeel fruiten in de boter.

    Het broodkruim, de fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toevoegen.

    Even laten fruiten.

    De pan van het vuur nemen en er het losgeklopte ei doorroeren.

    Dit mengsel door het gehakt kneden tot een homogene massa en er een enigszins langwerpig brood mee vormen.

    Het gehaktbrood in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met een klontje gesmolten boter.

    In een niet-voorverwarmde oven schuiven en de temperatuur op 200 graden instellen. Wanneer deze temperatuur bereikt is een half uur laten bakken en vervolgens de temperatuur verminderen tot 150 graden en nog een half uur verder laten garen.

     

    Tip: door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak.

    Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

     

    11-01-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Soesjes met walnotenkaascrème (± 25 stuks)


    Ingrediënten

    Soesjesdeeg:
    1 dl water
    50 gram boter
    mespunt zout en peper
    60 gram bloem
    3 kleine eieren
    30 gram geraspte Parmezaanse kaas


    Vulling:
    60 gram fijngehakte walnoten
    75 gram geraspte belegen kaas
    2 eetlepels fijngehakte bieslook
    125 ml crème fraîche
    100 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Mon Chou)
    mespunt zout

    Soesjes:
    Oven voorverwarmen op 225°C.

    Water, boter en kruiden aan de kook brengen.

    Bloem in één keer toevoegen.

    Goed roeren.

    Van de warmtebron halen en dan één voor één de eieren en de Parmezaanse kaas toevoegen. In kleine bergjes op de bakplaat leggen (± 25 stuks) en ± 25 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.


    Vulling:
    Slagroom stijfkloppen met een mespuntje zout.

    Roomkaas losroeren.

    Walnoten, 2 eetlepels bieslook, roomkaas en geraspte kaas door de slagroom scheppen.
    Soesjes openknippen en vullen met de walnotencrème.

    Bestrooien met wat fijngehakte bieslook.

    10-01-2006 om 20:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stoofvlees

     

    Ingrediënten

    500 gr. stoofvlees

    Peper

    Zout

    1 teentje knoflook

    Bloem

    60 gr. margarine

    1/2 citroen

    2 el ketjap

    2 dl bouillon

     

    Bestrooi 500 gr. stoofvlees met peper, zout, 1 teentje uitgeperste knoflook en wat bloem.

    Bak het vlees in 60 gr. margarine bruin.

    Voeg het sap van 1/2 citroen, 2 el ketjap en 2 dl bouillon toe.

    Stoof het vlees in 2 1/2 uur gaar.

     

    10-01-2006 om 12:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines op Siciliaanse wijze

     

    Ingrediënten:
    2 aubergines
    4 eieren (hardgekookt)
    40 gram boter 
    40 gram bloem 
    4 dl melk 
    1 dl room
    200 gram geraspte kaas 
    zout
    peper
    nootmuskaat
    150 gram ham

     

    Bereiding:
    De aubergines wassen, in schijfjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem.

    De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur nemen en de room er doorroeren, samen met de helft van de geraspte kaas.

    De hardgekookte eieren in plakjes snijden.

    De ham in reepjes snijden.

    Een vuurvaste schotel invetten met boter en er laag voor laag aubergines, eieren, ham en een deel van de resterende kaas in schikken.

    Overgieten met de helft van de kaassaus.

    Hierop weer aubergines, eieren en ham schikken.

    De rest van de saus over het geheel gieten en bestrooien met de overblijvende geraspte kaas. Laten gratineren en onmiddellijk serveren.

    Geef er een frisse salade bij en stokbrood.
    Eet smakelijk.

     

    10-01-2006 om 12:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Het zat er al een paar weken aan te komen.
    Ik begon me steeds meer te irriteren.
    En gisteren kon ik me echt niet meer inhouden...
    ... en heb er eens eventjes eentje flink afgetuigd...




    Die kerstboom!

     

    10-01-2006 om 12:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rood witloofhapjes met Château d'Arville

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 stronkjes witloof (rood)
    240 g Château d'Arville
    40 g boter (roomboter)
    4 bosjes radijsjes
    100 g walnoten
    12 sprietjes bieslook
    2 eetlepels pijnboompitten

     

    De korst van de kaas snijden en de kaas en de zachte boter mengen tot een gladde en smeuïge pasta.

    Het rood witloof voorzichtig in blaadjes verdelen en in elk blaadje een lepeltje kaaspasta scheppen.

    De gevulde blaadjes op een bord schikken in de vorm van een ster.

    Versieren met rondjes radijs en steeltjes bieslook.

    Op ieder hapje een walnoot leggen en in het midden van de ster de pijnappelpitten scheppen, die eerst eventjes geroosterd werden onder de ovengrill.

     

     

    Couscous met 7 groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kikkererwten
    10 dl groentebouillon
    2 uien
    1 stokje kaneel
    1 mespuntje gemberpoeder
    pimentpoeder
    1 g saffraandraadjes
    paprikapoeder
    peper (zwarte peper)
    2 aubergines
    zout
    250 g couscous
    4 wortelen
    200 g pompoen
    2 raapjes
    2 courgetten
    40 g rozijntjes
    4 tomaten
    2 takjes koriander
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Spoel de kikkererwten af en laat ze in ruim koud water 12 uur weken.

    Gebruik per 4 koppen couscous 1 liter bouillon.

    Breng de bouillon onderin een couscouspan aan de kook met de kikkererwten, de fijngesneden uien en de specerijen.

    Laat 1 uur op een laag vuur pruttelen.

    Was ondertussen de aubergines en snij ze in plakjes.

    Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten in een vergiet uitzweten.

    Meng de couscous met de olijfolie en water in een kom en laat 30 minuten zwellen.

    Spoel de aubergines af en dep ze droog.

    Snij de wortelen in plakjes en de pompoen in blokjes.

    Snij ook de raapjes in blokjes.

    Voeg de aubergines samen met de wortelen, de pompoenblokjes en de raapjes bij de bouillon. Doe de couscous in de pan.

    Wrijf met de vingers los en besprenkel ze weer met water.

    Snij de courgettes in plakjes en de tomaten in stukjes.

    Voeg na 20 minuten de courgettes, de rozijnen, de tomaten, de peterselie en de koriander bij de bouillon.

    Laat nog 10 minuten meestoven.

    Schep de couscous in een grote platte schaal en maak een kuil in het midden.

    Schep daarin de groenten met wat bouillon.

    Serveer de rest van de bouillon apart.

     

    Tip: u kunt een speciale couscouspan kopen of u kan een rijststoompan gebruiken.

    Het is ook mogelijk een zeef in een pan te hangen, hou dan wel het deksel op de pan.

     

     

    Macaronigebak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g macaroni
    10 dl melk (halfvol)
    125 g rozijntjes
    3 eieren
    75 g suiker
    1 zakje vanillesuiker

     

    Een kookpan omspoelen met koud water.

    Daarin de melk gieten en aan de kook brengen.

    De macaroni, de afgespoelde rozijnen, de suiker en de vanillesuiker bijvoegen.

    Goed roeren om aanbranden te voorkomen.

    Van het vuur nemen.

    De eieren luchtig door elkaar kloppen en ze bij de macaronimelk voegen.

    Goed roeren.

    Een vuurvaste schaal insmeren met boter.

    Hierin de bereiding gieten.

    Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden.

    Laten afkoelen alvorens te serveren.

     

    10-01-2006 om 11:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkenslapjes met Pas de Bleu

     

    Kaas: Pas de Bleu

     

    Ingrediënten:

    4 varkenslapjes

    200 g Pas de Bleu (of andere blauwschimmelkaas naar smaak)

    2 dl droge witte wijn

    Vers gemalen zwarte peper

    Zout

    100 g boter

     

    Bereiding:

    Verhit de boter in een braadpan en laat daarin het vlees aan alle kanten mooi kleuren.

    Kruid met peper en zout en bak gaar.

    Neem het vlees uit de pan en hou warm.

    Deglaceer de braadjus met de witte wijn en laat even verdampen.

    Roer vervolgens de helft van de blauwe kaas door de wijn en laat smelten tot een mooi smeuïg mengsel.

    Schik de varkenslapjes op warme borden en overgiet met de saus.

    Garneer bovenop met een stukje van de resterende blauwe kaas en serveer met luchtige aardappelpuree en gestoofd witloof.

     

    09-01-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appelkokoskoek

    Ingrediënten

    Boterkoekvorm 20-22 cm
    100 gram zachte boter
    100 gram suiker
    2 eieren
    100 gram gezeefde bloem
    mespuntje zout
    1 theelepel kaneel
    3 volle eetlepels geraspte kokos
    2 eetlepels gewassen rozijnen
    2 appels (geschild en in kleine stukjes)

    Oven voorverwarmen op 170°C.
    Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels verder in kleine blokjes snijden.
    Boter met suiker door elkaar roeren.
    Eieren, zout, bloem, kaneel en kokos toevoegen en alles goed door elkaar roeren. (Met de keukenmachine is dit nog gemakkelijker).
    Met een houten lepel de rozijnen en de appels door het deeg roeren.
    Deeg overdoen in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide boterkoekvorm of springvorm van ± 20 cm. doorsnede.
    In het midden van de oven ± 30 minuten bakken tot koek goudbruin is.

     

    09-01-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tonijneitjes


    Ingrediënten

    4 eieren
    1 klein blikje tonijn op olie
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    1 theelepel paprikapoeder
    8 sprietjes bieslook
    4 mooie slabladeren
    2 kerstomaatjes

    Kook de eieren hard.

    Laat de tonijn goed uitlekken.

    Meng de tonijn met de mayonaise, het fijngehakte bieslook en het paprikapoeder goed door elkaar.

    Pel de eieren en snij ze doormidden.

    Was de slabladeren en dep ze goed droog.

    Leg de halve eieren in een mooie kring op de slabladeren met de snijkant naar boven.

    Verdeel de tonijnmayonaise over de eieren.

    Knip de sprieten bieslook in vieren.

    Was de kerstomaatjes en snij ze in vieren.

    Garneer de eieren met de sprietjes bieslook en een partje kerstomaat.

     

    09-01-2006 om 12:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Amandelkoekjes


    Ingrediënten

    200 gram bloem
    mespuntje zout
    125 gram witte basterdsuiker
    150 gram boter
    1 ei
    scheutje melk
    100 gram witte amandelen

    Verwarm de oven voor op 150°C.

    Kneed van de bloem, zout, basterdsuiker en boter een soepel deeg.

    Maak hiervan een rol.

    Snij deze rol in plakjes van ± 1 cm.

    Leg deze op een ingevet bakblik.

    Klop het ei los met een klein scheutje melk.

    Leg op elk koekje een amandel en bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei.

    Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin.

    09-01-2006 om 11:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Een priester zit in de biechtstoel te wachten.
    Er komt een dronken man de biechtstoel in.
    Maar de man zegt niets!
    De priester kucht een keer.
    Maar nog zegt de man niets.
    Even later tikt de priester tegen het gaas.
    Maar nog zegt de man niets.
    En weer klopt de priester.
    En jawel... de man spreekt!
    "Nee sorry, ik kan je niet helpen...
    ...hier is ook geen toiletpapier!"

    09-01-2006 om 11:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Simplon express salade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g prinsessenboontjes
    1 ui (rood)
    3 tomaten
    150 g gedroogde ham
    20 g walnoten
    50 g salad-dressing
    50 g verse kaas (mager)
    2 cl dragonazijn
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De boontjes kort beetgaar koken.

    De ui pellen en in zeer fijne reepjes snijden.

    De ham in julienne snijden.

    De tomaten pellen, ontpitten en in partjes snijden.

    De afgekoelde boontjes op borden verdelen en de hamreepjes er bovenop leggen.

    De reepjes ui en de partjes tomaat eromheen schikken.

    Elk bord versieren met enkele halve walnoten.

    Een sausje bereiden met salad-dressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

     

     

    Varkensmedaillons in wijnsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g varkenshaasje
    12 sneetjes spek (gerookt)
    2 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    1 dl melk (halfvol)
    1 theelepel maïszetmeel
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    peper
    zout
    2 tomaten
    1 bakje tuinkers
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Het varkenshaasje in medaillons verdelen, het vlees omwikkelen met het gerookt spek en vastbinden met keukengaren.

    Een paar uur laten marineren in de wijn.

    Het vlees uit de marinade halen en afdrogen met wat huishoudpapier.

    Het vlees afbakken in hete boter, kruiden met peper en zout en wat tijm.

    Verder laten garen.

    Ondertussen de champignons stoven in een beetje boter.

    Het vlees uit de pan halen en bij de braadjus de wijn (van de marinade), de room en het maïszetmeel dat in de melk werd losgeklopt voegen.

    Een weinig saus op de voorverwarmde borden lepelen en de medaillons op de saus leggen.

    Afwerken met wat sla, een schijfje tomaat en een eetlepel gestoofde champignons.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

     

    09-01-2006 om 11:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben nog eens bezoek gehad vandaag.
    En raad eens wie er weer in de belangstelling stonden?
    Ik en Jako natuurlijk.
    Het was echt reuze fijn.
    Straks kunnen we ook weer lekker spelen.
    Het is wel leuk met Jako maar soms doet die wat raar tegenover mij.
    Ik weet nog niet onmiddelijk wat die nu verlangt van mij.
    Ik heb horen zeggen dat ik dat wel zal snappen als ik wat ouder ben.
    Wat dan wel?... Dat zien we dan wel weer.

    08-01-2006 om 18:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortillarolletjes met roomkaas en gerookte zalm


    Ingrediënten

    4 wraptortilla´s
    200 gr roomkaas (bijv mon chou)
    200 gram gerookte zalmsnippers
    2 eetlepels gehakte dille of bieslook

    Leg de tortilla´s even in de magnetron (± 2 minuten op 650Watt) zodat ze wat zachter worden.

    Bestrijk de tortilla´s met roomkaas en bestrooi met dille of bieslook.

    Leg er de gerookte zalm op.

    Rol de tortilla´s stevig op.

    Snij de zijkanten van de tortilla´s weg.

    Snij de tortilla´s in schuine rolletjes.

    Zet het rolletje vast met een cocktailprikker.

     

    08-01-2006 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tostada met driebonensalade

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    300 gram sperziebonen
    1 kleine pot witte bonen
    1 kleine pot bruine bonen
    1 bosuitje
    2 vleestomaten
    8 zwarte olijven zonder pit
    8 blaadjes basilicum
    2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels olie
    peper, zout
    100 gram ham
    2 raptortilla’s

     

    Bereiding

    Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout beetgaar.

    Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken.

    Was het bosuitje en de tomaten.

    Snijd het bosuitje in smalle ringen.

    Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Hak de olijven grof.

    Snijd de basilicum klein.

    Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum, peper en zout.

    Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.

    Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
    Snijd de ham in kleine blokjes en schep ze door de salade.

    Bak de tortilla’s in een droge koekenpan knapperig en leg ze op borden.

    Schep de salade erin.

    08-01-2006 om 14:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-01-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gloednieuw apparaat

     

    Een dame komt per vliegtuig terug uit vakantie in Zwitserland.

    Ze zit naast een priester.

    Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de pastoor om een dienst vraagt.

    “Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht, hij was niet goedkoop en ik heb dus de wettelijke limiet overschreden.

    Ik zal er invoerrechten moeten op betalen.

    Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw soutane?”

    “Natuurlijk, maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen...”

    “Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten”, en ze geeft hem de ladyshave.

    Aangekomen op Zaventem passeren ze langs de douanepost en de douanier vraagt aan de priester: “Niets aan te geven?”

    ''Wel,” zegt de priester, “van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven.”

    De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: “en onder de gordel?”

    “Wel,” zegt de priester, “daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit is gebruikt.”

    De douanier barst in lachen uit en roept: “Allez het is goed, eerwaarde! Volgende!”

    08-01-2006 om 13:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wijtingbeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g wijtingfilet
    peper
    zout
    nootmuskaat
    2 takjes tijm
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    300 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier

     

    De wijtingfilets kruiden met zout, peper en een snuifje nootmuskaat.

    Ze in niet te kleine stukken snijden en gedurende een half uurtje laten marineren in de olie met enkele takjes tijm.

    Goed laten uitlekken en deppen met huishoudpapier.

    Een beignetbeslag maken met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Elk stuk wijting in het deeg dompelen en de beignets in heet frituurvet goudbruin bakken.

    Meteen serveren op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

    Om dit gerecht lichter te maken er een yoghurtsaus met tuinkruiden bij serveren.

     

     

    Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rogvleugelfilet
    2 preiwitten
    1 paprika (rood)
    0.5 komkommer
    2 tomaten
    100 g sojascheuten
    100 g champignons
    1 blikje ananas
    1 appel (Jonagold)
    2 cl zonnebloemolie
    peper
    zout
    5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    4 cl sherry (droog)
    1 mespuntje gemberpoeder
    2 eieren
    1 theelepel sambal oelek
    70 g tomatenpuree
    2 theelepels maïszetmeel
    peper
    zout

     

    De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.

    De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.

    De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.

    De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.

    De champignons in schijfjes snijden.

    De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.

    Goed laten uitlekken.

    De vis uit de marinade halen.

    Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.

    Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.

    De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.

    De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.

    De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.

    Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g Nazarethkaas
    150 g Beauvoorde
    150 g Chimay-kaas
    150 g Postelkaas
    150 g Affligemkaas
    150 g Trou d'Sottai
    150 g Oud Brugge
    150 g Château d'Arville

     

    De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.

    België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.

    Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.

     

    Enkele biertips:

    Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).

    Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.

    Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)

    Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).

    Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).

     

    08-01-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met kaas

     

    Ingrediënten

    750 gr. witlof

    50 gr. boter

    Peper en zout

    150 gr. Brie

    Was de stuikjes witlof, snijdt een stukje van de onderkant en snijdt dan de struikjes door midden.

    Snijdt de harde kern uit de halve witlofstruikjes.

    Verhit de boter in een pan en leg hierin de halve struikjes witlof in.

    Bestrooi ze met peper en zout en bak de struikjes witlof in ongeveer 10 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar.

    Voeg een klein scheutje water toe.

    Snijdt de Brie in kleine stukjes, schep deze door het witlof en laat de Brie smelten.

     

    07-01-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!