Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Simplon express saladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g prinsessenboontjes
    1 ui (rood)
    3 tomaten
    150 g gedroogde ham
    20 g walnoten
    50 g salad-dressing
    50 g verse kaas (mager)
    2 cl dragonazijn
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De boontjes kort beetgaar koken.

    De ui pellen en in zeer fijne reepjes snijden.

    De ham in julienne snijden.

    De tomaten pellen, ontpitten en in partjes snijden.

    De afgekoelde boontjes op borden verdelen en de hamreepjes er bovenop leggen.

    De reepjes ui en de partjes tomaat eromheen schikken.

    Elk bord versieren met enkele halve walnoten.

    Een sausje bereiden met salad-dressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

     

     

    Varkensmedaillons in wijnsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g varkenshaasje
    12 sneetjes spek (gerookt)
    2 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    1 dl melk (halfvol)
    1 theelepel maïszetmeel
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    peper
    zout
    2 tomaten
    1 bakje tuinkers
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Het varkenshaasje in medaillons verdelen, het vlees omwikkelen met het gerookt spek en vastbinden met keukengaren.

    Een paar uur laten marineren in de wijn.

    Het vlees uit de marinade halen en afdrogen met wat huishoudpapier.

    Het vlees afbakken in hete boter, kruiden met peper en zout en wat tijm.

    Verder laten garen.

    Ondertussen de champignons stoven in een beetje boter.

    Het vlees uit de pan halen en bij de braadjus de wijn (van de marinade), de room en het maïszetmeel dat in de melk werd losgeklopt voegen.

    Een weinig saus op de voorverwarmde borden lepelen en de medaillons op de saus leggen.

    Afwerken met wat sla, een schijfje tomaat en een eetlepel gestoofde champignons.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!