Appelkokoskoek
Ingrediëntenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Boterkoekvorm 20-22 cm 100 gram zachte boter 100 gram suiker 2 eieren 100 gram gezeefde bloem mespuntje zout 1 theelepel kaneel 3 volle eetlepels geraspte kokos 2 eetlepels gewassen rozijnen 2 appels (geschild en in kleine stukjes)
Oven voorverwarmen op 170°C. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels verder in kleine blokjes snijden. Boter met suiker door elkaar roeren. Eieren, zout, bloem, kaneel en kokos toevoegen en alles goed door elkaar roeren. (Met de keukenmachine is dit nog gemakkelijker). Met een houten lepel de rozijnen en de appels door het deeg roeren. Deeg overdoen in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide boterkoekvorm of springvorm van ± 20 cm. doorsnede. In het midden van de oven ± 30 minuten bakken tot koek goudbruin is.
|