Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
09-01-2006
Recept
Appelkokoskoek
Ingrediënten
Boterkoekvorm 20-22 cm 100 gram zachte boter 100 gram suiker 2 eieren 100 gram gezeefde bloem mespuntje zout 1 theelepel kaneel 3 volle eetlepels geraspte kokos 2 eetlepels gewassen rozijnen 2 appels (geschild en in kleine stukjes)
Oven voorverwarmen op 170°C. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels verder in kleine blokjes snijden. Boter met suiker door elkaar roeren. Eieren, zout, bloem, kaneel en kokos toevoegen en alles goed door elkaar roeren. (Met de keukenmachine is dit nog gemakkelijker). Met een houten lepel de rozijnen en de appels door het deeg roeren. Deeg overdoen in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide boterkoekvorm of springvorm van ± 20 cm. doorsnede. In het midden van de oven ± 30 minuten bakken tot koek goudbruin is.
Een priester zit in de biechtstoel te wachten. Er komt een dronken man de biechtstoel in. Maar de man zegt niets! De priester kucht een keer. Maar nog zegt de man niets. Even later tikt de priester tegen het gaas. Maar nog zegt de man niets. En weer klopt de priester. En jawel... de man spreekt! "Nee sorry, ik kan je niet helpen... ...hier is ook geen toiletpapier!"
Wij hebben nog eens bezoek gehad vandaag. En raad eens wie er weer in de belangstelling stonden? Ik en Jako natuurlijk. Het was echt reuze fijn. Straks kunnen we ook weer lekker spelen. Het is wel leuk met Jako maar soms doet die wat raar tegenover mij. Ik weet nog niet onmiddelijk wat die nu verlangt van mij. Ik heb horen zeggen dat ik dat wel zal snappen als ik wat ouder ben. Wat dan wel?... Dat zien we dan wel weer.
Een dame komt per vliegtuig terug uit vakantie in Zwitserland.
Ze zit naast een priester.
Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de pastoor om een dienst vraagt.
Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht, hij was niet goedkoop en ik heb dus de wettelijke limiet overschreden.
Ik zal er invoerrechten moeten op betalen.
Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw soutane?
Natuurlijk, maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen...
Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten, en ze geeft hem de ladyshave.
Aangekomen op Zaventem passeren ze langs de douanepost en de douanier vraagt aan de priester: Niets aan te geven?
''Wel, zegt de priester, van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven.
De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: en onder de gordel?
Wel, zegt de priester, daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit is gebruikt.
De douanier barst in lachen uit en roept: Allez het is goed, eerwaarde! Volgende!
De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.
De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.
De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.
De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.
De champignons in schijfjes snijden.
De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.
Goed laten uitlekken.
De vis uit de marinade halen.
Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.
Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.
De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.
De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.
De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.
Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.
Kaasschotel
Ingrediënten voor 4 personen
150 g Nazarethkaas 150 g Beauvoorde 150 g Chimay-kaas 150 g Postelkaas 150 g Affligemkaas 150 g Trou d'Sottai 150 g Oud Brugge 150 g Château d'Arville
De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.
België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.
Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.
Enkele biertips:
Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).
Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.
Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)
Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).
Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).
Een man wandelde op het strand en was in diep gebed verzonken.
Plots zei hij luidop: "God, laat me één wens doen".
De lucht brak open boven zijn hoofd en de luide stem van God riep: "Omdat jij Mij altijd trouw bent geweest zal ik je één wens toestaan".
De man zei:"Bouw me een brug naar Hawaï, zodanig dat ik naar ginder kan rijden telkens als ik dat wil".
God antwoordde:" Jouw wens is erg materialistisch, denk eens aan de enorme uitdagingen nodig om die brug te bouwen.
De steunpijlers zouden tot op de bodem van de zee moeten reiken, om dan nog niet te spreken van de afstand, heb je enig idee hoeveel ijzer en beton ik daarvoor zou nodig hebben? Natuurlijk kan ik je wens wel volbrengen, maar toch zou ik liever hebben dat je iets minder aards wenst.
Denk even diep na en doe een andere wens".
De man dacht lang na en zei uiteindelijk: "Ik zou willen dat ik de vrouwen begreep, ik wil weten wat ze voelen, wat ze denken wanneer ze niet willen spreken, wat het wil zeggen als ze zeggen 'niets' en hoe ik ze werkelijk gelukkig kan maken".
Waarop God zei: "Die brug, moet dat met twee of met vier rijvakken zijn?"
De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden.
De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.
De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken.
Kruiden met zout en peper.
De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook.
De appel toevoegen en even laten gaarstoven.
Bestuiven met bloem en kerrie.
Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren.
Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.
Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen
800 g zeeduivelfilet 250 g oesterzwammen 1 bakje tuinkers 1.5 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 100 g boter (bakboter) 1 pastinaak 2 eetlepels dragon (fijngehakt) nootmuskaat peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.
Het stoofvocht afgieten en opvangen.
De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.
Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.
Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.
Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.
De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.
Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.
De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.
Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.
In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.
Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.
Clafoutis met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
600 g krieken 200 g braambessen 4 eieren 6 dl melk (vol) 175 g poedersuiker 125 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) zout
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.
Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.
Tweederde van de boter smelten in een pannetje.
De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.
Goed mengen.
Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.
Bedekken met de rest van het deeg.
In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.
Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.
De manager houdt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf een toespraak die de werknemers moed in zou moeten spreken: "Afgelopen jaar stonden we nog aan de rand van de afgrond... En sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt!"