Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    09-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appelkokoskoek

    Ingrediënten

    Boterkoekvorm 20-22 cm
    100 gram zachte boter
    100 gram suiker
    2 eieren
    100 gram gezeefde bloem
    mespuntje zout
    1 theelepel kaneel
    3 volle eetlepels geraspte kokos
    2 eetlepels gewassen rozijnen
    2 appels (geschild en in kleine stukjes)

    Oven voorverwarmen op 170°C.
    Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels verder in kleine blokjes snijden.
    Boter met suiker door elkaar roeren.
    Eieren, zout, bloem, kaneel en kokos toevoegen en alles goed door elkaar roeren. (Met de keukenmachine is dit nog gemakkelijker).
    Met een houten lepel de rozijnen en de appels door het deeg roeren.
    Deeg overdoen in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide boterkoekvorm of springvorm van ± 20 cm. doorsnede.
    In het midden van de oven ± 30 minuten bakken tot koek goudbruin is.

     

    09-01-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tonijneitjes


    Ingrediënten

    4 eieren
    1 klein blikje tonijn op olie
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    1 theelepel paprikapoeder
    8 sprietjes bieslook
    4 mooie slabladeren
    2 kerstomaatjes

    Kook de eieren hard.

    Laat de tonijn goed uitlekken.

    Meng de tonijn met de mayonaise, het fijngehakte bieslook en het paprikapoeder goed door elkaar.

    Pel de eieren en snij ze doormidden.

    Was de slabladeren en dep ze goed droog.

    Leg de halve eieren in een mooie kring op de slabladeren met de snijkant naar boven.

    Verdeel de tonijnmayonaise over de eieren.

    Knip de sprieten bieslook in vieren.

    Was de kerstomaatjes en snij ze in vieren.

    Garneer de eieren met de sprietjes bieslook en een partje kerstomaat.

     

    09-01-2006 om 12:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Amandelkoekjes


    Ingrediënten

    200 gram bloem
    mespuntje zout
    125 gram witte basterdsuiker
    150 gram boter
    1 ei
    scheutje melk
    100 gram witte amandelen

    Verwarm de oven voor op 150°C.

    Kneed van de bloem, zout, basterdsuiker en boter een soepel deeg.

    Maak hiervan een rol.

    Snij deze rol in plakjes van ± 1 cm.

    Leg deze op een ingevet bakblik.

    Klop het ei los met een klein scheutje melk.

    Leg op elk koekje een amandel en bestrijk de koekjes met wat losgeklopt ei.

    Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 15-20 minuten lichtbruin.

    09-01-2006 om 11:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Een priester zit in de biechtstoel te wachten.
    Er komt een dronken man de biechtstoel in.
    Maar de man zegt niets!
    De priester kucht een keer.
    Maar nog zegt de man niets.
    Even later tikt de priester tegen het gaas.
    Maar nog zegt de man niets.
    En weer klopt de priester.
    En jawel... de man spreekt!
    "Nee sorry, ik kan je niet helpen...
    ...hier is ook geen toiletpapier!"

    09-01-2006 om 11:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Simplon express salade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g prinsessenboontjes
    1 ui (rood)
    3 tomaten
    150 g gedroogde ham
    20 g walnoten
    50 g salad-dressing
    50 g verse kaas (mager)
    2 cl dragonazijn
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De boontjes kort beetgaar koken.

    De ui pellen en in zeer fijne reepjes snijden.

    De ham in julienne snijden.

    De tomaten pellen, ontpitten en in partjes snijden.

    De afgekoelde boontjes op borden verdelen en de hamreepjes er bovenop leggen.

    De reepjes ui en de partjes tomaat eromheen schikken.

    Elk bord versieren met enkele halve walnoten.

    Een sausje bereiden met salad-dressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

     

     

    Varkensmedaillons in wijnsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g varkenshaasje
    12 sneetjes spek (gerookt)
    2 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    1 dl melk (halfvol)
    1 theelepel maïszetmeel
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    peper
    zout
    2 tomaten
    1 bakje tuinkers
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Het varkenshaasje in medaillons verdelen, het vlees omwikkelen met het gerookt spek en vastbinden met keukengaren.

    Een paar uur laten marineren in de wijn.

    Het vlees uit de marinade halen en afdrogen met wat huishoudpapier.

    Het vlees afbakken in hete boter, kruiden met peper en zout en wat tijm.

    Verder laten garen.

    Ondertussen de champignons stoven in een beetje boter.

    Het vlees uit de pan halen en bij de braadjus de wijn (van de marinade), de room en het maïszetmeel dat in de melk werd losgeklopt voegen.

    Een weinig saus op de voorverwarmde borden lepelen en de medaillons op de saus leggen.

    Afwerken met wat sla, een schijfje tomaat en een eetlepel gestoofde champignons.

    Bestrooien met fijngehakte peterselie.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopte ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

     

    09-01-2006 om 11:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben nog eens bezoek gehad vandaag.
    En raad eens wie er weer in de belangstelling stonden?
    Ik en Jako natuurlijk.
    Het was echt reuze fijn.
    Straks kunnen we ook weer lekker spelen.
    Het is wel leuk met Jako maar soms doet die wat raar tegenover mij.
    Ik weet nog niet onmiddelijk wat die nu verlangt van mij.
    Ik heb horen zeggen dat ik dat wel zal snappen als ik wat ouder ben.
    Wat dan wel?... Dat zien we dan wel weer.

    08-01-2006 om 18:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortillarolletjes met roomkaas en gerookte zalm


    Ingrediënten

    4 wraptortilla´s
    200 gr roomkaas (bijv mon chou)
    200 gram gerookte zalmsnippers
    2 eetlepels gehakte dille of bieslook

    Leg de tortilla´s even in de magnetron (± 2 minuten op 650Watt) zodat ze wat zachter worden.

    Bestrijk de tortilla´s met roomkaas en bestrooi met dille of bieslook.

    Leg er de gerookte zalm op.

    Rol de tortilla´s stevig op.

    Snij de zijkanten van de tortilla´s weg.

    Snij de tortilla´s in schuine rolletjes.

    Zet het rolletje vast met een cocktailprikker.

     

    08-01-2006 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tostada met driebonensalade

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    300 gram sperziebonen
    1 kleine pot witte bonen
    1 kleine pot bruine bonen
    1 bosuitje
    2 vleestomaten
    8 zwarte olijven zonder pit
    8 blaadjes basilicum
    2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels olie
    peper, zout
    100 gram ham
    2 raptortilla’s

     

    Bereiding

    Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.

    Kook de sperziebonen in weinig water met zout beetgaar.

    Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken.

    Was het bosuitje en de tomaten.

    Snijd het bosuitje in smalle ringen.

    Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.

    Hak de olijven grof.

    Snijd de basilicum klein.

    Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum, peper en zout.

    Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.

    Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
    Snijd de ham in kleine blokjes en schep ze door de salade.

    Bak de tortilla’s in een droge koekenpan knapperig en leg ze op borden.

    Schep de salade erin.

    08-01-2006 om 14:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-01-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gloednieuw apparaat

     

    Een dame komt per vliegtuig terug uit vakantie in Zwitserland.

    Ze zit naast een priester.

    Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de pastoor om een dienst vraagt.

    “Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht, hij was niet goedkoop en ik heb dus de wettelijke limiet overschreden.

    Ik zal er invoerrechten moeten op betalen.

    Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw soutane?”

    “Natuurlijk, maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen...”

    “Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten”, en ze geeft hem de ladyshave.

    Aangekomen op Zaventem passeren ze langs de douanepost en de douanier vraagt aan de priester: “Niets aan te geven?”

    ''Wel,” zegt de priester, “van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven.”

    De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: “en onder de gordel?”

    “Wel,” zegt de priester, “daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit is gebruikt.”

    De douanier barst in lachen uit en roept: “Allez het is goed, eerwaarde! Volgende!”

    08-01-2006 om 13:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wijtingbeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g wijtingfilet
    peper
    zout
    nootmuskaat
    2 takjes tijm
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    300 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier

     

    De wijtingfilets kruiden met zout, peper en een snuifje nootmuskaat.

    Ze in niet te kleine stukken snijden en gedurende een half uurtje laten marineren in de olie met enkele takjes tijm.

    Goed laten uitlekken en deppen met huishoudpapier.

    Een beignetbeslag maken met bloem, suiker, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Elk stuk wijting in het deeg dompelen en de beignets in heet frituurvet goudbruin bakken.

    Meteen serveren op een bed van groene sla, met cocktailsaus of mayonaise met groene kruiden.

    Om dit gerecht lichter te maken er een yoghurtsaus met tuinkruiden bij serveren.

     

     

    Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rogvleugelfilet
    2 preiwitten
    1 paprika (rood)
    0.5 komkommer
    2 tomaten
    100 g sojascheuten
    100 g champignons
    1 blikje ananas
    1 appel (Jonagold)
    2 cl zonnebloemolie
    peper
    zout
    5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    4 cl sherry (droog)
    1 mespuntje gemberpoeder
    2 eieren
    1 theelepel sambal oelek
    70 g tomatenpuree
    2 theelepels maïszetmeel
    peper
    zout

     

    De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.

    De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.

    De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.

    De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.

    De champignons in schijfjes snijden.

    De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.

    Goed laten uitlekken.

    De vis uit de marinade halen.

    Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.

    Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.

    De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.

    De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.

    De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.

    Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g Nazarethkaas
    150 g Beauvoorde
    150 g Chimay-kaas
    150 g Postelkaas
    150 g Affligemkaas
    150 g Trou d'Sottai
    150 g Oud Brugge
    150 g Château d'Arville

     

    De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.

    België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.

    Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.

     

    Enkele biertips:

    Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).

    Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.

    Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)

    Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).

    Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).

     

    08-01-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met kaas

     

    Ingrediënten

    750 gr. witlof

    50 gr. boter

    Peper en zout

    150 gr. Brie

    Was de stuikjes witlof, snijdt een stukje van de onderkant en snijdt dan de struikjes door midden.

    Snijdt de harde kern uit de halve witlofstruikjes.

    Verhit de boter in een pan en leg hierin de halve struikjes witlof in.

    Bestrooi ze met peper en zout en bak de struikjes witlof in ongeveer 10 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar.

    Voeg een klein scheutje water toe.

    Snijdt de Brie in kleine stukjes, schep deze door het witlof en laat de Brie smelten.

     

    07-01-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Els rarebit


    4 sneetjes wit casinobrood
    1 eetlepel boter
    1 eetlepel bloem
    2 eetlepels melk
    4 eetlepels (donker) bier,
    2 theelepels worcestersaus (of maggi)
    1 theelepel mosterd
    peper
    200 gram geraspte belegen Goudse kaas

    Brood aan beide zijden lichtbruin roosteren.
    Boter smelten.

    Bloem erdoor roeren.

    Even laten pruttelen.

    Melk en bier er beetje bij beetje door roeren.

    Op smaak maken met worcestersaus, mosterd en peper.

    Geraspte kaas erdoor roeren.

    Geroosterde boterhammen in een vuurvaste schaal leggen en de saus erover verdelen.

    Even onder de grill tot de kaas begint te kleuren.

     

    07-01-2006 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    07-01-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedicht

    Zoals een vogel in de vrije natuur

     

    Zoals een vogel in de vrije natuur
    zalig vliegen, zonder grenzen
    denk ik aan jou, uur na uur
    lopend tussen mensen
    en geen een kijkt er zuur

    jij doet me denken aan een wilde roos
    puur, ongerept, maar toch zo broos
    je bemint de mensen waarvan je houdt
    maar o wee degene die je niet vertrouwt

    zoals een moeder baart haar kind
    zielsgelukkig om dit wonder
    maar voor de pijn oh zo blind
    ze zou niet meer kunnen zonder
    zoals je er geen ander vindt

    in de geluiden van het bos
    tussen de bladeren, onder het mos
    vind je in een boom het gekliefde
    dat waar alles om draait, de ware liefde

     

    07-01-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Eén Wens

     

    Een man wandelde op het strand en was in diep gebed verzonken.

    Plots zei hij luidop: "God, laat me één wens doen".

    De lucht brak open boven zijn hoofd en de luide stem van God riep: "Omdat jij Mij altijd trouw bent geweest zal ik je één wens toestaan".

    De man zei:"Bouw me een brug naar Hawaï, zodanig dat ik naar ginder kan rijden telkens als ik dat wil".

    God antwoordde:" Jouw wens is erg materialistisch, denk eens aan de enorme uitdagingen nodig om die brug te bouwen.

    De steunpijlers zouden tot op de bodem van de zee moeten reiken, om dan nog niet te spreken van de afstand, heb je enig idee hoeveel ijzer en beton ik daarvoor zou nodig hebben?
    Natuurlijk kan ik je wens wel volbrengen, maar toch zou ik liever hebben dat je iets minder aards wenst.

    Denk even diep na en doe een andere wens".

    De man dacht lang na en zei uiteindelijk: "Ik zou willen dat ik de vrouwen begreep, ik wil weten wat ze voelen, wat ze denken wanneer ze niet willen spreken, wat het wil zeggen als ze zeggen 'niets' en hoe ik ze werkelijk gelukkig kan maken".

    Waarop God zei: "Die brug, moet dat met twee of met vier rijvakken zijn?"

     

    07-01-2006 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kippenhapjes met kerrie en selder

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g kippenfilet
    1.5 uien
    1 stengel bleekselderij
    2 cl arachideolie
    1 teentje knoflook
    0.5 appel (Boskoop)
    5 g bloem (tarwebloem)
    2 theelepels kerriepoeder
    15 g tomatenpuree
    1.2 dl room
    peper
    zout

     

    Het kippenvlees in kleine blokjes snijden.

    De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden.

    De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.

    De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken.

    Kruiden met zout en peper.

    De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook.

    De appel toevoegen en even laten gaarstoven.

    Bestuiven met bloem en kerrie.

    Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren.

    Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.

    Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.

     

     

    Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    250 g oesterzwammen
    1 bakje tuinkers
    1.5 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    100 g boter (bakboter)
    1 pastinaak
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.

    Het stoofvocht afgieten en opvangen.

    De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.

    Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.

    Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.

    Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.

    De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.

    Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.

    De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.

    Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.

    In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.

    Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.

     

     

    Clafoutis met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g krieken
    200 g braambessen
    4 eieren
    6 dl melk (vol)
    175 g poedersuiker
    125 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    zout

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.

    Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.

    Tweederde van de boter smelten in een pannetje.

    De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.

    Goed mengen.

    Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.

    Bedekken met de rest van het deeg.

    In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.

    Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.

     

    07-01-2006 om 13:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Abrikozen met roquefort en ontbijtspek


    Ingrediënten

    ± 20 gedroogde gewelde abrikozen
    50 gram roquefort of andere blauwe kaas
    50 gram verse roomkaas (Mon Chou)
    10 lange plakjes ontbijtspek
    cocktailprikkers

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Blauwe kaas fijnprakken en vermengen met de roomkaas.

    Abrikozen hiermee vullen.

    Plakjes spek halveren.

    Elke gevulde abrikoos omwikkelen met het ontbijtspek.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

    ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
    Warm en koud erg lekker.

     

    06-01-2006 om 19:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    06-01-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    De manager houdt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf een toespraak die de werknemers moed in zou moeten spreken:
    "Afgelopen jaar stonden we nog aan de rand van de afgrond... En sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt!"

    06-01-2006 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!