Kippenhapjes met kerrie en selderxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g kippenfilet 1.5 uien 1 stengel bleekselderij 2 cl arachideolie 1 teentje knoflook 0.5 appel (Boskoop) 5 g bloem (tarwebloem) 2 theelepels kerriepoeder 15 g tomatenpuree 1.2 dl room peper zout
Het kippenvlees in kleine blokjes snijden.
De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden.
De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.
De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken.
Kruiden met zout en peper.
De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook.
De appel toevoegen en even laten gaarstoven.
Bestuiven met bloem en kerrie.
Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren.
Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.
Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen
800 g zeeduivelfilet 250 g oesterzwammen 1 bakje tuinkers 1.5 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 100 g boter (bakboter) 1 pastinaak 2 eetlepels dragon (fijngehakt) nootmuskaat peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.
Het stoofvocht afgieten en opvangen.
De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.
Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.
Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.
Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.
De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.
Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.
De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.
Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.
In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.
Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.
Clafoutis met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
600 g krieken 200 g braambessen 4 eieren 6 dl melk (vol) 175 g poedersuiker 125 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) zout
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.
Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.
Tweederde van de boter smelten in een pannetje.
De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.
Goed mengen.
Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.
Bedekken met de rest van het deeg.
In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.
Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.
|