Tostada met driebonensaladexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 2 personen
300 gram sperziebonen 1 kleine pot witte bonen 1 kleine pot bruine bonen 1 bosuitje 2 vleestomaten 8 zwarte olijven zonder pit 8 blaadjes basilicum 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels olie peper, zout 100 gram ham 2 raptortillas
Bereiding
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in drieën.
Kook de sperziebonen in weinig water met zout beetgaar.
Laat de witte en bruine bonen goed uitlekken.
Was het bosuitje en de tomaten.
Snijd het bosuitje in smalle ringen.
Verwijder van de tomaten het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de olijven grof.
Snijd de basilicum klein.
Maak een sausje van het citroensap, de olie, de basilicum, peper en zout.
Meng de sperziebonen en blokjes tomaat met de witte en bruine bonen en schep het sausje, de ringetjes bosui en de olijven er door.
Laat dit op een koele plaats een half uur staan om de smaken te laten intrekken. Snijd de ham in kleine blokjes en schep ze door de salade.
Bak de tortillas in een droge koekenpan knapperig en leg ze op borden.
Schep de salade erin.
|