Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
08-01-2006
Recept
Tortillarolletjes met roomkaas en gerookte zalm
Ingrediënten
4 wraptortilla´s 200 gr roomkaas (bijv mon chou) 200 gram gerookte zalmsnippers 2 eetlepels gehakte dille of bieslook
Leg de tortilla´s even in de magnetron (± 2 minuten op 650Watt) zodat ze wat zachter worden.
Bestrijk de tortilla´s met roomkaas en bestrooi met dille of bieslook.
Een dame komt per vliegtuig terug uit vakantie in Zwitserland.
Ze zit naast een priester.
Tijdens de vlucht geraken ze aan de praat en zo komt het dat ze de pastoor om een dienst vraagt.
Eerwaarde, ik heb in Zwitserland een gloednieuw en hypermodern epileerapparaat gekocht, hij was niet goedkoop en ik heb dus de wettelijke limiet overschreden.
Ik zal er invoerrechten moeten op betalen.
Kunt u mijn ladyshave niet verbergen in uw soutane?
Natuurlijk, maar ik moet u waarschuwen: ik kan niet liegen...
Maar de douane zal u als priester niet verdenken en u doorlaten, en ze geeft hem de ladyshave.
Aangekomen op Zaventem passeren ze langs de douanepost en de douanier vraagt aan de priester: Niets aan te geven?
''Wel, zegt de priester, van mijn hoofd tot aan de gordel, heb ik niets aan te geven.
De douanier vindt dit antwoord een beetje vreemd en vraagt door: en onder de gordel?
Wel, zegt de priester, daar bevindt zich een fantastisch apparaat bestemd voor vrouwen, dat nog nooit is gebruikt.
De douanier barst in lachen uit en roept: Allez het is goed, eerwaarde! Volgende!
De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.
De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.
De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.
De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.
De champignons in schijfjes snijden.
De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.
Goed laten uitlekken.
De vis uit de marinade halen.
Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.
Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.
De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.
De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.
De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.
Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.
Kaasschotel
Ingrediënten voor 4 personen
150 g Nazarethkaas 150 g Beauvoorde 150 g Chimay-kaas 150 g Postelkaas 150 g Affligemkaas 150 g Trou d'Sottai 150 g Oud Brugge 150 g Château d'Arville
De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.
België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.
Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.
Enkele biertips:
Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).
Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.
Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)
Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).
Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).
Een man wandelde op het strand en was in diep gebed verzonken.
Plots zei hij luidop: "God, laat me één wens doen".
De lucht brak open boven zijn hoofd en de luide stem van God riep: "Omdat jij Mij altijd trouw bent geweest zal ik je één wens toestaan".
De man zei:"Bouw me een brug naar Hawaï, zodanig dat ik naar ginder kan rijden telkens als ik dat wil".
God antwoordde:" Jouw wens is erg materialistisch, denk eens aan de enorme uitdagingen nodig om die brug te bouwen.
De steunpijlers zouden tot op de bodem van de zee moeten reiken, om dan nog niet te spreken van de afstand, heb je enig idee hoeveel ijzer en beton ik daarvoor zou nodig hebben? Natuurlijk kan ik je wens wel volbrengen, maar toch zou ik liever hebben dat je iets minder aards wenst.
Denk even diep na en doe een andere wens".
De man dacht lang na en zei uiteindelijk: "Ik zou willen dat ik de vrouwen begreep, ik wil weten wat ze voelen, wat ze denken wanneer ze niet willen spreken, wat het wil zeggen als ze zeggen 'niets' en hoe ik ze werkelijk gelukkig kan maken".
Waarop God zei: "Die brug, moet dat met twee of met vier rijvakken zijn?"
De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden.
De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.
De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken.
Kruiden met zout en peper.
De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook.
De appel toevoegen en even laten gaarstoven.
Bestuiven met bloem en kerrie.
Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren.
Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.
Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen
800 g zeeduivelfilet 250 g oesterzwammen 1 bakje tuinkers 1.5 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 100 g boter (bakboter) 1 pastinaak 2 eetlepels dragon (fijngehakt) nootmuskaat peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.
Het stoofvocht afgieten en opvangen.
De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.
Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.
Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.
Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.
De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.
Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.
De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.
Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.
In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.
Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.
Clafoutis met rode vruchten
Ingrediënten voor 4 personen
600 g krieken 200 g braambessen 4 eieren 6 dl melk (vol) 175 g poedersuiker 125 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) zout
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.
Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.
Tweederde van de boter smelten in een pannetje.
De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.
Goed mengen.
Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.
Bedekken met de rest van het deeg.
In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.
Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.
De manager houdt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf een toespraak die de werknemers moed in zou moeten spreken: "Afgelopen jaar stonden we nog aan de rand van de afgrond... En sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt!"
De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.
Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd.
Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.
Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.
De augurken op de blinde vinken leggen.
Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.
De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter.
Uit de pan halen.
De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan.
De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen.
Overgieten met wijn en laten inkoken.
Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.
Bestuiven met bloem en even laten indikken.
De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook.
Het vlees moet net onderstaan.
Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.
De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten.
Dadelijk opdienen met broccoli.
Kaasje met pompelmoes
Ingrediënten voor 4 personen
200 g brie 4 pompelmoezen (roze) 200 g kaas (zachte met witte korst) 2 eierdooiers 2 dl room peper zout 1 cl citroenjenever
Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.
Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.
Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.
Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.
Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.
Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.
Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.
Bereidingswijze: Doe de bruine bonen in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon en snijdt deze in hele dunne ringetjes.
Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Doe de inhoud van het blik met tomaten in een kom en prak de tomaten fijn.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin eventjes de uien.
Giet de sperziebonen af en schep ze met de bruine bonen, gefruite uien en preiringen door de geprakte tomaten.
Vet een ovenschaal in en schep hierin het groentemengsel.
Verkruimel de feta boven het groentemengsel en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Laat 300 gr. kabeljauwfilet in 10 minuten gaar worden in 2 1/2 dl water met zout, 1 laurierblad, een stukje ui, een stuk wortel, wat peterselie en 4 peperkorrels.
Neem de vis eruit en verdeel hem in stukjes.
Zeef de bouillon.
Maak een saus van 35 gr. margarine, 5 el bloem, 2 dl melk en 2 dl visbouillon.
Roer de stukjes vis erdoor en maak de ragout op smaak met peper, zout, 100 gr. kleingesneden champignons en peterselie.
Ondertussen de dikke plak ham in dobbelsteentjes snijden, de kazen ontkorsten en fijnmalen. De room op een zacht vuur in een pan opwarmen en er met een houten lepel de kaas in roeren. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
De gekookte tagliatelle spoelen onder de koude kraan, laten uitlekken en opnieuw in de pot gieten samen met de kaassaus en de ham.
Even op een heel zacht vuur opwarmen en goed blijven roeren.
In porties over de borden verdelen, bestrooien met fijngehakte peterselie en goed warm opdienen.
Twee Limburgers zijn na jaren werkloosheid en met wat politieke steun dan toch aan een job geraakt bij de Belgische Spoorwegen.
Daar beseft hun dienstoverste al na een paar dagen welk vlees hij in de kuip heeft en zoekt wanhopig naar een plek waar onze twee zo weinig mogelijk in de weg lopen.
Uiteindelijk neemt een ploegbaas hen mee naar de spoorlijn Brussel - Parijs.
Samen met de twee gaat hij midden tussen de rails staan.
"Kijk," zegt hij tegen de Limburgers, "kijk maar in de verte."
Samen turen ze naar de verre horizon waar de rails in één punt samen lijken te komen.
"Ge begrijpt hoe gevaarlijk zoiets is," zegt de ploegbaas.
"Dus ga daar onmiddellijk naartoe en zorg ervoor dat de rails overal netjes even breed zijn!" "Inderdaad, levensgevaarlijk," zeggen de twee en gewapend met een meetlat trekken ze richting horizon.
De twee stappen en stappen, af en toe zorgvuldig metend.
Ettelijke kilometers verder en uren later blijft het gevaarlijke punt nog altijd onbereikbaar. Vermoeid en niet-begrijpend drentelen ze verder tot de ene Limburger zich eventjes omdraait, in de verte tuurt, schrikt en roept : "Ho nee, 't is niet waar ! We zijn er al voorbij."