Bonenschotelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 blik bruine bonen 2 uien 2 dunne preien 250 g sperziebonen 1 blik gepelde tomaten 2 eetlepels olie 100 g feta 2 theelepels oregano
Bereidingswijze: Doe de bruine bonen in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon en snijdt deze in hele dunne ringetjes.
Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.
Doe de inhoud van het blik met tomaten in een kom en prak de tomaten fijn.
Maak de uien schoon en snipper deze.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin eventjes de uien.
Giet de sperziebonen af en schep ze met de bruine bonen, gefruite uien en preiringen door de geprakte tomaten.
Vet een ovenschaal in en schep hierin het groentemengsel.
Verkruimel de feta boven het groentemengsel en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Lekker met macaroni.
|