Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
05-01-2006
Recept
Visragout
Ingrediënten
300 gr. kabeljauwfilet
Zout
1 laurierblad
Stukje ui
Stuk wortel
Takjes peterselie
4 peperkorrels
35 gr. margarine
5 el bloem
2 dl melk
100 gr. champignons
Laat 300 gr. kabeljauwfilet in 10 minuten gaar worden in 2 1/2 dl water met zout, 1 laurierblad, een stukje ui, een stuk wortel, wat peterselie en 4 peperkorrels.
Neem de vis eruit en verdeel hem in stukjes.
Zeef de bouillon.
Maak een saus van 35 gr. margarine, 5 el bloem, 2 dl melk en 2 dl visbouillon.
Roer de stukjes vis erdoor en maak de ragout op smaak met peper, zout, 100 gr. kleingesneden champignons en peterselie.
Ondertussen de dikke plak ham in dobbelsteentjes snijden, de kazen ontkorsten en fijnmalen. De room op een zacht vuur in een pan opwarmen en er met een houten lepel de kaas in roeren. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
De gekookte tagliatelle spoelen onder de koude kraan, laten uitlekken en opnieuw in de pot gieten samen met de kaassaus en de ham.
Even op een heel zacht vuur opwarmen en goed blijven roeren.
In porties over de borden verdelen, bestrooien met fijngehakte peterselie en goed warm opdienen.
Twee Limburgers zijn na jaren werkloosheid en met wat politieke steun dan toch aan een job geraakt bij de Belgische Spoorwegen.
Daar beseft hun dienstoverste al na een paar dagen welk vlees hij in de kuip heeft en zoekt wanhopig naar een plek waar onze twee zo weinig mogelijk in de weg lopen.
Uiteindelijk neemt een ploegbaas hen mee naar de spoorlijn Brussel - Parijs.
Samen met de twee gaat hij midden tussen de rails staan.
"Kijk," zegt hij tegen de Limburgers, "kijk maar in de verte."
Samen turen ze naar de verre horizon waar de rails in één punt samen lijken te komen.
"Ge begrijpt hoe gevaarlijk zoiets is," zegt de ploegbaas.
"Dus ga daar onmiddellijk naartoe en zorg ervoor dat de rails overal netjes even breed zijn!" "Inderdaad, levensgevaarlijk," zeggen de twee en gewapend met een meetlat trekken ze richting horizon.
De twee stappen en stappen, af en toe zorgvuldig metend.
Ettelijke kilometers verder en uren later blijft het gevaarlijke punt nog altijd onbereikbaar. Vermoeid en niet-begrijpend drentelen ze verder tot de ene Limburger zich eventjes omdraait, in de verte tuurt, schrikt en roept : "Ho nee, 't is niet waar ! We zijn er al voorbij."
Komt vandaag een man ladderzat een kroeg binnen. Zegt hij: "Gelukkig nieuwjaar iedereen!" Zegt de kastelein: "Hé zatlap, het is al 17 januari!" Zeg de zatlap: "Dan zal mijn vrouw wel kwaad zijn, dat ik zolang ben weggebleven!"
6 teentjes knoflook 1 krop verse sla 1 flinke aardappel 1 liter groentebouillon (mag van blokjes) 1 koffielepel kerriepoeder olijfolie 2 el kervel, fijngesnipperd peper en zout
- Haal de buitenste bladeren van de sla en snij ze grof.
Pel de knoflook, verwijder de groene kern en hak fijn. - Stoof de knoflook in een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de kerriepoeder. - Voeg ook de grofgesneden sla en aardappel toe en blus vervolgens met de bouillon.
Laat afgedekt zo'n 30 minuten pruttelen. - Mix de soep glad.
Snijd de overgebleven slaharten in 4 gelijke stukken en stoof ze even aan in olijfolie. - Leg op elk bord een stuk slahart en overgiet met de hete soep, werk af met wat verse kervel.
Wij hadden bezoek deze namiddag. Het was echt reuzefijn. Wij kregen extra speeltijd omdat die mensen eens wilden zien hoe het er hier aan toe gaat wat betreft het omgaan met papegaaien. Ze waren vol lof. Ook is er verteld dat ik er dit jaar nog een broertje of zusje bij krijg.
1 sjalot 2 dl gevogelte fond 1 flesje Chimay blauw 33 cl boter zwarte peper uit de molen & zout
- Snijd de filets en de boutjes los van het karkas, zodat U twee keer een halve filet met daaraan een boutje hebt.
Het overgebleven karkas en de vleugeltjes hou je apart. - Smelt een klont boter en bak hierin de karkassen en vleugels mooi bruin aan op matig vuur. Voeg de verse kruiden toe en blus met het gevogeltefond.
Laat tot 1/3 inkoken.
Giet er nu het bier over en laat nu tot de helft inkoken, zeef de saus en hou opzij. - Kruid de kuikens flink met peper en wat zout en bak ze mooi aan in boter, blus de pan met een weinig saus en laat onder deksel verder garen. - Neem de kuikens uit de pan en giet de rest van de overgebleven saus ook in de pan, laat inkoken en breng op smaak met peper en zout.
Serveer op warme grote borden en overgiet met de saus. - Lekker met gestoofde savooikool & spekblokjes en gegrilde aardappeltjes.