Wortelslaatje met kipxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
400 g kippenfilet 0.5 krop eikenbladsla 0.5 krop lollo bionda-sla 3 wortelen 1 stengel groene selderij 1 sjalot 250 g champignons 12 olijven (zwart) 2 eieren (hardgekookt) 0.5 citroen 1 kippenbouillonblokje 5 dl water
De kippenfilets in 7 minuten gaarkoken in bouillon of water.
Laten afkoelen en in reepjes snijden.
De champignons in plakjes snijden, de wortelen raspen.
Beide groenten besprenkelen met citroensap.
De selderij in stukjes verdelen en de hardgekookte eieren in partjes snijden.
Het sjalotje snipperen.
Alle ingrediënten mengen en goed gekoeld serveren op een bedje van sla.
Gevulde aubergine met mignonnettes
Ingrediënten voor 4 personen
1 aubergine 50 g rijst (bruine rijst) 1 ui 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 kippenbouillonblokje 2 dl water 35 g tomatenpuree 1 takje tijm 0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt) 2 mignonnettes 20 g boter (bakboter) peper zout nootmuskaat
De rijst gaarkoken.
De aubergines in de lengte doorsnijden.
Het vruchtvlees uithalen, in kleine blokjes verdelen en gaarkoken in wat water.
De uitgeholde aubergines een drietal minuten laten garen in kokend water.
De ui fijnsnijden.
De tomaat ontvellen, de pitjes verwijderen en in stukjes snijden.
De rijst mengen met de ui, de tomaat en het vruchtvlees van de aubergine.
Op smaak brengen met peper, tijm, marjolein en geperste look.
De uitgeholde aubergines vullen met dit mengsel en in een vuurvaste schotel plaatsen.
Een glas water, het bouillonblokje en de tomatenpuree toevoegen.
Gedurende 15 tot 20 minuten laten sudderen in een voorverwarmde oven.
Intussen het vlees bakken in hete boter.
De aubergines en het vlees op warme borden schikken en overgieten met de saus, die eventueel gebonden werd met wat in water opgelost maïszetmeel.
Chocoladetaart
Ingrediënten voor 4 personen
100 g boter (roomboter) 30 g bloem (tarwebloem) 4 eieren 0.2 dl melk (halfvol) 2 cl rum 150 g suiker 150 g chocolade (puur) 10 g boter (bakboter)
De chocolade en de boter smelten au bain-marie.
Melk en rum bijvoegen.
De eieren schuimig kloppen met de suiker.
De chocoladepasta voorzichtig door het eierschuim scheppen.
De bloem door een zeef door het mengsel strooien.
Goed mengen.
De resterende boter in vlokjes in een vuurvaste vorm leggen en de oven 10 minuten laten voorverwarmen.
Het chocoladedeeg in de vorm doen en in een matige oven van 180 graden bakken gedurende 45 minuten.
|