Spaanse knoflooksoep met slaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen:
6 teentjes knoflook 1 krop verse sla 1 flinke aardappel 1 liter groentebouillon (mag van blokjes) 1 koffielepel kerriepoeder olijfolie 2 el kervel, fijngesnipperd peper en zout
- Haal de buitenste bladeren van de sla en snij ze grof.
Pel de knoflook, verwijder de groene kern en hak fijn. - Stoof de knoflook in een flinke scheut olijfolie en breng op smaak met peper, zout en de kerriepoeder. - Voeg ook de grofgesneden sla en aardappel toe en blus vervolgens met de bouillon.
Laat afgedekt zo'n 30 minuten pruttelen. - Mix de soep glad.
Snijd de overgebleven slaharten in 4 gelijke stukken en stoof ze even aan in olijfolie. - Leg op elk bord een stuk slahart en overgiet met de hete soep, werk af met wat verse kervel.
|