Terrine van verse geitenkaas met prei en rode bietxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g geitenkaas (vers) 12 preiwitten 8 rode bieten 10 cl hazelnootolie 5 cl balsamicoazijn peper 4 sneetjes boerenbrood
De prei blancheren en goed laten uitlekken.
Een lange, smalle terrine nemen.
Hierin eerst een laag geitenkaas leggen, daarop een laag prei, opnieuw geitenkaas, een laag rode biet en ten slotte nog een laag geitenkaas.
Goed aandrukken en minstens 12 uur in de koelkast zetten.
De kaasterrine voor het opdienen uit de vorm halen.
De kaas in plakken van ongeveer 2 centimeter snijden en die op gekoelde borden leggen.
Er een vinaigrette van hazelnootolie, balsamicoazijn en geplette witte-peperkorrels bijgeven. Serveren met geroosterd boerenbrood.
Gebakken aardappelschijfjes met oesterzwamreepjes
Ingrediënten voor 4 personen
500 g oesterzwammen 8 aardappelen (Bintje) 2 cl olijfolie (extra vierge) 1 takje tijm peper zout
Stoom of kook de aardappelen in de schil bijna gaar.
Snij intussen de oesterzwammen in reepjes.
Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
Verwarm de olijfolie in de wok en bak de oesterzwammen samen met de aardappelen op een vrij hoog vuur (ongeveer 5 minuten).
Roer af en toe, kruid met tijm.
De aardappelen moeten goudbruin gebakken zijn.
Bestrooi met zout en peper.
Tip: u kunt een restje gare aardappelen gebruiken.
Carobmousse
Ingrediënten voor 4 personen
100 g carob-chocolade 2 eieren 2 dl slagroom
Hou 1/4 van de chocolade apart.
Smelt de rest langzaam au bain marie.
Scheid wit en dooiers van de eieren.
Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.
Klop eiwit en slagroom apart stijf.
Schep beide voorzichtig door het mengsel.
Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.
Rasp de rest van de carob.
Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.
|