Aardbeien Vruchtentaartjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
Voor de vulling: 2 blaadjes gelatine 1/8 l slagroom 2 eetlepels suiker 1 borrelglas Amaretto (amandellikeur) 3 eetlepels aardbeienjam 250 gram aardbeien
Tip U kunt de aardbeien ook vervangen door andere vruchten.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in.
Vouw ze open.
Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.
Week ondertussen de gelatine een paar minuten in ruimkoud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water. Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door. Verhit de frambozenjam met een scheutje water.
Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeeg bakjes met een deel van de jam.
Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de aardbeien.
Bedruppel de aardbeien met de resterende jam. Eet smakelijk.
|