Kaastaartjes van de Hognevalleixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselder 8 zanddeegtaartjes 1 Hervekaasje (van 120 gram) 1 dl room 40 g boter (bakboter) peper
De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.
Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).
De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.
Hiermee de taartvormpjes vullen en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.
Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.
Bulgur met prei en groene ui
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bulgur 3 preiwitten 6 lente-uitjes 250 g seitan 2 cl olijfolie (extra vierge) 2 eetlepels bieslook (fijngehakt) kruidenzout
Breng de bulgur aan de kook in water.
Neem anderhalve keer het volume van de bulgur.
Laat enkele minuten koken en laat daarna 10 tot 15 minuten zwellen op een zacht vuur.
Snij de gewassen prei in zeer dunne ringen.
Snij de seitan in kleine stukjes.
Snipper de pijpui.
Verhit de olijfolie en bak de prei ongeveer 5 minuten.
Voeg de seitan en de pijpui toe en bak nog enkele minuten.
Roer groenten en seitan door de gare bulgur.
Bestrooi met bieslook.
Breng verder op smaak.
Vruchtensla van zacht fruit met ijs
Ingrediënten voor 4 personen
250 g aardbeien 150 g rode bessen 150 g blauwbessen 150 g frambozen 150 g braambessen 5 dl water 500 g suiker 5 cl bessenlikeur 4 bolletjes vanille-ijs 4 blaadjes munt
Een suikersiroop maken met water en suiker.
De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.
De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.
Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.
Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.
Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.
In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.
Afwerken met een muntblaadje.
|