Amandeltaartxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor een springvorm van 26 cm. doorsnede
Deeg: 2 eieren 120 gram suiker 1 zakje vanillesuiker mespunt zout 100 gram gesmolten boter 150 gram gezeefde bloem 1 volle theelepel bakpoeder (in plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)
Amandelvulling: 50 gram boter 80 gram suiker 3 eetlepels room 1 eetlepel gezeefde bloem 200 gram geschaafde amandelen
Oven voorverwarmen op 200°C.
Deeg: Eieren schuimig kloppen.
Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen.
Giet de gesmolten boter erbij.
Voeg de gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe.
Kloppen tot glad deeg ontstaat.
In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven. Amandelvulling: Boter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen.
Van het vuur af gezeefde bloem en amandelen er goed door roeren. Deze massa over de nog hete koek verdelen en weer terugzetten in de oven.
Bakken tot amandelen goudbruin zijn (± 20 minuten)
|