Varkensvlees met een Hongaars tintje.
Ingrediënten: 400-600 gram hamlappen 2 uien 2 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 3-4 dl. groentebouillon peper zout paprikapoeder 1/8 liter zure room laurierblaadjes
Bereiding: Betrooi de hamlappen met de peper. Pel en snipper de uien. Fruit de uien en de knoflook in wat boter totdat ze glazig zijn. Voeg de hamlappen toe en bak aan allebei de kanten bruin.
Doe nu de laurierblaadjes erbij en de bouillon (eventueel eerst overtollig braadvet afgieten). Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven. Haal de hamlappen uit de bouillon en houd ze warm. Zet het vuur hoog en laat de bouillon ca. 5-10 minuten inkoken. Draai het vuur weer laag en roer de zure room en flink wat paprikapoeder erdoor.
Niet meer laten koken. Haal de laurierblaadjes uit de saus en maak op smaak af met zout en peper.
Giet de saus over de hamlappen.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|