Aubergines met tomaten en kaas xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 kleine aubergines zout
Peper 1 teentje knoflook olijfolie 1/2 blikje tomatenblokjes 1/2 theelepel suiker 1 theelepel oregano 1 eetlepel gehakte basilicum 75 gram mozzarella 1 eetlepel geraspte oude kaas vuurvaste schaal
Was de aubergine en snij deze in plakken van ± 1 centimeter.
Pel de knoflook en pers deze uit.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de knoflook 1 minuut.
Voeg de tomatenblokjes, peper, zout, suiker en oregano toe.
Laat alles inkoken tot een dikke saus ontstaat (pas op met zout en peper, voeg in eerste instantie niet teveel toe, want na het inkoken kan het te heftig zijn!). Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de aubergineplakken goudbruin in olie of grill ze (dat is wat minder vet).
Snij de mozzarella in kleine blokjes. Doe de aubergineplakjes in een vuurvaste schaal.
Giet de tomatensaus er op,
Verdeel de mozzarella er over en bestrooi met geraspte kaas.
Bak ±15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
|