Zalmtaart met ananas
lunchgerecht of hoofdgerecht voor circa 4 personen 5 plakken bladerdeeg, ontdooid 200 gram verse of blikzalm 200 gram geraspte oude kaas 125 ml crème fraiche 3 eieren 1 blikje ananas, schijven of blokjes 1/2 bosje peterselie
Bestrijk een quichevorm met boter en vul met het uitgerolde bladerdeeg, leg hierop een vel bakpapier.
Vul met blindbakvulling en bak het bladerdeeg in een oven van 200 graden C. gedurende 10-15 minuten.
Verdeel de gesneden zalm, ananas en gehakte peterselie (kort voor het afbakken ivm vocht dat dan in de bodem trekt) over de bodem.
Meng de crème fraiche met de eieren en helft van de kaas en klop met een garde los.
Giet dit mengsel over de taart en bestrooi met de resterende kaas.
Bak de taart af in een oven van 175 graden C. gedurende circa 10-15 minuten. Deze hartige taart valt door de ananas bij kinderen goed in de smaak!
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|