Tagliatelle met room en gerookte zalm
hoofdgerecht voor 2 personen 200 gram verse tagliatelle 2 dl koksroom dille, vers of uit diepvries zout & peper uit de molen 75 gram gerookte zalmsnippers Parmezaanse kaas
Breng ruim water met zout aan de kook om de pasta te koken.
Zet tegelijkertijd een andere pan op vuur, liefst met een antiaanbaklaag.
Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden (niet koken!).
Kook de tagliatelle in de tussentijd beetgaar (zie verpakking voor tijd, meestal circa 2-3 minuten).
Als de koksroom warm begint te worden en de tagliatelle beetgaar is, de tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en direct aan de pan met koksroom toevoegen.
Tagliatelle en room snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomen is door de tagliatelle.
Tagliatelle neemt heel snel room tot zich.
Peper uit de molen en dille naar smaak toevoegen, pasta op de borden scheppen en de gerookte zalmsnippers erover verdelen.
Garneer naar wens met vers geraspte Parmezaanse kaas.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|