Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4-6 personen.
200 gram gesneden ossentong 7 eieren
50 gram boter
2 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper
kappertjes om te garneren
3 augurkjes
1/2 krop sla Voor de ravigottesaus:
4 eetl. mayonaise
1 hardgekookt ei
1 theel. (dragon)mosterd
1 eetl. kappertjes
2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook 2 eetl. fijngehakte peterselie
desgewenst een scheutje (koffie)room
Bereidingstijd: 30-60 minuten Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Houd een ei apart en hak dat fijn. Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit. Prak de eierdooiers fijn.
Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.
Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes. Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.
Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.
Snijd de resterende ossentong in reepjes.
Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal. Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.
Geef de ravigottesaus apart. Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.
|