Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
25-01-2006
Recept
Tartaartje met (blauwe) kaas
ingrediënten
1 tartaartje enkele sprietjes bieslook (fijngeknipt) paar druppels maggi of worcestersaus cayennepeper 20 gram blauwe kaas (restje van een of ander)
Vermeng de tartaar met bieslook, maggi en cayennepeper.
Vorm hiervan 2 platte schijven.
Verdeel de blauwe over 1 schijf en leg de andere schijf hierop.
Druk de randen goed aan.
Bak het tartaartje rondom bruin of grill ze aan beide kanten bruin.
Het zal weer druk zijn deze namiddag. Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen. Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen. Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging. Verder zit ik hier ook nog met een probleempje. Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier. Die gaat werk hebben. Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet. Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt. Maar wat is nu in hemelsnaam chippen. We zullen maar afwachten zeker? Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt. Zij willen ergens duidelijkheid over hebben. Ja, over wat dan? Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje. Wat een onzin!!! Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker. Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!! Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel. Een prettige dag nog en tot later.
En dat is welgemeend. Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen. Ik heb nog een mooie foto staan voor een button. Ik zal hem doorsturen. Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar. Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.
Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat. En die persoon heeft groot gelijk. "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt". Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout. Nu hebben wij hier een probleem. Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link. Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn. Wij zouden zeer dankbaar zijn. Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet. Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden. Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.
1 bosje peterselie ½ el marjolein 2 el tomatenpuree boter
bloem zwarte peper uit de molen & zout
- Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm. - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.
Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin. - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden. - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.
Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie. - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.
Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie
3 eieren 500g zelfrijzende bloem 50g amandelen 250g suiker de schil van ½ citroen, geraspt olijfolie
- Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.
Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar. - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.
Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg. - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen. - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.
hoofdgerecht voor 2 personen 2 zalm- of kabeljauwfilets 2 dl koksroom 0,5 dl water 2-3 el grove Limburgse mosterd peper & zout
Leg de visfilets op een ingevette bakplaat, bestrooi met peper & zout en bak ze in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C. in circa 15-20 minuten gaar.
Meng in de tussentijd de mosterd met de room en verwarm op laag vuur.
Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed.
Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door.
Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.
Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur.
Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.
Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.
Wat was het druk vandaag. Dennis had twee vriendjes uitgenodigd om te komen spelen. Naar de avond toe zei hij plotseling tegen hen dat ze mochten blijven eten. Eerst werd er nog getwijfeld maar het mocht dan toch. Het waren frieten met steak. Ook ik en Jako mochten een fritje meeproeven. Voor ze naar huis gingen mochten ze nog even meedoen terwijl wij speelden. Wij hebben ons goed geamuseerd. Zo'n dagje wil ik nog wel beleven.
250 gram cervelaat, in plakken van circa 3/4 cm dik
4 struikjes witlof
1 bosje rucola
2 handsinaasappelen
1 eetl. citroensap of blanke azijn
1 theel. suiker
4 eetl. zure room
zout en versgemalen peper
Totale bereidingstijd: circa 20 minuten. Snijd de schoongemaakte witlofstruikjes in stukken van circa 1 cm breed en verwijder de harde kern.
Zet het witlof in koud water met een ijsblokje, om hem knapperig te laten worden.
Sla de schoongemaakte en gewassen rucola droog.
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in halve plakken.
Vang het uitlopende sap op.
Snijd de worst in blokjes en bak ze in een koekenpan met een antiaanbaklaag op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Roer het opgevangen sinaasappelsap, een eetlepel citroensap of azijn, de suiker en de zure room door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en peper.
Schep het goed uitgelekte witlof, de rucola, de sinaasappelplakjes en de worst in een grote kom door elkaar.