Rookworst in croissantdeeg met mosterdsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 rookworst
1 blik croissantdeeg
1 ei, losgeklopt
Voor de saus:
2 eetl. mayonaise
2 eetl. crème fraîche
1-2 eetl. Mosterd
Bereidingstijd: 30-60 minuten Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).
Snijd de worst in 4 gelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.
Leg de worstenbroodjes op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.
Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.
Serveer de mosterdsaus bij de broodjes.
|