Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken.
    Maarre... hier pakt dat geen verf hoor.
    Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf.
    Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte.
    Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.

    25-01-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bechamelsaus, basisrecept

    bijgerecht voor 4 personen
    50 gram boter en 50 gram bloem
    500 ml melk, bij voorkeur volle melk
    zout en peper

    In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter smelten.

    Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux).

    2-3 min zachtjes bakken, flink roeren zodat roux niet verkleurt.

    Al roerend melk, scheut voor scheut, in pan schenken tot saus telkens kookt en licht gebonden is.

    Op laagste pit zetten, bechamel brandt snel aan.

    Saus nog 5-10 min laten sudderen zodat bloem kan garen (anders blijven stroeve korreltjes bloem in saus te proeven).

    Af en toe goed doorroeren.

    Eindresultaat: dikke, glanzende saus zonder klontjes.

    Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.

    Vanuit deze basissaus kan eindeloos gevarieerd worden.

    Voeg naar smaak ingrediënten als geraspte kaas, verse kruiden, spekjes, garnalen, mosterd ed. toe en geef de saus bij pasta-, groenten-, vlees-, kip- of visgerechten.

    Bovendien is de saus uitermate geschikt om gerechten mee te gratineren.

     

    25-01-2006 om 16:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tartaartje met (blauwe) kaas

    ingrediënten

    1 tartaartje
    enkele sprietjes bieslook (fijngeknipt)
    paar druppels maggi of worcestersaus
    cayennepeper
    20 gram blauwe kaas (restje van een of ander)

    Vermeng de tartaar met bieslook, maggi en cayennepeper.

    Vorm hiervan 2 platte schijven.

    Verdeel de blauwe over 1 schijf en leg de andere schijf hierop.

    Druk de randen goed aan.

    Bak het tartaartje rondom bruin of grill ze aan beide kanten bruin.

    Kan ook goed met een plakje gewone kaas ertussen!

     

    25-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal weer druk zijn deze namiddag.
    Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen.
    Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen.
    Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging.
    Verder zit ik hier ook nog met een probleempje.
    Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier.
    Die gaat werk hebben.
    Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet.
    Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt.
    Maar wat is nu in hemelsnaam chippen.
    We zullen maar afwachten zeker?
    Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt.
    Zij willen ergens duidelijkheid over hebben.
    Ja, over wat dan?
    Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje.
    Wat een onzin!!!
    Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker.
    Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!!
    Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel.
    Een prettige dag nog en tot later.

    Paulie

    25-01-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bonenkruidsaus


    Ingrediënten

    30 gram boter
    30 gram bloem
    4 dl bouillon
    2 eetlepels pindakaas
    1 à 2 eetlepels kleingesneden bonenkruid (of indien niet voorradig verse tijm)
    peper en eventueel wat zout

    Smelt de boter en roer de bloem erdoor.

    Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij.

    Breng aan de kook onder voortdurend roeren.

    Roer de pindakaas en het kleingesneden bonenkruid erdoor.

    Maak de saus op smaak met zout en peper.

     

    25-01-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pollak met gemarineerde oesterzwammen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g pollakfilet
    300 g oesterzwammen
    1 tomaat
    2 dl groentebouillon
    35 g tomatenpuree
    1 cl wijnazijn (rood)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    3 dl room
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Voor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruiden met peper en zout.

    De oesterzwammen schoonmaken, in reepjes snijden en een half uur marineren.

    De tomaat pellen en ontpitten.

    Het vruchtvlees met de tomatenpuree en de room tot een gladde saus mixen en kruiden.

    De pollakfilets gaarstomen boven de groentebouillon.

    De tomatensaus opwarmen en het gesnipperde bieslook erdoor mengen.

    Een sausspiegel op het bord gieten, de pollakfilet en de gemarineerde oesterzwammen erop schikken en afwerken met gehakt bieslook.

     

     

    Lasagne van land en zee

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g koolvisfilet
    200 g ham
    1 sneetje spek (gezouten)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    6 dl melk (halfvol)
    5 dl visfumet
    5 dl water
    100 g bloem (tarwebloem)
    140 g tomatenpuree
    200 g kaas
    12 vellen lasagne
    70 g boter (bakboter)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm
    1 teentje knoflook
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Voor de tomatensaus de spekreepjes aanstoven, de groenten toevoegen, enkele minuten meestoven en een derde van de bloem erdoor mengen.

    Knoflook, tijm, laurier en tomatenpuree toevoegen en kruiden.

    Overgieten met water, aan de kook brengen, regelmatig roerend een uur laten sudderen en zeven.

    Voor de kaassaus een roux maken met de boter en de rest van de bloem.

    Met de melk aan de kook brengen en 10 minuten inkoken.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Van het vuur tweederde van de gemalen kaas erdoor mengen.

    De lasagne beetgaar koken in gezouten water met de olijfolie en afkoelen in koud water.

    De koolvis 10 minuten pocheren in de visfumet.

    In een beboterde ovenschaal een laag lasagne leggen, dan tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus.

    Alles herhalen.

    Eindigen met lasagne, overgieten met kaassaus en bestrooien met gemalen kaas.

    De lasagne 15 minuten gratineren in de oven (180 graden).

    In porties verdelen, op warme borden serveren met stokbrood.

     

     

    Poffertjes met poedersuiker

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boekweitmeel
    60 g bloem
    2 eetlepels blanke stroop
    1.5 dl lauwwarme melk
    1.25 dl bier
    2 eieren
    poedersuiker

     

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.

    Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.

    Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

     

    25-01-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boke is een engeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dat is welgemeend.
    Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen.
    Ik heb nog een mooie foto staan voor een button.
    Ik zal hem doorsturen.
    Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar.
    Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.

    Paulie

    24-01-2006 om 19:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijffout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat.
    En die persoon heeft groot gelijk.
    "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt".
    Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout.
    Nu hebben wij hier een probleem.
    Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link.
    Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn.
    Wij zouden zeer dankbaar zijn.
    Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet.
    Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden.
    Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.

    24-01-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van voorjaarsgroenten met gerookte kip en krokant spek

     

    Totale bereidingstijd: circa 40 minuten.

    Ingrediënten

    100 gram ontbijtspek in plakjes

    1 gerookte kipfilet

    1 bos worteltjes

    1/2 bloemkooltje

    250 gram doperwtjes (diepvries)

    1 grote rode paprika

    4 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    sap van 1 citroen

    2 theel. kerrie

    zout en peper

    slablaadjes

     

    Snijd de goed gewassen worteltjes in plakjes van 0,5 cm dik.

    Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

    Laat de doperwtjes ontdooien.

    Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.

    Snijd de kipfilet eerst in plakjes en daarna in blokjes.

    Bak de plakjes spek krokant uit en verkruimel ze grof.

    Roer de mayonaise, de crème fraîche en een scheutje van het citroensap door elkaar en breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.

    Breng ruim water met zout aan de kook en laat de wortel, de bloemkool en de doperwtjes in circa 5 minuten beetgaar worden.

    Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.

    Bedruppel de groenten met wat citroensap.

    Schep de groenten, de kip, de spekjes en de saus in een grote kom goed door elkaar.

    Bekleed de binnenkant van een ronde glazen schaal met plastic folie.

    Druk de salade goed aan en dek af met de overhangende folie.

    Zet tot gebruik in de koelkast.

    Leg de slablaadjes op en platte schaal.

    Zet de omgekeerde ronde vorm in het midden en stort de salade op de schaal.

    Lekker met brood naar keuze.

     

    24-01-2006 om 18:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1200g rundstoofvlees
    1 bussel verse pijpajuin
    4 teentjes knoflook
    350g verse champignons
    2 dikke plakken ongezouten spek
    5 dl rundbouillon

    5 dl rode wijn
    2 takjes tijm

    2 laurierblaadjes

    1 bosje peterselie
    ½ el marjolein
    2 el tomatenpuree
    boter

    bloem
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm.
    - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.

    Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin.
    - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden.
    - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.

    Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie.
    - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.

    Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie

    24-01-2006 om 10:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurd spinaziebrood (Palak puri)

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g spinazie
    2 mespuntjes gemberpoeder
    225 g bloem (volkoren)
    1 theelepel zout
    1 theelepel chilipoeder
    25 g ghee
    2 theelepels komijnzaad
    olijfolie om te bakken

     

    Voor 20 stuks: Blancheer de spinazie in kokend water, spoel hem onder koud water af en laat hem uitlekken.

    Pureer de spinazie en gember met een foodprocessor of staafmixer tot een gladde massa.

    Zeef het meel met het zout en chilipoeder en wrijf de ghee erdoor.

    Doe de spinazie-gemberpasta en het komijnzaad erbij en meng alles goed.

    Voeg voldoende water toe om een soepel deeg te maken en zet dat 15 minuten opzij.
    Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 20 gelijke porties.

    Vorm er balletjes van en rol die uit tot ronde lapjes van 7,5 cm doorsnede.

    Verhit de olie in een grote braadpan tot 190°C, temper het vuur tot heel laag, bak de puri's één voor één en laat ze goed opbollen.

    Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

     

     

    Aardappelpannenkoekjes met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    1 eiwit
    15 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)

     

    De aardappelen koken en pureren.

    De eieren en het eiwit toevoegen.

    Alles luchtig door elkaar kloppen met een garde.

    De bloem en een straaltje melk toevoegen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en de massa in de koelkast bewaren.

    De champignons reinigen, in schijfjes snijden en bakken in een nootje boter.

    Het aardappeldeeg bakken in hete boter in een pan met antikleeflaag en wat fijngesneden, gebakken champignons bijvoegen.

    Omdraaien met een paletmes en heel even de andere zijde bakken.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

     

    24-01-2006 om 10:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjes met ham en cashewnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gram gekookte achterham (een dikke plak)

    750 gram spruitjes

    zout en versgemalen peper

    100 gram geroosterde cashewnoten

    klontje boter

     

    Totale bereidingstijd: circa 20 minuten.
    Kook de schoongemaakte spruitjes in ruim water met zout beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.

    Snijd intussen de ham zonder eventuele vetrand in kleine blokjes.

    Hak de cashewnoten grof. 

    Verhit de boter in de pan en laat de blokjes ham kort fruiten zonder ze te laten kleuren.

    Voeg de spruitjes toe, schud ze op met wat zout en peper en bestrooi ze voor het serveren met de cashewnoten.

     

    23-01-2006 om 19:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Biscotti

     

    Ingrediënten:

    3 eieren
    500g zelfrijzende bloem
    50g amandelen
    250g suiker
    de schil van ½ citroen, geraspt
    olijfolie

     

    - Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.

    Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar.
    - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.

    Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg.
    - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.
    - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen.
    - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.

    23-01-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met witloof

    Zalm- of kabeljauwfilet met Limburgse mosterdsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 zalm- of kabeljauwfilets
    2 dl koksroom
    0,5 dl water
    2-3 el grove Limburgse mosterd
    peper & zout

    Leg de visfilets op een ingevette bakplaat, bestrooi met peper & zout en bak ze in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C. in circa 15-20 minuten gaar.

    Meng in de tussentijd de mosterd met de room en verwarm op laag vuur.

    Voeg water toe tot de gewenste dikte.

    Maak op smaak met zout & peper.

     

    23-01-2006 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appelbeignets of Appelflappen

     

    Ingrediënten:
    4 appels (goudrenetten)
    125 gram bloem
    1,25 deciliter bier
    1 eierdooier
    80 gram basterdsuiker
    snufje zout
    snufje nootmuskaat
    1 theelepel olie
    1 eiwit
    frituurolie
    poedersuiker vermengd met kaneel

     

    Bereiding:

    Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en eventueel met citroensap besprenkelen, zodat de appel niet bruin kleurt.

    Een beslag roeren van bloem, bier, ei, suiker, zout, olie en nootmuskaat.

    Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en spatel het luchtig door het beslag.

    Verhit de olie tot 175 ºC  haal de appelschijven door het beslag en frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten.

    Controleer de gaarheid van de flap en pas eventueel de baktijd aan.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met het suiker-kaneel mengsel.
    Eet smakelijk.

     

    23-01-2006 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-01-2006 om 10:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Varkensgehaktballetjes met limoen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g gehakt (varkensgehakt)
    1 eetlepel vissaus
    1 theelepel oestersaus
    2 theelepels sambal oelek
    1 eiwit
    2 teentjes knoflook
    4 theelepels maïszetmeel
    2 theelepels geraspte limoenschil
    4 verse citrusbladen (djeroek poeroet) in sliertjes
    8 lente-uitjes
    125 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed.

    Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door.

    Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is.

    Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.

    Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur.

    Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.

     

     

    Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 lamsschouder
    20 cl olijfolie (extra vierge)
    4 aubergines
    4 uien
    4 wortelen
    4 teentjes knoflook
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    1 blaadje laurier
    4 tomaten
    2 eetlepels bloem
    8 dl lamsfond
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 blaadjes munt
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Verwijder het overtollige vet van de lamsschouder en leg hem in een braadschotel met een beetje olie.

    Kruid met peper en zout en voeg er de gesneden groenten bij, inclusief de geplette knoflook, de fijngehakte kruiden en de tomaten.

    Laat enkele minuten sudderen.

    Strooi er dan de bloem over.

    Giet er het lamsfond bij.

    Breng aan de kook, bedek de pot met een vel aluminiumfolie.

    Zet de schotel in de oven en laat hem gedurende 1,5 uur braden op 150°C à 170°C.

    Haal het vlees uit de schotel. [De groenten die nu overblijven werden enkel bij wijze van aroma gebruikt.

    Maar u kunt er tevens voor opteren om ze te behouden en deze later als garnituur gebruiken.] Trek nu het zachte vlees uit elkaar in fijne reepjes.

    Voeg er de fijngehakte kruiden bij.

    Kook het braadvocht voor de helft in, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en giet het door een fijne zeef.

    Snijd de aubergines in de lengte in sneden van 0,5 cm dik.

    Leg ze op een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie en bak ze 9 tot 10 minuten in de warme oven, 180°C à 200°C.

    Bekleed een taartvorm (met een diameter van 16 à 20 cm) met de aubergines en vul deze met het vlees.

    Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 15 minuten op 180°C.

    Haal de taart uit de vorm.

    Serveer het braadvocht er apart bij.

     

     

    Yoghurtijs met ananas en munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 ananas
    200 g suiker
    2.5 dl yoghurt (mager)
    2 eiwitten
    2 eetlepels munt (fijngehakt)
    8 blaadjes munt

     

    Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes.
    Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd.
    Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.

    Voeg eventueel meer suiker toe.
    Klop de eiwitten stijf.

    Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.

    Zet de kom 2 uur in de vriezer.

    Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.

     

    23-01-2006 om 10:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-01-2006 om 02:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis zijn vriendjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat was het druk vandaag.
    Dennis had twee vriendjes uitgenodigd om te komen spelen.
    Naar de avond toe zei hij plotseling tegen hen dat ze mochten blijven eten.
    Eerst werd er nog getwijfeld maar het mocht dan toch.
    Het waren frieten met steak.
    Ook ik en Jako mochten een fritje meeproeven.
    Voor ze naar huis gingen mochten ze nog even meedoen terwijl wij speelden.
    Wij hebben ons goed geamuseerd.
    Zo'n dagje wil ik nog wel beleven.

    22-01-2006 om 22:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tomaten uit de oven

     

    Ingrediënten voor 10 stuks

    200 gram rauwe ham, iets dikker gesneden

    10 middelgrote trostomaten

    4 eieren

    2 eetl. kookroom of crème fraîche

    zout en versgemalen peper

    2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook

    scheutje olijfolie

    bosje basilicum

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd aan de kant van de steelaanzet een kapje van de tomaten.

    Hol de tomaten met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze uit te laten lekken.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Snijd de helft van de ham in reepjes.

    Klop de eieren met de room en wat zout en peper los in een kom en roer de ham en het bieslook erdoor.

    Giet een scheut olijfolie in een hand en haal de tomaten aan de buitenkant door de olie, zodat ze met een dun laagje worden bedekt.

    Voorzie de blaadjes basilicum op dezelfde manier van een olielaagje en leg ze zo in de tomaten dat de punten van de blaadjes boven de rand uitsteken.

    Vul de tomaten tot iets onder de rand met het eimengsel.

    Leg op elke tomaat een opgerold plakje ham en zet de tomaten vast tegen elkaar in een lage ovenschaal.

    Schuif ze circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold en de ham knapperig is geworden.

    Serveer ze warm met geroosterd brood.

     

    22-01-2006 om 18:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!