Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Vanillesaus

     

    Ingrediënten:
    1/4 liter melk
    1/8 liter melk
    60 gr suiker
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker

     

    Bereiden:
    Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).

    Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.

    Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.

    De saus blijft dun.
    Eet smakelijk

     

    27-01-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Canapé met zalm en dilleboter

    borrelhapje voor 10 personen
    1 casinobrood
    100 gram roomboter, op kamertemperatuur
    1 bosje dille
    300 gram gerookte zalm

    Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.

    Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.

    Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.

    Besmeer de broodrondjes met de boter.
    Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.

     

    27-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor pc-koffie

    27-01-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ribkarbonades in champignonroomsaus

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 ribkarbonades
    zout

    peper
    50 gram boter of margarine
    2 sjalotten, grof gesnipperd
    4 grote champignons, in stukken gesneden
    1 dl witte wijn
    1 dl bouillon
    1 el bloem
    1/8 liter crème fraîche

    Bestrooi de karbonades met zout en peper.

    Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.

    Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

    Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.

    Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.

    Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.

     

    27-01-2006 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor weer een recept zo meteen.

    27-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten uitprinten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb de vraag gehad of het zou mogen om de recepten van mijn blog uit te printen.
    Alleen uitprinten?
    Al wie dat wenst mag alles wat hier staat ook gebruiken voor zijn/haar blog.
    Ik plaats hier alles met veel plezier en deel dit graag met iedereen.
    Zodus, zie je iets wat je zelf ook kan gebruiken, neem het dan maar gerust over, het staat hier niet voor niets.
    Het voornaamste is dat iedereen het maar leuk vind.

    27-01-2006 om 10:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cake

     

    Ingrediënten:
    200 gram zachte (room) boter
    200 gram fijne kristalsuiker
    mespunt zout
    2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen)
    4 eieren
    100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel
    cakevorm van 2 liter

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C 
    Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.

    Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa.

    Roer er één voor één de eieren door.

    Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen.

    Klop het deeg nog verder luchtig.

    Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door.

    Het deeg moet in punten van de lepel vallen.
    Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg.

    Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg.
    Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.

    Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel.

    Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is.

    Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog.

    Dan is de cake gaar.
    Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen.

    Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan.

    Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen.
    Eet smakelijk.

    27-01-2006 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joepie, bijna weekend.

    27-01-2006 om 09:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Quiche met schaaldieren en ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl room
    15 eieren
    peper
    zout
    paprikapoeder
    0.75 kg mosselen
    2 uien
    250 g bladerdeeg

     

    Warm de oven voor op 180 °C.

    Bereid de eierstruif met de eieren, de room, peper, zout en paprikapoeder.

    Meng er de schaaldieren onder.

    Fruit de ui in warme boter, voeg bij de eierstruif en giet de eierstruif in het bladerdeeg.

    Bak gedurende 20 minuten in de warme oven. 

    Laat afkoelen en verdeel.

     

    Meer suggesties voor de feestelijke quiche:

    Provençaalse groenten zoals courgettes, paprika's en daarbij gevogeltevlees (b.v. parelhoen).

    Stukjes kreeft (à l' amoricaine, dus met tomaat, knoflook en olie).

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     

    27-01-2006 om 09:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen!
    Zo meteen volgt het menu van de dag.

    27-01-2006 om 09:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Risotto met kastanjechampignons


    1 ui
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    1 theelepel gedroogde oregano
    300 gram risottorijst
    1 ½ dl witte wijn
    2 kruidenbouillontabletten
    250 gram kastanjechampignons
    50 gram vers geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    2 eetlepels roomboter

    Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.

    Maak de kastanjechampignons schoon.

    Snij de paddestoelen in plakjes.

    Los de bouillontabletten op in 8 dl water.
    Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.

    Fruit hierin de ui en de knoflook heel zachtjes tot glazig.

    Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze allemaal glanzen.

    Doe de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen.

    Voeg de oregano en de bouillon toe.

    Breng alles aan de kook.

    Zet de warmtebron laag en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.

    Regelmatig goed roeren.

    Het vocht wordt bijna geheel opgenomen door de rijst.
    Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons op hoog vuur bruin.

    Roer de paddestoelen, boter en peterselie door de risotto en bestrooi de risotto voor het opdienen met de geraspte kaas.

     

    26-01-2006 om 18:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 18:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 rookworst

    1 blik croissantdeeg

    1 ei, losgeklopt

    Voor de saus:

    2 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    1-2 eetl. Mosterd

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).

    Snijd de worst in 4 gelijke stukken.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.

    Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.

    Leg de ‘worstenbroodjes’ op de bakplaat.

    Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.

    Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.

    Serveer de mosterdsaus bij de broodjes.

     

    26-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 12:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cajunkip, in yoghurt gestoofd

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 enkele kipfilets
    8 tl gemengde cajunkruiden
    2 uien, gesnipperd
    2 tn knoflook, gesnipperd
    1 rode paprika, smalle repen
    3 el olie
    2 el bloem
    1/4 lt kippenbouillon
    1/4 lt volle yoghurt
    zout en peper

    Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat 1-2 uur trekken.

    Roer de bouillon en yoghurt door elkaar.

    Verhit de olie en bak de kipfilets rondom bruin.

    Haal ze uit de pan en houd warm.

    Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en fruit tot de ui glazig is zonder te kleuren.

    Roer er de bloem en daarna in kleine scheutjes het bouilllonyoghurtmengsel door.

    Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en leg de kipfilets erin.

    Laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.

    Maak verder op smaak met peper en zout.

    Lekker met witte & wilde rijst.

     

    26-01-2006 om 11:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groenterolletje met tonijn, paprikacoulis en champignonrisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 aubergine
    1 courgette
    8 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    400 g verse tonijn in dunne plakjes
    50 g tapenade van zwarte olijven
    4 theelepels limoenolijfolie
    1 cl balsamicoazijn
    peper
    zeezout
    2 tomaten
    4 blaadjes basilicum
    200 g risottorijst (arborio)
    250 g champignons
    4 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    75 cl kippenbouillon
    snufje saffraan
    2 paprika's (rood)
    1.5 dl visfumet
    1.5 dl room

     

    Rolletjes: Snijd de aubergine en de courgette in 8 lange plakken.

    Blancheer de courgetteplakken ongeveer 4 minuten in lichtgezouten water.

    Leg de aubergineplakken op een ingevette bakplaat, bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie.

    Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C tot de aubergine gaar is maar niet te bruin geworden is.

    Neem de aubergineplakken uit de oven.
    Leg op elke plak een courgetteplak en verdeel hierover de tapenade.

    Leg op de tapenade de tonijnplakjes die je besprenkelt met limoenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

    Vorm rolletjes en leg deze op de bakplaat, plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.

    Ontvel de tomaten.

    Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.

    Leg een tomatenpartje op het auberginerolletje en verwarm nog 5 minuten in de oven.

    Risotto: Snipper de sjalotten en pers het knoflookteentje uit, verhit de olijfolie en laat beide hierin uitzweten.

    Voeg de (ongewassen) rijst toe en roer even door.

    Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (zacht van binnen en nog een beetje knappend aan de buitenkant).

    Borstel de champignons, snijd ze in vier, stoof ze gaar en kruid met peper en zout.

    Voeg de champignons bij de risotto alsook het snufje saffraan voor de kleur.

    Paprikacoulis: Snipper de sjalotten, snij het knoflookteentje in plakjes en de paprika in stukjes.

    Doe alle ingrediënten bij elkaar, kruid met peper en zout en laat op een laag vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.

    Pureer de saus met een staafmixer en haal door een puntzeef.

    Voeg aan de coulis eventueel een scheutje olijfolie toe.

    Bordschikking: Leg een auberginerolletje op een bedje van champignonrisotto (al dan niet in een metalen ring gedrukt).

    Schep de paprikacoulis om het rolletje en garneer met een basilicumblaadje.

     

     

    Provençaalse tonijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g tonijnmedaillons
    2 uien
    6 tomaten
    20 olijven (zwart)
    2 eetlepels kappertjes
    4 teentjes knoflook
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    3 dl water
    2 suikerklontjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De tonijnmedaillons kort blancheren in gezouten water met het citroensap.

    Laten uitlekken, droogdeppen en in de helft van de olijfolie langs beide kanten aanbakken.

    De fijngehakte ui en knoflook in de rest van de olijfolie fruiten.

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden en samen met de suiker bij de ui voegen. Verder op smaak brengen met peper en zout en enkele minuten laten stoven.

    De witte wijn en het water erbij gieten en de tonijnmedaillons hierin 20 minuten op een zacht vuur pocheren.

    Indien nodig nog wat water bijvoegen.

    De tonijnmedaillons opdienen in de ingekookte saus en afwerken met zwarte olijven, kappertjes en peterselie.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

     

    26-01-2006 om 11:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne dag in overvloed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze zijn hier goed met ons voeten aan het spelen.
    Eerst krijgen wij niets anders dan foutmeldingen als wij proberen er een plaatje op te zetten en nu blijkt dat die er toch allemaal op staan.
    We zullen ze maar laten staan nu.
    Zo moet  het zeker en vast wel een fijne dag worden.
    Zo meteen komt het menu van de dag er aan.

    26-01-2006 om 11:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesaus

     

    Ingrediënten voor 4-6 personen.

    200 gram gesneden ossentong
    7 eieren

    50 gram boter

    2 eetl. mayonaise

    zout en versgemalen peper

    kappertjes om te garneren

    3 augurkjes

    1/2 krop sla
    Voor de ravigottesaus:

    4 eetl. mayonaise

    1 hardgekookt ei

    1 theel. (dragon)mosterd

    1 eetl. kappertjes

    2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook
    2 eetl. fijngehakte peterselie

    desgewenst een scheutje (koffie)room


    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.

    Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
    Houd een ei apart en hak dat fijn.
    Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit.
    Prak de eierdooiers fijn.

    Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.

    Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes.
    Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.

    Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.

    Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.

    Snijd de resterende ossentong in reepjes.

    Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal.
    Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.

    Geef de ravigottesaus apart.
    Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.

    25-01-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chippen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Thea, dank voor de info.
    Zo zijn wij weeral wat wijzer geworden.

    25-01-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken.
    Maarre... hier pakt dat geen verf hoor.
    Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf.
    Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte.
    Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.

    25-01-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!