Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 18:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 rookworst

    1 blik croissantdeeg

    1 ei, losgeklopt

    Voor de saus:

    2 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    1-2 eetl. Mosterd

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).

    Snijd de worst in 4 gelijke stukken.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.

    Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.

    Leg de ‘worstenbroodjes’ op de bakplaat.

    Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.

    Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.

    Serveer de mosterdsaus bij de broodjes.

     

    26-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 12:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cajunkip, in yoghurt gestoofd

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 enkele kipfilets
    8 tl gemengde cajunkruiden
    2 uien, gesnipperd
    2 tn knoflook, gesnipperd
    1 rode paprika, smalle repen
    3 el olie
    2 el bloem
    1/4 lt kippenbouillon
    1/4 lt volle yoghurt
    zout en peper

    Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat 1-2 uur trekken.

    Roer de bouillon en yoghurt door elkaar.

    Verhit de olie en bak de kipfilets rondom bruin.

    Haal ze uit de pan en houd warm.

    Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en fruit tot de ui glazig is zonder te kleuren.

    Roer er de bloem en daarna in kleine scheutjes het bouilllonyoghurtmengsel door.

    Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en leg de kipfilets erin.

    Laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.

    Maak verder op smaak met peper en zout.

    Lekker met witte & wilde rijst.

     

    26-01-2006 om 11:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groenterolletje met tonijn, paprikacoulis en champignonrisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 aubergine
    1 courgette
    8 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    400 g verse tonijn in dunne plakjes
    50 g tapenade van zwarte olijven
    4 theelepels limoenolijfolie
    1 cl balsamicoazijn
    peper
    zeezout
    2 tomaten
    4 blaadjes basilicum
    200 g risottorijst (arborio)
    250 g champignons
    4 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    75 cl kippenbouillon
    snufje saffraan
    2 paprika's (rood)
    1.5 dl visfumet
    1.5 dl room

     

    Rolletjes: Snijd de aubergine en de courgette in 8 lange plakken.

    Blancheer de courgetteplakken ongeveer 4 minuten in lichtgezouten water.

    Leg de aubergineplakken op een ingevette bakplaat, bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie.

    Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C tot de aubergine gaar is maar niet te bruin geworden is.

    Neem de aubergineplakken uit de oven.
    Leg op elke plak een courgetteplak en verdeel hierover de tapenade.

    Leg op de tapenade de tonijnplakjes die je besprenkelt met limoenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

    Vorm rolletjes en leg deze op de bakplaat, plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.

    Ontvel de tomaten.

    Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.

    Leg een tomatenpartje op het auberginerolletje en verwarm nog 5 minuten in de oven.

    Risotto: Snipper de sjalotten en pers het knoflookteentje uit, verhit de olijfolie en laat beide hierin uitzweten.

    Voeg de (ongewassen) rijst toe en roer even door.

    Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (zacht van binnen en nog een beetje knappend aan de buitenkant).

    Borstel de champignons, snijd ze in vier, stoof ze gaar en kruid met peper en zout.

    Voeg de champignons bij de risotto alsook het snufje saffraan voor de kleur.

    Paprikacoulis: Snipper de sjalotten, snij het knoflookteentje in plakjes en de paprika in stukjes.

    Doe alle ingrediënten bij elkaar, kruid met peper en zout en laat op een laag vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.

    Pureer de saus met een staafmixer en haal door een puntzeef.

    Voeg aan de coulis eventueel een scheutje olijfolie toe.

    Bordschikking: Leg een auberginerolletje op een bedje van champignonrisotto (al dan niet in een metalen ring gedrukt).

    Schep de paprikacoulis om het rolletje en garneer met een basilicumblaadje.

     

     

    Provençaalse tonijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g tonijnmedaillons
    2 uien
    6 tomaten
    20 olijven (zwart)
    2 eetlepels kappertjes
    4 teentjes knoflook
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    3 dl water
    2 suikerklontjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De tonijnmedaillons kort blancheren in gezouten water met het citroensap.

    Laten uitlekken, droogdeppen en in de helft van de olijfolie langs beide kanten aanbakken.

    De fijngehakte ui en knoflook in de rest van de olijfolie fruiten.

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden en samen met de suiker bij de ui voegen. Verder op smaak brengen met peper en zout en enkele minuten laten stoven.

    De witte wijn en het water erbij gieten en de tonijnmedaillons hierin 20 minuten op een zacht vuur pocheren.

    Indien nodig nog wat water bijvoegen.

    De tonijnmedaillons opdienen in de ingekookte saus en afwerken met zwarte olijven, kappertjes en peterselie.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

     

    26-01-2006 om 11:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne dag in overvloed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze zijn hier goed met ons voeten aan het spelen.
    Eerst krijgen wij niets anders dan foutmeldingen als wij proberen er een plaatje op te zetten en nu blijkt dat die er toch allemaal op staan.
    We zullen ze maar laten staan nu.
    Zo moet  het zeker en vast wel een fijne dag worden.
    Zo meteen komt het menu van de dag er aan.

    26-01-2006 om 11:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesaus

     

    Ingrediënten voor 4-6 personen.

    200 gram gesneden ossentong
    7 eieren

    50 gram boter

    2 eetl. mayonaise

    zout en versgemalen peper

    kappertjes om te garneren

    3 augurkjes

    1/2 krop sla
    Voor de ravigottesaus:

    4 eetl. mayonaise

    1 hardgekookt ei

    1 theel. (dragon)mosterd

    1 eetl. kappertjes

    2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook
    2 eetl. fijngehakte peterselie

    desgewenst een scheutje (koffie)room


    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.

    Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
    Houd een ei apart en hak dat fijn.
    Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit.
    Prak de eierdooiers fijn.

    Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.

    Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes.
    Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.

    Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.

    Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.

    Snijd de resterende ossentong in reepjes.

    Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal.
    Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.

    Geef de ravigottesaus apart.
    Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.

    25-01-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chippen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Thea, dank voor de info.
    Zo zijn wij weeral wat wijzer geworden.

    25-01-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken.
    Maarre... hier pakt dat geen verf hoor.
    Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf.
    Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte.
    Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.

    25-01-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bechamelsaus, basisrecept

    bijgerecht voor 4 personen
    50 gram boter en 50 gram bloem
    500 ml melk, bij voorkeur volle melk
    zout en peper

    In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter smelten.

    Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux).

    2-3 min zachtjes bakken, flink roeren zodat roux niet verkleurt.

    Al roerend melk, scheut voor scheut, in pan schenken tot saus telkens kookt en licht gebonden is.

    Op laagste pit zetten, bechamel brandt snel aan.

    Saus nog 5-10 min laten sudderen zodat bloem kan garen (anders blijven stroeve korreltjes bloem in saus te proeven).

    Af en toe goed doorroeren.

    Eindresultaat: dikke, glanzende saus zonder klontjes.

    Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.

    Vanuit deze basissaus kan eindeloos gevarieerd worden.

    Voeg naar smaak ingrediënten als geraspte kaas, verse kruiden, spekjes, garnalen, mosterd ed. toe en geef de saus bij pasta-, groenten-, vlees-, kip- of visgerechten.

    Bovendien is de saus uitermate geschikt om gerechten mee te gratineren.

     

    25-01-2006 om 16:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tartaartje met (blauwe) kaas

    ingrediënten

    1 tartaartje
    enkele sprietjes bieslook (fijngeknipt)
    paar druppels maggi of worcestersaus
    cayennepeper
    20 gram blauwe kaas (restje van een of ander)

    Vermeng de tartaar met bieslook, maggi en cayennepeper.

    Vorm hiervan 2 platte schijven.

    Verdeel de blauwe over 1 schijf en leg de andere schijf hierop.

    Druk de randen goed aan.

    Bak het tartaartje rondom bruin of grill ze aan beide kanten bruin.

    Kan ook goed met een plakje gewone kaas ertussen!

     

    25-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal weer druk zijn deze namiddag.
    Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen.
    Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen.
    Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging.
    Verder zit ik hier ook nog met een probleempje.
    Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier.
    Die gaat werk hebben.
    Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet.
    Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt.
    Maar wat is nu in hemelsnaam chippen.
    We zullen maar afwachten zeker?
    Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt.
    Zij willen ergens duidelijkheid over hebben.
    Ja, over wat dan?
    Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje.
    Wat een onzin!!!
    Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker.
    Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!!
    Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel.
    Een prettige dag nog en tot later.

    Paulie

    25-01-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bonenkruidsaus


    Ingrediënten

    30 gram boter
    30 gram bloem
    4 dl bouillon
    2 eetlepels pindakaas
    1 à 2 eetlepels kleingesneden bonenkruid (of indien niet voorradig verse tijm)
    peper en eventueel wat zout

    Smelt de boter en roer de bloem erdoor.

    Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij.

    Breng aan de kook onder voortdurend roeren.

    Roer de pindakaas en het kleingesneden bonenkruid erdoor.

    Maak de saus op smaak met zout en peper.

     

    25-01-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pollak met gemarineerde oesterzwammen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g pollakfilet
    300 g oesterzwammen
    1 tomaat
    2 dl groentebouillon
    35 g tomatenpuree
    1 cl wijnazijn (rood)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    3 dl room
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Voor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruiden met peper en zout.

    De oesterzwammen schoonmaken, in reepjes snijden en een half uur marineren.

    De tomaat pellen en ontpitten.

    Het vruchtvlees met de tomatenpuree en de room tot een gladde saus mixen en kruiden.

    De pollakfilets gaarstomen boven de groentebouillon.

    De tomatensaus opwarmen en het gesnipperde bieslook erdoor mengen.

    Een sausspiegel op het bord gieten, de pollakfilet en de gemarineerde oesterzwammen erop schikken en afwerken met gehakt bieslook.

     

     

    Lasagne van land en zee

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g koolvisfilet
    200 g ham
    1 sneetje spek (gezouten)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    6 dl melk (halfvol)
    5 dl visfumet
    5 dl water
    100 g bloem (tarwebloem)
    140 g tomatenpuree
    200 g kaas
    12 vellen lasagne
    70 g boter (bakboter)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm
    1 teentje knoflook
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Voor de tomatensaus de spekreepjes aanstoven, de groenten toevoegen, enkele minuten meestoven en een derde van de bloem erdoor mengen.

    Knoflook, tijm, laurier en tomatenpuree toevoegen en kruiden.

    Overgieten met water, aan de kook brengen, regelmatig roerend een uur laten sudderen en zeven.

    Voor de kaassaus een roux maken met de boter en de rest van de bloem.

    Met de melk aan de kook brengen en 10 minuten inkoken.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Van het vuur tweederde van de gemalen kaas erdoor mengen.

    De lasagne beetgaar koken in gezouten water met de olijfolie en afkoelen in koud water.

    De koolvis 10 minuten pocheren in de visfumet.

    In een beboterde ovenschaal een laag lasagne leggen, dan tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus.

    Alles herhalen.

    Eindigen met lasagne, overgieten met kaassaus en bestrooien met gemalen kaas.

    De lasagne 15 minuten gratineren in de oven (180 graden).

    In porties verdelen, op warme borden serveren met stokbrood.

     

     

    Poffertjes met poedersuiker

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boekweitmeel
    60 g bloem
    2 eetlepels blanke stroop
    1.5 dl lauwwarme melk
    1.25 dl bier
    2 eieren
    poedersuiker

     

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.

    Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.

    Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

     

    25-01-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boke is een engeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dat is welgemeend.
    Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen.
    Ik heb nog een mooie foto staan voor een button.
    Ik zal hem doorsturen.
    Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar.
    Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.

    Paulie

    24-01-2006 om 19:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijffout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat.
    En die persoon heeft groot gelijk.
    "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt".
    Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout.
    Nu hebben wij hier een probleem.
    Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link.
    Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn.
    Wij zouden zeer dankbaar zijn.
    Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet.
    Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden.
    Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.

    24-01-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van voorjaarsgroenten met gerookte kip en krokant spek

     

    Totale bereidingstijd: circa 40 minuten.

    Ingrediënten

    100 gram ontbijtspek in plakjes

    1 gerookte kipfilet

    1 bos worteltjes

    1/2 bloemkooltje

    250 gram doperwtjes (diepvries)

    1 grote rode paprika

    4 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    sap van 1 citroen

    2 theel. kerrie

    zout en peper

    slablaadjes

     

    Snijd de goed gewassen worteltjes in plakjes van 0,5 cm dik.

    Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

    Laat de doperwtjes ontdooien.

    Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.

    Snijd de kipfilet eerst in plakjes en daarna in blokjes.

    Bak de plakjes spek krokant uit en verkruimel ze grof.

    Roer de mayonaise, de crème fraîche en een scheutje van het citroensap door elkaar en breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.

    Breng ruim water met zout aan de kook en laat de wortel, de bloemkool en de doperwtjes in circa 5 minuten beetgaar worden.

    Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.

    Bedruppel de groenten met wat citroensap.

    Schep de groenten, de kip, de spekjes en de saus in een grote kom goed door elkaar.

    Bekleed de binnenkant van een ronde glazen schaal met plastic folie.

    Druk de salade goed aan en dek af met de overhangende folie.

    Zet tot gebruik in de koelkast.

    Leg de slablaadjes op en platte schaal.

    Zet de omgekeerde ronde vorm in het midden en stort de salade op de schaal.

    Lekker met brood naar keuze.

     

    24-01-2006 om 18:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1200g rundstoofvlees
    1 bussel verse pijpajuin
    4 teentjes knoflook
    350g verse champignons
    2 dikke plakken ongezouten spek
    5 dl rundbouillon

    5 dl rode wijn
    2 takjes tijm

    2 laurierblaadjes

    1 bosje peterselie
    ½ el marjolein
    2 el tomatenpuree
    boter

    bloem
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm.
    - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.

    Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin.
    - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden.
    - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.

    Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie.
    - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.

    Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie

    24-01-2006 om 10:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurd spinaziebrood (Palak puri)

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g spinazie
    2 mespuntjes gemberpoeder
    225 g bloem (volkoren)
    1 theelepel zout
    1 theelepel chilipoeder
    25 g ghee
    2 theelepels komijnzaad
    olijfolie om te bakken

     

    Voor 20 stuks: Blancheer de spinazie in kokend water, spoel hem onder koud water af en laat hem uitlekken.

    Pureer de spinazie en gember met een foodprocessor of staafmixer tot een gladde massa.

    Zeef het meel met het zout en chilipoeder en wrijf de ghee erdoor.

    Doe de spinazie-gemberpasta en het komijnzaad erbij en meng alles goed.

    Voeg voldoende water toe om een soepel deeg te maken en zet dat 15 minuten opzij.
    Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 20 gelijke porties.

    Vorm er balletjes van en rol die uit tot ronde lapjes van 7,5 cm doorsnede.

    Verhit de olie in een grote braadpan tot 190°C, temper het vuur tot heel laag, bak de puri's één voor één en laat ze goed opbollen.

    Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

     

     

    Aardappelpannenkoekjes met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    1 eiwit
    15 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)

     

    De aardappelen koken en pureren.

    De eieren en het eiwit toevoegen.

    Alles luchtig door elkaar kloppen met een garde.

    De bloem en een straaltje melk toevoegen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en de massa in de koelkast bewaren.

    De champignons reinigen, in schijfjes snijden en bakken in een nootje boter.

    Het aardappeldeeg bakken in hete boter in een pan met antikleeflaag en wat fijngesneden, gebakken champignons bijvoegen.

    Omdraaien met een paletmes en heel even de andere zijde bakken.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

     

    24-01-2006 om 10:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjes met ham en cashewnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gram gekookte achterham (een dikke plak)

    750 gram spruitjes

    zout en versgemalen peper

    100 gram geroosterde cashewnoten

    klontje boter

     

    Totale bereidingstijd: circa 20 minuten.
    Kook de schoongemaakte spruitjes in ruim water met zout beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.

    Snijd intussen de ham zonder eventuele vetrand in kleine blokjes.

    Hak de cashewnoten grof. 

    Verhit de boter in de pan en laat de blokjes ham kort fruiten zonder ze te laten kleuren.

    Voeg de spruitjes toe, schud ze op met wat zout en peper en bestrooi ze voor het serveren met de cashewnoten.

     

    23-01-2006 om 19:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!