Turkse pizzaxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g salami, iets dikker gesneden
1 plat Turks brood van ca. 20 cm lang
4 eetl. olijfolie
pizzasaus uit een pot
1 gele en 1 rode paprika
250 g feta
desgewenst zwarte olijven
Bereidingstijd: 30-60 minuten Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd het brood met een groot mes horizontaal doormidden (geen kinderwerk!).
Bedruppel de helften met de olijfolie en bestrijk ze met een dun laagje saus.
Snijd de schoongemaakte paprikas en de feta in blokjes.
Snijd of knip de plakjes worst in vieren.
Verdeel de paprika, de feta en de worst over de broodhelften en leg ze op de bakplaat. Garneer eventueel nog met zwarte olijven.
Schuif de pizzas circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gekleurd zijn.
|