Waterkerssoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 bakjes waterkers 1 teentje knoflook peper (zwarte peper) 2 eetlepels pijnboompitten 0.15 dl room 10 dl groentebouillon 40 g boter (bakboter)
Maak de waterkers schoon.
Smelt de boter, voeg de waterkers, de geperste knoflook en peper naar smaak toe.
Stoof zachtjes gedurende 10 minuten.
Schep voortdurend om.
Voeg de pijnboompitten, de room en de groentebouillon toe en laat even koken.
Pureer de soep en zeef.
De soep heeft een notige smaak en mag niet te bitter zijn.
Voeg anders nog wat room toe.
Pizza met mozzarella
Ingrediënten voor 4 personen
400 g bloem (tarwebloem) 1 zakje gist (poeder) 2.5 dl water 1 cl olijfolie (extra vierge) zout 3 uien (rood) 250 g mozzarellakaas 50 g emmental (geraspt) 4 dl tomatensaus 4 eetlepels pesto 12 olijven (zwart) peper Italiaanse kruiden
Doe meel, gist en eventueel wat zout in een kom.
Voeg het water en de olie bij het meel.
Meng alles goed.
Bestuif het werkvlak met meel en kneed het deeg gedurende ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
Doe het deeg in een ingeoliede kom, leg er een vochtige handdoek over en laat het in een warme kamer gedurende 1 tot 2 uur rijzen.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen en kneed opnieuw even kort door.
Rol het deeg uit of rek en trek tot u twee lappen hebt. Maak een opstaand randje.
Verdeel het deeg over de ingeoliede pizzavorm(en) of leg het op een bakplaat.
Snij de mozzarella in dobbelsteentjes.
Snij de ui in ringen.
Strooi de gemalen kaas over de pizzabodem.
Verdeel de tomatensaus erover.
Leg de uiringen hierop.
Verdeel de pesto en de olijven over de pizza's.
Bestrooi met de mozzarellablokjes en kruiden.
Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven (ca. 220°C).
Rijstpap met appelen
Ingrediënten voor 4 personen
10 dl melk (halfvol) 125 g rijst 2 eierdooiers 1 stokje vanille 100 g suiker 6 appelen (Boskoop) 5 dl water 250 g suiker 6 cocktailkersen
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.
Een pot spoelen met wat water.
De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.
Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.
Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.
Afwerken met de eierdooiers.
De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.
Verder afwerken met een cocktailkersje.
Warm of koud opdienen.
|